Ziua in care Liviu Dragnea afla rezultatele expertizei din dosarul Tel Drum. Ce urmeaza in ancheta de la DNA

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 06:55
9814 citiri
Ziua in care Liviu Dragnea afla rezultatele expertizei din dosarul Tel Drum. Ce urmeaza in ancheta de la DNA
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea (captura)

Avocatii lui Liviu Dragnea se vor prezenta astazi la sediul DNA pentru a fi informati asupra concluziilor expertizei facute in dosarul Tel Drum. In acest caz, politicianul este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si fraude europene.

Presedintele Camerei Deputatilor este in vacanta si si-a delegat atributiile vicepresedintelui Camerei, Florin Iordache, pentru intreaga luna ianuarie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au citat pentru joi mai multi inculpati din dosarul Tel Drum pentru a le comunica rezultatul expertizei. Este un act procedural la care se poate prezenta doar avocatul ales, expertizele fiind comunicate pe un CD, potrivit procedurii. Acuzatii din dosar pot contesta expertizele, sa ceara un supliment de expertiza, sau pot angaja un specialist care sa realizeze o expertiza parte.

Ancheta, in faza avansata

Avocata Flavia Teodosiu, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu este obligatorie prezenta clientului sau la DNA, mentionand ca nu stie in ce faza a ajuns dosarul Tel Drum. Avocatul a mai spus ca Liviu Dragnea nu a fost audiat niciodata in acest dosar, "intrucat nu a dorit pana la aceasta data sa dea vreo declaratie".

Ancheta in cazul Tel Drum este in faza avansata, potrivit surselor citate. Doua decizii cheie au venit din instante, privind parti din acest caz. Pe de o parte, Inalta Curte a fost de acord cu redeschiderea unei parti a anchetei, in timp ce Tribunalul Teleorman a respins o solicitare similara facuta de procurorii DNA.

Acuzatiile procurorilor

In noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare in dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri.

Grupul initiat in anul 2001 avea ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice. In esenta, acuzatiile vizeaza modul in care firma Tel Drum a primit mai multe contracte de la stat, in perioada in care judetul Teleorman era condus de Liviu Dragnea.

Prejudiciul in acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, DNA a anuntat ca liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurator si poprire pe toate bunurile, pana la concurenta sumei de peste 127,5 milioane de lei, in dosarul Tel Drum.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#liviu dragnea tel drum, #Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea coruptie, #Liviu Dragnea procurori , #DNA
Comentarii