Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

USR a depus plangere la DNA impotriva lui Liviu Dragnea

USR a depus plangere la DNA impotriva lui Liviu Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com
USR a depus, vineri, o plangere penala la DNA impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Plangerea a fost facuta de doi parlamentari ai formatiunii, pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, considerand ca aceasta actiune a fost ilegala.

"Credem ca e important ca, in cele din urma, cei care conduc Guvernul, Parlamentul sa inteleaga ca regulile se aplica tuturor si sa nu mai practice acest dublu standard, prin care ei afirma suveranitatea Parlamentului, a regulilor si a statului de drept, dar in acelasi timp siluiesc toate institutiile si legile in interesul partidului, pentru ca miza acestor convocari a fost acoperirea unor situatii generate de incompetenta, primirea ordonantelor de urgenta la Parlament", a spus senatorul Florina Presada, potrivit News.ro.
Celalalt parlamentar USR care a depus plangerea este deputatul Ionut Mosteanu.

"Uniunea Salvati Romania a depus o plangere penala impotriva domnului Liviu Dragnea pentru convocarea ilegala a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor. Plangerea penala vizeaza infractiunile de abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Concret, domnul Liviu Dragnea a trimis la Monitorul Oficial decizia de convocare a Camerei Deputatilor, luni, fara a avea decizia Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Biroul Permanent ar fi trebuit sa se intalneasca abia marti, la ora 11:00, dar chiar domnul Liviu Dragnea a lipsit de la aceasta convocare a Biroului Permanent, dansul si ceilalti colegi", a precizat Mosteanu.
Reprezentantii formatiunii anuntasera de doua zile ca vor depune plangerea la DNA.

"In aceasta saptamana, USR va depune plangere penala la DNA impotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals pentru ca neconvocarea Biroului Permanent e caz clasic de abuz in serviciu.

Nu au fost indeplinite conditiile legale, Dragnea a publicat in Monitorul Oficial o convocare care nu indeplinea conditiile prevazute de Constitutie sau regulament.

(...) Nicuna dintre cele trei conditii - solicitarea presedintelui Romaniei, solicitarea Biroului Permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari - nu a fost indeplinita, el (Liviu Dragnea - n.red.) a pretins ca sunt indeplinite, explicatiile cu sedinta telefonica nu au acoperire in regulament", spunea, miercuri, purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna.
Citeste mai multe pe tema convocarii sesiunii extraordinare a Parlamentului si lipsei cvorumului:
Biroul Permanent al Camerei a fost suspendat din lipsa de cvorum. Opozitia spune ca sedinta de plen e ilegala si ordonantele Guvernului nu pot intra in vigoareOpozitia va sesiza CCR, daca PSD-ALDE convoaca sesiune extraordinara la CameraPlenul Senatului a fost suspendat din lipsa de cvorum, dar ordonantele au fost repartizate comisiilor. Sedinta a durat doar 10 minuteFlorin Iordache, declaratii contradictorii despre sedinta BP prin telefon: Au fost 9 voturi pentru. Nu s-a votat nimic
In plus, a fost facuta de catre USR si o plangere la ANI, pentru incompatibilitate, pe numele ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, care nu mai are voie sa ocupe o functie de conducere in Senat, respectiv sa fie membru al Biroului Permanent.
F.N.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 11 August 2017, ora 14:06

 Articol citit de 3321 ori

Citeste si: