Lucian Bute si-a anuntat in lacrimi retragerea din box: "S-a terminat pentru mine"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 21 Martie 2019, ora 07:44
11580 citiri
Lucian Bute si-a anuntat in lacrimi retragerea din box: "S-a terminat pentru mine"
Foto: Facebook/ Lucian Bute

Intr-o conferinta de presa plina de momente emotionante, Lucian Bute si-a anuntat oficial retragerea din cariera de pugilist profesionist.

Galateanul a revenit, joi dimineata, in locul in care a obtinut cele mai importante si frumoase victorii din cariera, sala Centre Bell din Montreal. Alaturi i-a fost familia, sotia si cei doi copii. Au fost langa Lucian si oamenii alaturi de care a lucrat de-a lungul anilor.

De aceasta data, Bute n-a mai schimbat costumul cu sortul si manusile de box, iar in Centre Bell n-a mai fost amenajat un ring, ci o tribuna de la care fostul, de acum, sportiv, a anuntat ca a sosit timpul de a pune stop luptelor.

"S-a terminat pentru mine. La 39 de ani este momentul sa dau pagina. Asta este viata. Imi e foarte greu, dar stiu ca e cea mai buna decizie. Nu mai am nimic de demonstrat. Inca doua sau trei lupte pentru cativa dolari nu ar fi schimbat nimic. Sunt sanatos si vreau sa ma ocup de familie. Cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit", a spus un Bute mai emotionat ca niciodata, romanul neputand sa isi opreasca lacrimile in unele momente, dupa cum scriu cei de la Journal de Montreal.

Lucian a explicat ca decizia de agata manusile in cui este definitiva si nu se pune problema unei reveniri.

"Chiar daca voi mai primi oferte le voi refuza. Eu cand iau o decizie este definitiva si nu ma intorc!"

Fostul campion mondial IBF a dezvaluit ca hotararea de a se retrage este una provocata mai ales de faptul ca varsta a inceput sa isi puna amprenta asupra lui.

"Reflexele mele, dorinta de a ma antrena si echilibrul nu mai sunt aceleasi. Iar astea sunt semne ca ai incetinit. Boxul este un sport de reactie si nu te iarta niciodata. De ce sa imi risc sanatatea? Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoasca faptul ca si-a atins limitele", a mai declarat Lucian in cadrul conferintei de presa.

El a vorbit si despre momentele frumoase ale carierei sale, unul dintre ele fiind cel in care a castigat pentru prima data titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

"Nu doar faptul ca am devenit campion mondial a contat, ci si maniera in care am castigat.Imi amintesc si acum reactia publicului. Sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost si la a doua lupta cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci facut de mine."

Lucian Bute renunta la boxul profesionist dupa o cariera fantastica, una in care a devenit campion al lumii si a reusit sa isi apere centura de zece ori.

A castigat 32 de partide din cele 37 in care a luptat, iar 25 de victorii au venit prin knock out, romanul castigandu-si astfel porecla de "Mister KO".

Din pacate, in ultima parte a carierei a fost din ce in ce mai slab, iar ultimul meci pentru el, cel cu Eleider Alvarez din urma cu doi ani, s-a incheiat cu o infrangere inainte de limita.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Lucian Bute retragere box, #Lucian Bute cariera, #Lucian Bute declaratii retragere , #stiri Lucian Bute