Surpriza in procesul lui Dragnea. Una dintre secretarele angajate fictiv a povestit totul judecatorilor: Imi era frica de Dragnea

Autori: Alexandra Sandru , Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 14:52
18253 citiri
Surpriza in procesul lui Dragnea. Una dintre secretarele angajate fictiv a povestit totul judecatorilor: Imi era frica de Dragnea
Foto: Ziare.com

Termenul de miercuri in procesul in care Liviu Dragnea e judecat pentru abuz in serviciu pentru angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman a fost plin de surprize.

Dupa ce fosta sotie a liderului PSD a anuntat ca a platit partea ei din prejudiciu in dosar, a urmat audierea celor 3 martori propusi chiar de avocatul lui Dragnea.

Urmareste aici LIVE TEXT cum se desfasoara procesul si ce declaratie a dat, in premiera, Dragnea in acest dosar

Daca primii doi au spus ca seful PSD nu a avut nicio interventie pentru favorizarea celor doua femei, al treilea - Timotei Stuparu - s-a balbait, s-a contrazis si in cele din urma a admis ca una dintre ele, Anisia Stoica, i-a spus ca Dragnea i-ar fi zis sa o angajeze purtator de cuvant al PSD Teleorman si apoi dansatoare la un ansamblu local. Dar el nu a angajat-o. De a doua secretara, insa, Adriana Botorogeanu, martorul a recunoscut ca o punea sa il ajute la partid, desi stia ca e angajata la DGASPC.

Marturia lui Stuparu a facut-o pe Anisia Stoica (foto) sa dea declaratii in fata completului, desi initial anuntase ca nu o va face. Intai a avut o mica discutie cu presedintele completului:

Anisia Stoica: Eu nu am cerut niciodata sa fiu angajata...

Judecator: Spuneti-ne daca vreti sa dati declaratii.

Anisia Stoica: Cum?

Judecator: Daca dati declaratii trebuie sa raspundeti la intrebari, nu doar ce vreti dumneavoastra.

Anisia Stoica: Vreau sa raspund!

"Nu eu am solicitat sa fiu angajata. Nu m-am adresat eu lui Timotei Stuparu sau lui Liviu Dragnea. La acea data, eu imi desfasuram activitatea in presa locala. La o reuniune a partidului, in 2006, Liviu Dragnea mi-a propus o colaborare cu PSD-ul. Atunci am facut cunostinta cu Dragnea, ulterior, ne-am intalnit la CJ Teleorman, imprejurare in care mi-a spus ca doreste sa organizeze un birou de presa in cadrul PSD Teleorman", a spus Anisia Stoica.

Declaratia surpriza a secretarei PSD: Dragnea mi-a spus ca voi fi angajata temporar la DGASPC

Anisia Stoica este o femeie modesta, vorbeste direct cu instanta, fara ocolisuri. Ea incearca sa arate ca tot ce a facut a fost sa respecte ordinele primite, iar acum regreta acest lucru. Nu stia ca incalca legea penala.

Liderul PSD a urmarit cu atentie din prima banca intreaga declaratie.

Ea arata ca i-ar fi spus lui Liviu Dragnea ca nu se pricepe sa faca PR, atunci cand acesta i-a propus sa lucreze la PSD Teleorman. La acea data s-ar fi pus problema sa lucreze la biroul de presa. Alti doi jurnalisti locali erau deja angajati acolo.

"La un moment dat, am fost intrebata de presedintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era presedintele partidului, daca s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus ca nu si nici nu stiam cine sa o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni sa intervina la Liviu Dragnea pentru a fi angajata. Forma de a fi remunerata in felul acesta a fost total nefericita, a fost peste capul meu. S-a luat aceasta hotarare sa fiu angajata acestei Directii. Domnul presedinte m-a intrebat, pe holul partidului. A fost o discutie despre organigrama institutiei", a precizat Anisia Stoica.

"Domnul Dragnea a avut discutii cu niste persoane pe care nu le stiu exact. Mi-a spus ca voi fi angajata in cadrul DGASPC. Mi-a spus ca o sa fie o situatie temporara. S-a creat o discutie atunci, eram nelamurita cu privire la activitatea concreta, unde o sa muncesc, la partid sau la DGASPC Teleorman. Adriana Botorogeanu era deja angajata asa. Nu pot preciza cine mi-a spus ca voi lucra zi de zi la partid", a relatat Anisia Stoica in fata instantei.

Ea a spus ca pentru detalii legate de angajarea sa, concursul si bibliografia care trebuia invatata, Dragnea ar fi trimis-o la unul dintre functionarii din CJ Teleorman. "Domnul Dragnea a rostit numele domnului Neagu", a precizat aceasta.

"Botorogeanu fusese angajata inaintea mea la DGASPC Teleorman, dar muncea la partid. Cei de la DGASPC stiau acesta situatie", a adaugat femeia.

Anisia Stoica a dat atunci un examen pentru angajarea la DGASPC, iar la scurt timp a fost chemata, alaturi de Adriana Botorogeanu, sa dea explicatii de ce nu sunt la munca. Se schimbase seful.

"Alesu Floarea ne-a spus ca pe viitor ar fi bine sa venim jumatate de timp la DGASPC, jumatate de timp la PSD", a venit prima propunere.

Ulterior, Alesu a plecat din birou, insa a revenit la scurt timp. "Mai bine sa nu veniti deloc la DGASPC, sa nu va vada lumea. Va duceti doar la PSD", ar fi fost mesajul.

Alesu n-ar fi dat alte explicatii. "Ne-am conformat sarcinilor trasate, ordinele erau peste capul nostru. Noi le-am indeplinit!".

Judecator: V-a obligat cineva sa faceti asta? Erau consecinte grave?

Anisia Stoica: Puteam sa nu ne ducem, sigur. Am ramas in cadrul partidului. Atat eu, cat si Botorogeanu ne-am dus in cadrul PSD, unde ne-am desfasurat activitatea.

Judecator: Ati spus ca optiunea a fost neinspirata.

Anisia Stoica: Da, asa am spus, sa lucram la PSD si sa fim platiti de DGASPC. Daca stiam, nu faceam acest lucru. Platesc grav prostia asta si imi este rusine cu asta. Nu stiam ca incalc legea penala.

"Imi era frica de Liviu Dragnea. Mi-a fost foarte drag sa lucrez cu Liviu Dragnea"

Anisia Stoica a facut mai multe precizari despre Liviu Dragnea: "Nu am fost protejata de Liviu Dragnea. Niciodata nu am facut parte din gasca lui Liviu Dragnea (judecatorul a schimbat in declaratie termenul gasca cu cercul relational - n.red.) "

Presedintele completului a incercat sa afle de ce nimeni, de la PSD sau DGASPC, nu a reactionat la aceasta situatie.

Anisia Stoica: Probabil voiau sa-si pastreze locul de munca. Si mie imi era frica de Liviu Dragnea. El nu facea nimic, era doar exigent, el chiar mi-a zis: "Uite, eu n-am mancat pe nimeni!"

Judecator: Care este explicatia?

Anisia Stoica: Poate dorinta de a ajuta partidul. Nu stiu, nu am o explicatie, banuiesc ca Floarea Alesu, fiind membru de partid, stia ca este nevoie de forta de munca la partid, a inteles sa ajute partidul.

Judecator: Il puteati refuza pe Dragnea?

Anisia Stoica: Il puteam refuza. Mi-a fost foarte drag sa lucrez cu Liviu Dragnea. Mie mi-a facut placere sa lucrez cu acesta. Am vazut in el un potential politic foarte mare. Daca stiam ca este un caz penal, nu as fi acceptat aceasta situatie.

Anisia Stoica a aratat ca niciodata nu a avut o discutie cu Bombonica Prodana privind angajarea si mentinerea sa pe post.

"Eu am observat ca singurul caruia ii pasa de angajatii partidului din cadrul organizatiei judetene era dumnealui (Liviu Dragnea- n.red.), pe restul nu-i interesa de situatia personalului. Probabil aveau firme, nu stiu", a mai aratat Anisia Stoica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#proces Dragnea marturie secretara angajata fictiv, #secretara PSD proces Dragnea declaratii , #DNA