Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > presedinte PNL
A   A   A

Orban: Dancila se comporta ca si cum este pilotata in continuare de Dragnea

Orban: Dancila se comporta ca si cum este pilotata in continuare de Dragnea
Foto: Facebook / PNL
Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca premierul Viorica Dancila are obligatia de a implementa toate recomandarile GRECO, ale Comisiei de la Venetia si ale Comisiei Europene.

"Premierul Vasilica Viorica Dancila se comporta ca si cum este pilotata in continuare de Liviu Dragnea. (...) Aceeasi atitudine, aceleasi metehne, aceleasi obiective ilegitime pentru protejarea celor certati cu legea.

Guvernului i s-a cerut de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa elaboreze un proiect de lege pentru implementarea tuturor recomandarilor GRECO, ale Comisiei de la Venetia si ale Comisiei Europene. Nu i s-a cerut o ordonanta de urgenta, ci ca actualul premier si presedinte al PSD, adica ceea ce ar trebui sa se numeasca sef al majoritatii parlamentare, sa asume politic remedierea erorilor legislative din domeniul justitiei", a afirmat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al PNL.
In opinia liderului PNL, actuala majoritate poate face corecturile necesare, printre care desfiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor, printr-un proiect de lege transmis de catre Guvern la Parlament, spre dezbatere si adoptare.

"Ii transmit premierului Vasilica Viorica Dancila un lucru simplu, pe care il intelege orice roman capabil sa scrie si sa citeasca: nu aveti cale de scapare in acest moment! Toate institutiile europene si forurile de experti recunoscute la nivel international spun acelasi lucru, la unison. Legile Justitiei trebuie corectate pentru ca incalca principiile si valorile europene referitoare la functionarea statului de drept.

Orice alta abordare, orice justificari inventate pentru a nu da curs acestei solicitari, nu face decat sa aseze Guvernul Romaniei pe o pozitie antieuropeana, anti-occidentala, impotriva intereselor generale ale romanilor care trebuie sa se bucure de toate beneficiile apartenentei tarii noastre la Uniunea Europeana", a mai spus Ludovic Orban.
Citeste mai multe despre:
Rapoarte de mare duritate: GRECO insista ca Sectia Speciala e o anomalie si trebuie desfiintata. Romania a aplicat doar 4 din 13 recomandari (Documente)In ciuda raportului extrem de aspru al GRECO, la Bucuresti totul se misca incet. Birchall face analize si amana orice masura concretaGuvernul PSD sfideaza GRECO. Pana unde poate merge si cine il cautioneazaDancila, despre raportul GRECO si solicitarea lui Iohannis: Am vazut o dubla masura, inclusiv din partea presedintelui
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Iulie 2019, ora 16:04

 Articol citit de 1129 ori

Citeste si: