Angajatul si angajatorul modern, context si noi perspective la HR Vibes Timisoara

Comunicat de presa
Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 13:48
12810 citiri
Angajatul si angajatorul modern, context si noi perspective la HR Vibes Timisoara

Pe 28 martie, la Timisoara, ne-am revazut cu prieteni vechi si noi alaturi de care am discutat cele mai noi tendinte din industria de HR.

Discutia a inceput alaturi de Diana Nastase - HR Director, FLEX care a abordat subiectul rolului departamentului de HR din perspectiva procesului de recrutare.

Intr-o perioada in care piata fortei de munca se confrunta cu o lipsa a talentelor, Diana atrage atentia asupra a doua aspecte: hard skills si soft skills.

'Niste abilitati foarte bine dezvoltate in zona de hard skills iti pot obtine intr-adevar un interviu, insa cele care decid daca esti candidatul potrivit sunt abilitatile din categoria soft skills.'

Diana mai mentioneaza cateva aspecte importante cautate de catre recrutori in 2019: constiinta de sine, agilitatea in invatare, trasaturi de leadership, capacitatea si factorii de derapare.

Mirela Cretu - HR Manager, Kimball Electronics Romania a vorbit despre angajatul modern si bagajul de factori si caracteristici cu care vine la pachet atunci cand decidem ca acesta sa se alature echipei din companie.

Mirela sustine ca este esential ca acestuia sa i se comunice foarte clar responsabilitatile, in acelasi timp, angajatorul sa acorde atentie personalitatii sale, obiceiurilor din rutina sa, aspectelor care fac parte din valorile si principiile acestuia, istoricului profesional, dar si aspiratiilor si ambitiilor care il caracterizeaza.

In ceea ce priveste data management in sectorul resurselor umane, 'In 2017, 57% din organizatii isi stocau datele in Cloud, iar 73% din companii si-au propus sa isi migreze procesele in Cloud in urmatorii 2 ani', sustine Aurelian Chitez - Sales Director Romanian Software.

Odata cu automatizarea proceselor de lucru, Aurelian este de parere ca adoptarea unui sistem care sa ajute in acest proces 'creste eficienta si productivitatea echipelor, riscul unor erori sau calcule gresite este diminuat, si in acelsi timp, actualizarea constanta a soft-ului te fereste de nerespectarea unor modificari care apar in legislatie.'

In continuare, am stat de vorba cu Ana Maria Butelanc - Talent Acquisition Manager, KFC, PIZZA HUT, TACO BELL (Sphera Franchise Group) care a vorbit despre factorii de engagement in randul angajatilor din industriile de Ouick Service Restaurants, Fast Service Restaurants si Home Delivery.

Ana Maria aminteste de asemenea, factorii motivationali dintr-o organizatiei: efortul companiei - comunicare, focus pe angajat, diversitate, incluziune, sustinere talentelor; beneficii basic - siguranta la locul de munca, beneficii extra-salariale, mediu de lucru placut, echilibrul dintre viata profesionala si cea personala.

Andrei Cretu - Co-fondator, 7Card ne-a prezentat un studiu de caz cu privire la activitatea sportiva a timisorenilor care fac parte din reteaua 7Card.

' 2018 a fost anul cu cea mai intensa activitate sportiva in reteaua 7Card. Abonatii 7Card au adunat, asadar 1.863.000 ore de miscare, echivalentul a 77.525 zile (213 ani), in care au ars 1 miliard de calorii.'

In ceea ce priveste industriile cu cei mai multi sportivi, in top 5 se afla: Automotive & Components, Software Services, Telecommunication Services si Outsourcing.

Radu Chiriac - Foundation Teacher, AL FERASA INTERNATIONAL, a introdus elementul surpriza si le-a vorbit participantilor despre arta de a identifica personalitatea unui viitor angajat in functie de fizionomia sa.

'Al Ferasa este arta de a privi cu atentie si de a intelege in profunzime.' Pornind de la cateva principii de baza si de la o buna cunoastere a acestei stiinte, Cristian a exemplificat care sunt principalele componente ale fetei: componenta mentala sau rationala se situeaza in partea de sus a fetei, deasupra sprancenelor pana la scalp; componenta practica, cea care este responsabila cu 'executia' se afla intre linia sprancenelor si linia buzei superioare, iar componenta responsabila cu dorintele umane se desfasoara de la linia buzei superioare pana la barbie.

De asemenea, inivitatul nostru a prezentat si beneficiile cunoasterii unor astfel de aspecte: 'Al Ferasa iti ofera o mai buna intelegere a comportamentelor oamenilor si a personalitatilor, precum si imbunatatirea comunicarii intre angajati si departamente. De asemena, vorbim si despre cresterea increderii de sine in mediul profesional si/sau personal.'

In cea de-a doua sesiune de discutii, am stat de vorba cu Gabriel Racz - HR & Controlling Manager, MEWI care ne-a impartasit experienta implementarii programului de recrutare in cadrul companiei.

Provocarea a fost sa atraga studenti pe care sa ii pregateasca de la 0 in cadrul unui program de mentorat, astfel incat, dupa 12 luni, acestia sa fie capabili sa conduca un magazin in Bucuresti. 'Din 4.529 CV-uri primite, in urma programului de mentorat, au fost angajate doua persoane foarte motivate si loiale, cu "sete" de dezvoltare, care au ajuns ulterior sefi de zona in mai putin de 2 ani, fiind totodata lideri "setati" sa dezvolte alti oameni.'

Alaturi de Mihai Nedelcu - Regional Manager Benefitonline.ro am aflat care a fost cresterea sectorului de beneficii ale angajatilor in anul 2018.

'Platforma BenefitOnline.ro functioneaza ca un magazin online, fiecare angajat avand acces la toata gama de beneficii. In prezent sunt peste 116.000 utilizatori, mai mult de 250 de companii satisfacute, peste 1.800 furnizori si mai mult de 3.000 de beneficii unice. In acelasi timp, companiile de tip call-center/BPO, IT si servicii ofera cele mai multe beneficii, iar valoarea bugetelor cheltuite de companii in 2018 au rescut cu 150% fata de 2017, ajungand la o valoare de 114 M RON.'

'Every small and positive action we take will make a difference', a sustinut Iulia Fuiorea, Global HR Manager, EVERSEEN LIMITED in continuare.

Iulia a vorbit despre curajul si atitudinea potrivita in punctul de turnura al unei companii, urmata de o discutie despre employer branding intr-o industrie controversata, invitata fiind Anca Paun, Talent Acquisition & Employer Branding Manager DACH, Nordics & South Central Europe, British American Tobacco.

Anca a adus in discutie elementul digital in acest proces de employer branding. Anca a vorbit despre tendintele din acest sector, sustinand ca Facebook inca este un canal folosit, in continua schimbare - 'interactiunea pe pagina continua sa scada. In acelasi timp, o rata mai buna de interactiune o au materialele video comparativ cu imaginile statice, iar pentru un engagement optim, paginile ar trebui populate cu continut in mod constant - 5 postari pe zi, pentru a obtine o rata de interactiune buna.'

Anca mai adauga faptul ca tendintele par sa se indrepte catre materialele de tip audio, asadar podcast-urile sunt urmatoarele canale catre care organizatiile si brand-urile ar trebui sa isi indrepte atentia.'

In incheire, Tim Ackermann - Global Head of Talent Acquisition & Experience a vorbit despre digitalizare si generatia Z, inclusiv de purpose shift & learning shift.

'Comportamentul de learning s-a schimbat drastic in ultima vreme: vorbim despre un consum de informatie din mediul digital si de autonomie, un model de invatare informal, orientat catre un stil social de acumulare de informatie.' Tim mai spune ca ar trebui sa acordam atentie celor 3 aspecte importante cand vorbim de motivatie: mastery, autonomy, purpose.

In acelasi timp, Tim recomanda angajarea unor persoane care se aliniaza la nivel de purpose cu organizatia.

Eveniment organizat de BusinessMark, sustinut de: Romanian Software, Signal Iduna, AVIS, Max Relax, Wellington.

Radio-ul oficial al evenimentului: Europa FM.

Eveniment organizat cu sustinerea: BRCC, CCIRI, BCCBR, Zelist Monitor.

Parteneri media: Portal HR, Jurnalul de Afaceri, Jobzz.ro, Lajumate.ro, Financial Market, Social Media Romania, Manager Express, DeBizz, Transilvania Business, Signal Connect, Curierul National, Arad24.net, InOras.ro, Express de Banat, Clujul de Buzunar, IqAds, Business24, Ziare.com, InfoOradea, Rbe Connect, PRbox.ro, MoneyBuzz, MATEK, Spatiul Construit, Global Manager, Financiarul, Administratie.ro, BirouInfo.ro, Monitorul de Fagaras, InTurda.ro, PRwave, Depozitinfo.ro, Market Watch, Smark, Portal Management, BusinessPress, Antreprenor in Romania, Cargo Magazin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#HR Vibes Timi oara 2019 , #angajatori