Ludovic Orban si-a modificat declaratia de avere si spune cum a trait cu 3.000 de lei pe luna

Joi, 05 Decembrie 2019, ora 16:17
14289 citiri
Ludovic Orban si-a modificat declaratia de avere si spune cum a trait cu 3.000 de lei pe luna
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Premierul Ludovic Orban si-a modificat, joi, declaratia de avere. Daca in documentul postat miercuri pe site-ul Guvernului prim-ministrul scria ca detine o casa de vacanta, impreuna cu sotia sa, azi apare ca are o casa de locuit.

In rest, declaratia de avere a ramas la fel ca cea postata miercuri. Astfel, premierul mai detine un autoturism Volkswagen Passat fabricat in 2007.

Totodata, are inscrise doua conturi in euro, ambele deschise in 2010, pe numele sotiei, unul de aproximativ 5.500 de euro si altul de 6.275 de euro.

In ceea ce priveste veniturile, Ludovic Orban a incasat anul trecut 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firma din Targu Mures, si 9.000 de lei net de la SCP Doru Traila & asociatii, din activitati de consultanta tehnica.

Intrebat, joi, cum a trait cu 3.000 de lei pe luna, premierul a spus ca este un om simplu, chiar auster, iar cheltuielile pe care le face sunt ca ale unui om normal.

"Sunt un om simplu, pot spune chiar ca sunt auster si cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur ca in viata ai ani mai buni, ani mai rai, luni mai bune, luni mai rele, nu intotdeauna traiesti strict din venitul pe care il incasezi pe parcursul unui an, ci si din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli", a explicat Orban.

El a subliniat ca a trait din indemnizatia primita pentru functiile publice detinute, afirmand ca in perioadele in care nu a inregistrat venituri nu a mers sa ceara ajutor de somaj.

"Eu sunt dupa 30 de ani de cariera in viata publica, perioada in care am detinut functii extrem de importante in statul roman, de la viceprimar general al Capitalei pana la functia de ministru al Transporturilor, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, parlamentar, acum prim-ministru. Ce puteti vedea este ca am trait strict din indemnizatia pe care am primit-o pentru functiile publice pe care le-am detinut si cred ca asta este lucrul cel mai important.

Faptul ca au existat anumite, sa le spunem, perioade in care nu am inregistrat venituri, vreau sa retineti ca nu m-am dus si nu am cerut niciun ajutor de somaj in perioada respectiva", a adaugat Orban.

Totodata, intrebat cum a reusit sa achite creditul de 10.000 de euro pe care il avea in anul 2017, cu un venit de aproximativ 3.000 de lei pe luna, Ludovic Orban a spus ca nu a fost achitat in 2018.

"Pai normal ca nu a mai aparut aceasta datorie (in declaratia de avere - n.red.), pentru ca a fost achitata. Nu a fost achitata in 2018", a subliniat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ludovic Orban declaratie de avere, #Ludovic Orban modificat declaratie avere , #premier
Comentarii