Orban anunta satisfacut ca a demis-o pe Olguta Vasilescu, ea ii raspunde: Dupa 2 saptamani te-ai prins ca nu vin la serviciu?

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 15:32
25903 citiri
Orban anunta satisfacut ca a demis-o pe Olguta Vasilescu, ea ii raspunde: Dupa 2 saptamani te-ai prins ca nu vin la serviciu?
Foto: captura video Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a anuntat miercuri, inainte de sedinta de guvern, ca a facut noi demiteri din posturile din Executiv, fiind vizati social-democratii sau cei numiti de PSD. Printre ei s-a numarat si Olguta Vasilescu.

"Am mai demis inca un rand de reprezentanti ai PSD, dar placerea cea mai mare mi-a facut sa o demit pe doamna Olguta Vasilescu, care era consilier al premierului. Am eliberat-o sa se ocupe de campanie", a spus Orban zambind satisfacut.

La putin timp, Vasilescu i-a raspuns lui Orban, printr-un mesaj pe Facebook. Ea sustine ca functia i-ar fi incetat odata cu mandatul Guvernului Dancila, insa ea nu era consilierul personal al sefei PSD, ci al prim-ministrului, deci inca ocupa postul.

"Ce bucurii marunte au frustratii de la PNL... Ludovic cel mic anunta ca m-a demis din functia de consilier onorific al premierului, functie neremunerata, oricum... Pai, eu nu eram consilier la tine, ca sa ma demiti tu de pe undeva! Eu am fost consilierul Vioricai Dancila si mandatul mi-a incetat odata cu al ei. Ce as fi putut eu sa il consiliez pe seful unui guvern de manelisti care taie pensii si salarii, cand eu stiu doar sa le cresc?

Pe infrastructura, la fel, ce as putea sa consiliez un premier care, cand a fost ministru la Transporturi, a construit km de hartii si niciun cm de autostrada? Astia nu au ce face si demit oameni care nu sunt in guvernul lor, doar ca sa se dea importanti!

Ludovic, dupa doua saptamani te-ai prins ca nu vin la serviciu? Crezi ca sunt ca tine sa dau consultatii telefonice?", a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Vasilescu, numita consilierul lui Dancila la dorinta lui Dragnea

Lia Olguta Vasilescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de infrastructura in luna martie, dupa ce Viorica Dancila a propus-o ministru al Dezvoltarii si ulterior al Transporturilor, de ambele dati fiind respinsa de presedintele Klaus Iohannis. Astfel, Vasilescu nu a mai prins loc in Guvern, dar liderii PSD au gasit solutia ca ea sa ramana alaturi de Dancila.

Liviu Dragnea, la acel moment inca presedinte al PSD, spunea ca numirea Olgutei Vasilescu in postul de consilier pe infrastructura este necesara pentru a fi realizate obiectivele promise in campania electorala.

De cand au preluat guvernarea, liberalii au demis zeci de persoane. Printre primii s-au numarat Toni Grebla, care a condus Secretariatul General al Guvernului sub Dancila, Ion Ghizdeanu, care a fost sef al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza timp de 14 ani, si Gratiela Draghici, apropiata Vioricai Dancila care a condus Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES) si care a devenit cunoscuta dupa ce a spus ca "femeile pot fi si motostivuitoare".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sedinta Guvern Orban 13 noiembrie, #Guvern Ludovic Orban demiteri PSD, #Ludovic Orban demis Olguta Vasilescu Guvern , #premier