Un oras nou pe harta Romaniei - Orasul Joburilor: 130 de companii, peste 6.000 de joburi si 10.000 de vizitatori

Comunicat de presa
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 23:49
41702 citiri
Un oras nou pe harta Romaniei - Orasul Joburilor: 130 de companii, peste 6.000 de joburi si 10.000 de vizitatori

Cel mai mare targ de cariera din Romania revine in Bucuresti, pe 5-6 aprilie, la Sala Palatului. Editia din aceasta primavara le propune candidatilor rolul de turisti in "Orasul joburilor", acesta fiind mesajul principal al evenimentului.

Angajatori de TOP Bucuresti reuneste companii de top, angajatori care activeaza in domenii foarte variate, de la IT&C, Inginerie, Financiar - Bancar, pana la Marketing & Comunicare, FMCG, BPO, Retail, Audit & Consultanta.

Evenimentul Angajatori de TOP se transforma pentru 2 zile in locatia "must visit", un oras pe care niciun candidat in cautarea unui loc de munca nu trebuie sa il rateze.

Conceptul acestei editii, "Orasul joburilor", le prezinta candidatilor o destinatie de "calatorie" care ii aduce mai aproape de a obtine jobul dorit.

Pe 5-6 aprilie, candidatii pot vizita standurile companilor, 130 de angajatori pe harta obiectivelor turistice, si pot aplica la peste 6000 de joburi in Bucuresti, programe de internship sau management trainee.

Candidatii au la dispozitie 2 zile in care sa viziteze toate "obiectivele turistice":

"Cartierele" din cadrul Angajatori de TOP: IT&C, Inginerie, Financiar - Bancar, Marketing & Comunicare, FMCG, BPO, Retail, Audit & Consultanta;

Zeci de SkillShop-uri si Conferinte - utile in dezvoltarea abilitatilor si competentelor candidatilor. Acestia vor putea afla cum se desfasoara un proces de selectie, tips and tricks despre cum sa se comporte la interviu si cum sa identifice job-ul care li se potriveste.

Evenimentul TechTalks se adreseaza celor care vor sa fie la curent cu ultimele tendinte din: Java, Emerging Technologies, Smart Everything sau Testare; sa invete din cele mai interactive studii de caz de pe piata locala si internationala din industria IT&C; sa interactioneze cu specialisti in dezvoltare software, AI, IOT, mobile applications, telecom, embedded software sau cloud.

La standurile companiilor pot interactiona cu specialisti in recrutare care le vor oferi informatii utile cu privire la cum poate evolua cariera lor si cum pot face trecerea de la turist, la "locuitor cu acte in regula" in cadrul companiei respective;

Noutatea acestei editii este o zona dedicata orientarii in cariera. "Cartierul orientarii in cariera" powered by Veeam Software va fi impartit in mai multe zone, astfel:

1. CV Scoring - in aceasta zona, consultantii in recrutare vor evalua CV-urile candidatilor si vor oferi un numar de puncte. Ulterior, candidatii vor primi o sesiune de consiliere gratuita si sfaturi despre cum poate fi imbunatatit CV-ul lor;

2. 0 experienta - CV de 10 - este o zona dedicata candidatilor fara experienta, persoane care se confrunta cu provocarea de a redacta un CV pentru prima data. Consultantii in HR le vor oferi sfaturi cu privire la informatile care pot fi incluse atunci cand un candidat nu are experienta de lucru;

3. Cariera potrivita = Destinatia ta - specialistii in HR le vor oferi candidatilor directii de orientare in cariera, joburile cele mai potrivite astfel incat sa isi puna in valoare abilitatile si competentele;

4. Reconversie profesionala - este o zona dedicata profesionistilor, candidatilor care vor sa isi schimbe domeniul de activitate, celor care vor sa-si schimbe jobul. Consultantii in HR le vor oferi sfaturi de cum pot face aceasta reconversie profesionala si care sunt modificarile pe care ar trebui sa le aduca CV-ului daca vor sa schimbe domeniul de activitate;

5. Interactiunea cu angajatorul = Primul interviu - aici candidatii vor primi sfaturi referitor la cum sa interactioneze cu angajatorii din targ, care este atitudinea potrivita, cum se pot pregati pentru discutiile pe care le vor avea cu reprezentantii companiilor, ce intrebari sa adreseze etc

6. Photo booth - o zona special amenajata unde vizitatorii isi pot face gratuit o poza profesionala pentru CV sau LinkedIn. Sunt situatii in care poza inclusa in CV sau pe profilul de LinkedIn ii determina pe recrutori sa nu mai parcurga informatii despre experienta candidatului sau studiile absolvite.

Pentru ca timpul petrecut la cel mai mare targ de cariera sa fie valorificat la maxim, pregatirea trebuie sa fie pe masura.

Este important ca cei care vor sa participe la Angajatori de TOP Bucuresti sa se inscrie la sectiunea dedicata evenimentului, pe www.hipo.ro, sa completeze CV-ul in proportie de 50% si sa il descarce in format BarCode.

Din perspectiva companiilor, in pregatirea pentru participarea la Angajatori de TOP, candidatii ar trebui sa aiba in vedere urmatorele 3 aspecte:

- sa identifice ce isi doresc cu adevarat - sa selecteze obiectivele turistice de maxim interes;

- sa faca un research despre companiile de care sunt interesati - sa-si stabileasca itinerariul;

- sa se pregateasca pentru interactiunea cu angajatorii - research despre cultura "localnicilor", stilul de viata si obiceiurile lor.

Cativa dintre angajatori care pot fi intalniti pe 5-6 aprilie la Sala Palatului sunt: Adecco, 2checkout, Allianz Technology, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Banca Transilvania, BCR, BearingPoint Romania, Bitdefender, BRD - Groupe Societe Generale, British American Tobacco, Computer Generated Solutions Romania, DB Schenker GBS, DM Drogerie Markt, DRiV, Emia.com, Enel, Ericsson, Expleo Group, Finastra, Genpact, GOODYEAR, Groupe Renault Romania, Harman, HP Inc, JTI Romania, Kaufland Romania, Kellogg's, KMG International - Rompetrol, Lidl Romania, London Stock Exchange Group, Mc Donald's in Romania, Michelin Romania, Molson Coors GBS, Nestle, Oracle, Orange Romania, P&G, PepsiCo, Philip Morris Romania, Playtika, Raiffeisen Bank, Societe Generale European Business Services, Teleperformance Romania, TELUS International Europe, UniCredit Bank, Veeam Software, Verint, Wipro Technology etc.

Mai multe detalii despre targul de joburi Angajatori de TOP Bucuresti pot fi accesate pe portalul de cariera www.hipo.ro, la sectiunea dedicata evenimentului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#targ joburi, #joburi Bucuresti , #targ joburi