Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > Tel Drum
A   A   A

Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA

Sectia de investigare a magistratilor a incercat de trei ori sa preia ancheta Tel Drum-Liviu Dragnea de la DNA
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro
La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie si 31 ianuarie 2019, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a formulat, consecutiv, trei cereri catre procurorii DNA prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Toate au fost respinse de procurorii DNA.

Detaliile apar intr-un raspuns transmis de DNA la solicitarea Ziare.com.

In dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.
Potrivit DNA, "in primele doua cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificari".

In ultima solicitare a Sectiei, datata 31 ianuarie 2019, s-a invocat imprejurarea ca DNA nu ar mai avea competenta de solutionare a acestui dosar, "deoarece unele dintre persoanele impotriva carora se efectueaza urmarirea penala au calitatea de magistrati".

"La data de 14 februarie 2019, in raspunsul transmis de catre DNA Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, se arata ca nu exista niciun criteriu care sa atraga competenta Sectiei, niciuna dintre persoanele fata de care se efectueaza urmarirea penala neavand calitatea de magistrat", conchide DNA.
Sectia, laudata de PSD

Sectia pentru investigare a infractiunilor de justitie (SIIJ), denumita de mass-media Sectia pentru investigarea magistratilor, a fost condusa de la infiintare, octombrie 2018, de Sterschi Florena Esther. Structura este condusa de la sfarsitul lunii ianuarie 2019 de Gheorghe Stan, fostul adjunct al sefului Inspectiei Judiciare.

De facto, structura era coordonata de Adina Florea, care avea functia de adjunct al procurorului-sef SIIJ. Florea s-a remarcat prin faptul ca a cerut arestarea a doi procurori de la DNA Ploiesti, a deschis o ancheta la DNA Oradea si a pus-o sub acuzare pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

Citeste si: Toader o propune a treia oara pe Adina Florea la DNA: Iohannis sa reconsidere "refuzul bazat pe motive inexistente"
Dupa punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kovesi, mai multi lideri din Opozitie au criticat activitatea Sectiei de investiare a magistratilor. In schimb, PSD a luat apararea acestei structuri.

Citeste si: PSD ia apararea sectiei care ii ancheteaza pe magistrati
Facebook ShareTweet
 Marti, 19 Februarie 2019, ora 16:21
 Autor:Ionel Stoica

 Articol citit de 24204 ori

Citeste si: