Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > PNL
A   A   A

Catarama depune plangere penala pe numele a 16 liberali, inclusiv Ludovic Orban

Catarama depune plangere penala pe numele a 16 liberali, inclusiv Ludovic Orban
Foto: Facebook/ Viorel Catarama
Viorel Catarama anunta ca va depune plangere penala pe numele liderului PNL Ludovic Orban si a altor 15 liberali, din forurile de conducere ale formatiunii, pe motiv ca au incercat excluderea sa din partid si au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

"Voi inainta o plangere penala impotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu si Dinu Gindu pentru fraudarea si falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul National, privind desemnarea candidatului partidului pentru functia de premier", a declarat Viorel Catarama pentru Mediafax.

La vremea respectiva, prim-vicepresedintele PNL Sector 2, Viorel Catarama, acuza ca, intre rezultatele din procesul verbal si cele anuntate, se constata ca au fost transferate catre Ludovic Orban un numar de 100 de voturi.
In luna martie, PNL a decis nominalizarea privind viitorul premier al PNL in persoana liderului formatiunii, Ludovic Orban.

Viorel Catarama spune ca va sesiza organele penale si pentru incercarea de excludere a sa din partid pe motiv ca a incalcat statutul.

"Voi inainta o plangere penala impotriva domnilor Ludovic Orban, Robert Sighiartau, Laurentiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Citu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Balan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miutescu, Nicolae Giugea si George Siscu pentru ilegalitatile comise in sedinta Biroului Executiv din data de 9 iulie, cand, incalcand 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum si prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a ma impiedica sa candidez la Primaria Capitalei.
PNL nu este proprietatea privata nici a lui Ludovic Orban si nici a unei mici cooperative grupate in jurul lui; membrii partidului sunt aparati de statut si de legile tarii, au drepturi care nu pot fi calcate in picioare. De aceea, voi uza de toate caile si mijloacele legale pentru eliminarea abuzurilor si pedepsirea celor vinovati.

Sunt din 1990 in PNL si iubesc acest partid. Tocmai de aceea, dupa ultimele evenimente, m-am decis sa pornesc o actiune de modernizare si reformare a partidului, de promovare a competentelor si, mai ales, de stabilire a unei ideologii si a unui program liberal de dreapta", a mai afirmat Catarama.

Acesta anunta ca a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL pentru eliminarea a doua articole din statut (Art. 13 a si Art. 24 b - ce fac referire la libera exprimare: "libertatea de constiinta si libertatea de exprimare a opiniilor oricarui membru in cadrul structurilor organizatorice ale partidului, precum si in afara partidului in masura in care exprimarile respective nu contravin deciziilor si hotararilor luate de organismele de conducere ale partidului") si a doua articole din Codul Etic (Art. 14 -"Se recomanda ca membrul PNL sa nu transmita in afara partidului catre persoane straine, sau in mass-media, informatii despre eventuale tensiuni sau conflicte intervenite in interiorul formatiunii noastre politice" si Art. 23- "Atat in mass-media cat si in public, membrul PNL va sustine si va reprezenta linia partidului, nu va face declaratii care sa dauneze intereselor si/sau imaginii partidului, liderilor sai sau a oricarui membru al formatiunii noastre"), despre care spune ca incalca art. 30 alineatele 1 si 2 din Constitutie, cenzurand libertatea de exprimare in spatiul public.
"Voi uza de toate caile si mijloacele legale, pentru eliminarea din documentele programatice a tuturor prevederilor care nu permit membrilor partidului sa se exprime liber in societate!", a mai spus prim-vicepresedintele PNL Sector 2.

Comisia de Arbitraj PNL Bucuresti a stabilit ca decizia de excludere a lui Viorel Catarama din PNL este nula, avand in vedere ca mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anuntarea din timp a persoanelor vizate de excludere si dreptul la aparare.

Iata aici mai multe detalii: Comisia de Arbitraj din PNL a anulat decizia de excludere a lui Catarama din partid

Intrebat, luni, daca Viorel Catarama mai este sau nu membru al PNL, Ludovic Orban a raspuns: "Asta este cand se termina procedura de statut". Presedintele liberal a refuzat sa comenteze pe marginea hotararii Comisiei de Arbitraj prin care a fost anulata decizia de excludere.
Viorel Catarama l-a atacat in repetate randuri pe Ludovic Orban, spunand ca acesta trebuie inlaturat de la sefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fara sa se consulte cu ceilalti liberali si pentru faptul ca a "predat" guvernarea la inceputul anului, atunci cand a mers la consultarile de la Cotroceni fara vreo propunere de premier.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 07 August 2018, ora 07:53

 Articol citit de 4252 ori

Citeste si: