Sova vrea autostrada pana in Bacau, judetul sau natal: E o varianta, vom depune documentatia

Joi, 06 Decembrie 2018, ora 19:52
6726 citiri
Sova vrea autostrada pana in Bacau, judetul sau natal: E o varianta, vom depune documentatia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Lucian Sova sustine ca ia in serios legea care obliga statul sa construiasca Autostrada A8 (Targu Mures - Ungheni) . Cu toate astea, e posibil ca prima construita sa fie soseaua de mare viteza care pleaca din judetul sau natal (Bacau) si ajunge la Brasov.

Ministrul demisionar al Transporturilor a anuntat ca a supus analizei expertilor europeni de la Jaspers si Bei Passa proiectul de conectare a Moldovei cu Ardealul prin intermediul unei autostrazi. Acestia, alaturi de specialistii romani, ar fi ajuns la anumite concluzii, incluse deja intr-un document.

"Am implicat doar intr-o maniera subsecventa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si Ministerul Transporturilor. Concluziile sunt prevazute in material. Acordam o importanta deosebita Legii A8, insa, din concluziile tehnice pe care le-am evaluat astazi se desprind si alte solutii (pentru constructia unei autostrazi care sa lege Moldova de Ardeal - n.red.).

La nivelul CNAIR fiind deja pregatita documentatia, urmeaza sa fie trimise la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) actele pentru reinceperea revizuirii studiului de fezabilitate (pentru autostrazii dintre Targu Mures si Ungheni, dupa cum prevedea Legea A8, promulgata deja de Klaus Iohannis - n.red).

Vom depune, insa, la ANAP si un proiect de licitatie pentru un studiu fezabilitate si un proiect tehnic si pentru autostrada Bacau-Brasov.

Ambele proiecte sunt atacate de Ministerul Transporturilor. Ambele au semnificatia lor. Nu se concureza intre ele din punct de vedere politic. Sigur ca din punct de vedere administrativ si al eficientei, in functie de studiile de fezabilitate, unele vor fi implementate mai repede", a declarat Sova.

De fapt, in ciuda faptului ca deja avem o lege care prevede ca legatura intre Moldova si Ardeal ar trebui facuta prin intermediul autostrazii A8 (Targu Mures-Ungheni), Sova sustine ca exista inca doua posibilitati.

Mai exact, in loc de A8 (care ar urma sa aiba 310 kilometri, fiecare construit la pretul de 16,4 milioane de euro) s-ar putea construi autostrada Bacau-Brasov (173 de kilometri a 12,2 milioane de euro fiecare) sau chiar o sosea Cluj-Suceava (lunga de 280 de kilometri, fiecare constuit cu suma de 4,1 miliarde de euro) .

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Autostrada Bacau Brasov Lucian Sova, #Sova sustine autostrada Bacau Brasov, #Autostrada Unirii Lucian Sova , #stiri Lucian Sova