Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Azi are loc o noua sedinta CEx la PSD, in care se vor decide inlocuitorii celor trei ministri demisionari

Azi are loc o noua sedinta CEx la PSD, in care se vor decide inlocuitorii celor trei ministri demisionari
Foto: Realitatea TV
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat joi seara, cu cateva minute inainte de miezul noptii, dupa ce sedinta CEx s-a incheiat, ca aceasta va fi realuata vineri, de la ora 12.00.

Atunci se va discuta despre inlocuitorii ministrilor demisionari: Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale, Rovana Plumb, ministru delegat al Fondurilor Europene, si Razvan Cuc, ministrul Transporturilor.

"Maine o sa avem din nou CEx la 12 fix, tot aici, ca sa discutam despre inlocuitori. O sa-l sun dimineata si pe Tariceanu, sa vedem cand putem avea o coalitie si cu partenerii nostri", a declarat Liviu Dragnea la finele sedintei prelungite a PSD.

Amintim ca al treilea ministru cu probleme penale este Viorel Ilie, membru ALDE, iar Calin Popescu-Tariceanu a declarat, joi, ca partidul nu poate fi de acord cu o eventuala demisie a acestuia.
Vezi radiografia unei zile "fara invins, fara invingator" in PSD, dupa cum s-au exprimat atat Liviu Dragnea, cat si Mihai Tudose.

Shhaideh si Plumb nu au mai suportat presiunea

Referindu-se la Sevil Shhaideh si la Rovana Plumb, Liviu Dragnea a spus ca ambele au anuntat la inceputul CEx ca s-au hotarat sa demisioneze. "Dupa toate orele de CEx si discutii separat cu ele, toata lumea, in unanimitate, le-a cerut sa ramana in Guvern. Au fost intrebate daca vor sa demisioneze si si-au mentinut decizia.

Nu vor sa puna sub semnul intrebarii posibilitatea ca PSD sa ramana la guvernare. Sevil a spus, printre altele, ca vrea sa aiba demnitate. Acelasi lucru l-a spus si Rovana. Toata lumea a apreciat profesionalismul lor si calitatea lor foarte buna de membri ai Guvernului.
Aproape toata lumea a plecat suparata din CEx. Practic, nu voiau sa le lase sa iasa din sala. Nu puteam sa le tinem prizoniere.

Sevil a spus foarte clar ca nu mai poate duce aceasta presiune, efectiv ea si familia ei nu mai poate duce aceasta presiune infernala", a declarat Liviu Dragnea.

In ceea ce-l priveste pe Razvan Cuc, Liviu Dragnea a spus ca "a avut o sustinere foarte serioasa in CEx. Sunt lucruri pe care le-a facut, dar nu le-a comunicat, din pacate. E un tanar bun, capabil".

Liviu Dragnea a explicat ca in cazul lui Cuc a fost vorba despre blocaje foarte mari gasite in minister, atunci cand a venit, dar si despre faptul ca nu a stiut sa comunice. Presedintele PSD a dat de inteles ca misiunea urmatorului ministru al Transportului va fi mult mai simpla tocmai datorita lui Razvan Cuc.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 07:07
 Autor:Anca Serghescu

 Articol citit de 3192 ori

Citeste si: