Il va da Orban afara pe Raed Arafat? A ramas in functie indiferent de guvernare

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 07:28
3947 citiri
Il va da Orban afara pe Raed Arafat? A ramas in functie indiferent de guvernare
Foto: Facebook/Raed Arafat

Premierul desemnat Ludovic Orban sustine ca este interesant ca seful DSU, Raed Arafat, a ramas in functie indiferent cine a venit la putere.

Intrebat, luni seara, la Digi24, daca noul guvern il va pastra pe Raed Arafat la conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Ludovic Orban a precizat ca decizia trebuie luata in mod obiectiv, nu sub imperiul emotiilor.

Referitor la imaginile cu privire la interventia salvatorilor in tragedia de la Colectiv, Orban a recunoscut ca este revoltator sa vezi ce se intampla acolo si ca va trebui facuta o analiza serioasa de catre viitorul ministru de Interne.

"Orice decizie care se ia trebuie luata in baza unui temei solid si a unei evaluari a activitatii", a spus Orban.

Intrebat daca Arafat a avut spate politic in ultimii ani, Orban a remarcat ca "este foarte interesant ca, oricine a fost la putere, domnul Arafat si-a pastrat functia".

"A avut si rezultate in materie de situatii de urgenta, este un om cu mare experienta, a fost implicat in multe situatii, trebuie pus in balanta ca sa iei o decizie obiectiva. Dar a si ramas in functie indiferent cine a fost la guvernare", a declarat premierul desemnat Ludovic Orban.

El a afirmat ca, imediat dupa investirea Guvernului, ministrul de Interne are ca prioritate sa faca o evaluare a activitatii ISU, a inregistrarilor aparute in spatiul public si a ceea ce s-a intamplat cu aceste inregistrari, urmand sa vina apoi cu propuneri.

Intrebat cum pot fi schimbati din functie sefii ISU care nu-si fac treaba, in conditiile in care acestia au dat concurs, Orban a subliniat ca deciziile de demitere trebuie sa se faca pe baza unor temeiuri serioase.

"In deciziile pe care le iei in materie de demitere trebuie temeiuri serioase. Daca a castigat in instanta, probabil nu s-au respectat integral procedurile sau nu a fost argumentatia legala suficient de bine fundamentata. De aceea, am spus ca vom apela la restructurare si reorganizare. Ai posibilitatea de a cerne oamenii harnici de cei care au intrat pe usa din dos", a explicat Ludovic Orban.

Imagini filmate de un subofiter care a insotit primul echipaj al ISU Bucuresti-Ilfov ajuns la incendiul din Colectiv arata dezorganizare, haos, raniti carati de maini si de picioare sau pe paleti, iar cel care a coordonat la un moment dat operatiunea, Orlando Schiopu, poate fi auzit injurand victimele.

Aparitia inregistrarii a provocat reactii vehemente si critici, iar un grup civic a depus o plangere penala impotriva celor care au coordonat interventia.

Vineri seara, seful DSU Raed Arafat a comentat, intr-un mesaj video postat pe Facebook, filmul. Arafat sustine ca nu a stiut de existenta acestuia, nu l-a ascuns si nici nu a dat dispozitie sa fie ascuns, dar precizeaza ca imaginile au surprins chiar primele minute, cand nu ajunsesera toate echipajele si cand, intr-adevar, nu existau destule targi.

In final, Arafat mentioneaza ca nu va demisiona, dar, daca i se va cere demisia, va pleca imediat.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Ludovic Orban demitere Raed Arafat , #premier