Top 5 cauze pentru care angajatii valorosi demisioneaza

Advertorial
Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 16:17
14520 citiri
Top 5 cauze pentru care angajatii valorosi demisioneaza

In lupta pentru notorietate si pentru profit, managerii si proprietarii de firme pierd din vedere un lucru important catre care atentia lor ar trebui sa se indrepte: angajatii.

In fond, cei mai valorosi angajati din echipa sunt si cei care pun lucrurile in miscare si care genereaza bunul renume al firmei, precum si cifrele cu multe zerori in rapoartele cu incasari.

Neglijenta managerilor si a team-leaderilor sunt, de altfel, principalele motive pentru care cei mai buni oameni din firme demisioneaza mai rapid decat si-ar dori angajatorii.

Afla cele mai importante 5 cauze pentru care angajatii de top renunta la locul de munca!

1. Managementul defectuos

Angajatii cei mai pregatiti sunt, surprinzator sau nu, si cei care au si alte asteptari de la joburile lor, in afara de cele financiare. Astfel, primul loc in clasamentul nostru il ocupa managementul defectuos.

Fie ca vorbim aici despre problemele de comunicare (de multe ori, comunicarea este unidirectionala), sau despre cele de logistica, este important sa le oferi angajatilor o experienta placuta la locul de munca, nu doar un "pachet salarial avantajos".

Datecs este un magazin online care comercializeaza echipamente fiscale (cititoare de coduri de bare, case de marcat, etc) si care te poate ajuta sa pui la dispozitia angajatilor cele mai bune aparaturi care sa le usureze munca.

2. Demotivarea

Un alt factor care ii determina pe angajatii de top din mediile de lucru sa renunte la un anumit loc de munca este demotivarea. Acesta este un capitol sensibil, la care, din pacate, cei mai multi dintre antreprenorii si managerii din Romania inca mai au de invatat.

Aprecierea, de orice natura ar fi, este o componenta importanta la care trebuie sa lucrezi, asta daca iti doresti sa sporesti retentia angajatilor.

3. Restrictiile

Angajatii cauta tot mai mult locuri de munca unde sa se poata simti relaxati. Astfel, nu este de mirare ca a crescut numarul de oferte de joburi care pun accentul pe facilitati precum lucrul de acasa, flexibilitatea orelor de program, sau pauzele de masa suficient de lungi.

De asemenea, incalcarea dreptului la opinie sau restrictiile de ordin vestimentar sunt alte cauze care i-ar putea determina pe angajatii de top sa demisioneze.

4. Lipsa oportunitatilor de dezvoltare

Dincolo de toate aceste lucruri discutate mai sus, angajatii cei mai buni doresc sa se dezvolte din punct de vedere profesional, nu doar sa castige salarii avantajoase.

Asadar, lipsa oportunitatilor de dezvoltare in firma in care se afla este unul dintre argumentele pe care se bazeaza decizia de a-si schimba locul de munca.

5. Suprasolicitarea

Suprasolicitarea este un alt motiv pentru care angajatii demisioneaza. De regula, angajatii care sunt eficienti primesc mai multe task-uri din partea superiorilor, de foarte multe ori fara a fi platiti suplimentar.

In acest moment, exista doua alternative: fie angajatul in cauza devine extenuat si, implicit, ineficient, fie alege sa renunte la jobul pe care il are si sa se reorienteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#resurse umane , #angajatori