Suspiciunile din coincidentele pacientului Dragnea

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 22 Martie 2019, ora 07:30
24214 citiri
Suspiciunile din coincidentele pacientului Dragnea

Orice om are dreptul de decizie absolut neingradita asupra vietii lui private. Iar ingrijirea sanatatii proprii este o parte foarte importanta a vietii private. Din acest punct de vedere, felul in care intelege persoana Liviu Dragnea sa aiba grija de propria sanatate nu ar trebui sa aiba nicio relevanta publica.

Nu am sa cad in capcana populista de a afirma ca orice demnitar ar trebui sa se interneze doar in spitale de stat ca sa simta pe propria piele conditiile oferite de acestea. Fiecare face dupa cum il duc propriul buzunar si propriile credinte. Nemultumirea oamenilor pentru starea sistemului sanitar se "trateaza" la vot, nu obligand un demnitar sa fie partas la mizerie.

In plus, sa nu fim naivi. In orice spital, cel putin din Bucuresti, exista macar o rezerva care asigura conditii cu mult mai bune decat restul saloanelor. Asa cum si in puscariile din Romania exista detinuti de lux carora le este adusa mancarea cu masina de la restaurantele preferate din Bucuresti.

Asadar, in cazul Liviu Dragnea nu mi se pare nimic extraordinar, de principiu, in faptul ca a ales un spital privat pentru presupusa boala a domniei sale. E o alegere la care are dreptul si pe care leafa de presedinte de Camera cred ca o poate sustine.

Alte circumstante ale spetei cred ca sunt insa cu mult mai departe de clarificare.

Internarea dlui Dragnea, lovit de accesul de hernie cu numai cateva zile inainte de un termen important in apelul contracronometru din Dosarul Bombonica, seamana izbitor cu alte stratageme medicale folosite in trecut de inculpati in situatii limita.

Va amintesc cazul lui Catalin Voicu, care mai mereu se imbolnavea inainte de termene si s-a insanatosit miraculos abia dupa ce instanta i-a pus in vedere ca, potrivit Codului de Procedura Penala, si completul poate sa vina la el, nu numai invers.

Va amintesc si cazul lui Adrian Nastase, pentru al carui diagnostic umflat medicul Serban Bradisteanu a fost condamnat penal. Ca sa nu mai vorbim despre cazul lui Omar Hayssam, eliberat din puscarie care sa-si trateze cancerul in faza terminala si care s-a insantosit brusc cand a sters-o din tara.

Reteaua Sanador, unde a fost internat dl Dragnea, nu este in exact cea mai vesela perioada a existentei sale, din cauza mai multor scandaluri. Cel mai grav mi se pare cazul copilului de 2 ani decedat in urma unui soc hemoragic provocat de ceea ce pare un malpraxis atat intraoperator, cat si la terapie intensiva in orele de dupa interventie.

Imediat a urmat inca o acuzatie de malpraxis.

La sfarsitul lui februarie, la Sanador descindeau politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice intr-o ancheta privind suspiciunea unor decontari fictive, adica suspiciunea ca se incasau bani si de la pacient, si de la CNAS pentru acelasi serviciu medical. Sanador a mai trecut si in 2016 printr-un episod asemanator.

Toate aceste anchete se pot solutiona si favorabil pentru Sanador, dar ele arata o vulnerabilitate a acestei clinici, ceea ce poate ridica suspiciunea ca ea cauta bunavointa autoritatilor si tocmai de aceea ar fi fost aleasa de dl Dragnea.

Iar secretomania din jurul starii si spitalizarii liderului PSD nu cred ca ajuta. De ce pentru Andreea Balan s-a organizat conferinta de presa si pentru al treilea om in stat nu?

Seful echipei de medici care s-a ocupat de presupusa hernie a lui Liviu Dragnea este, potrivit Antena3, prof univ Vladimir Alexandru Ciurea, cunoscut neurochirurg. Ca o coincidenta, dl prof. Ciurea a fost in 2008 candidat din partea PSD-PC la alegerile parlamentare in colegiul uninominal 4 Brasov. Si Serban Bradisteanu a fost senator PSD.

Toate acestea sunt fapte care nu il fac automat pe Liviu Dragnea un fals bolnav, ci doar ridica niste suspiciuni privind acuratetea diagnosticului si legatura lui cu interesul pacientului de a prelungi durata apelului care se apropie de final.

De-abia aceste suspiciuni mi se par cu adevarat importante, nu alegerea in sine a unei clinici private.

Dar tot scandalul creat in jurul internarii lui Liviu Dragnea a functionat si ca turnesol pentru atitudinea PSD fata de presa si adevar. Schimbul de replici de la Realitatea TV intre jurnalista Andra Miron si Florin Iordache a devoalat in primul rand raportarea PSD la adevar si presa.

Poate ca dl Iordache crede sincer ca in spitalele de stat si cele private conditiile sunt similare. Probabil ca domnia sa a avut parte de tratament preferential.

Replica memorabila cu adevarat a dlui Iordache este: "Realitatea e aia pe care ti-o spun eu!".

Asta e mentalitatea si strategia PSD care a inlocuit realitatea cu una paralela inventata pentru a servi scopurilor lui Dragnea. De la statul paralel, la 6 milioane de interceptari, la puscariile pline de victime ale abuzurilor, la denaturarea justitiei prin protocoale, la distrugerea programata a Romaniei de catre UE si asa mai departe au fost doar variatiuni ale replicii lui Iordache, minciuni repetate obsesiv de presa complice pana cand pentru multi au ajuns sa fie adevaruri. Adica o operatiune de spalare a creierelor.

Furia lui Florin Iordache la rezistenta Andrei Miron in fata minciunii arata ca pentru ei minciuna a devenit un mod de viata, o normalitate. Ei au ajuns sa creada sincer ca realitatea este aceea pe care o prezinta ei, ca au devenit un fel de proprietari ai adevarului.

Si probabil ca de la asta o sa li se si traga, de la aceasta pierdere a contactului cu realitatea si de la credinta ca o pot reinventa. Pentru ca poti minti toata lumea o vreme, ii poti minti pe unii tot timpul, dar nu poti minti pe toata lumea tot timpul, asa cum cred ei ca pot.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea internare Sanador, #Iordache realitate spitale , #condamnat