Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Sabia de laser, ultima carte a lui Dragnea

Sabia de laser, ultima carte a lui Dragnea
Uneori am senzatia ca traim intr-o lume a oglinzilor strambe. In momentul de fata, de exemplu, cea mai stramba dintre toate oglinzile mi se pare asta, cu plecarea in concediu a dlui Liviu Dragnea. Nu ca n-ar avea dreptul la concediu, ca tot omul, dar liderul PSD este intr-un moment prea dificil al carierei sale, ca sa-i arda de odihna.

Toate relele s-au abatut pe capul lui. Faimosul program de guvernare - fala PSD - s-a dovedit un fiasco, scandalul TelDrum ia proportii nebanuite, acuzatiile din presa privind presupusele afaceri in Brazilia stau fara raspuns, tot fara raspuns stau aluziile la niste inexplicabile proprietati de lux pe care le-ar detine, iar afacerea cu porcinile beizadelei, administrate - sa vezi coincidenta! - de un Ilie Dragne, le pune capac la toate. Ciudata potrivire de nume: unul Dragnea si altul Dragne!
Basca procesul in curs, de unde poate iesi oricand o condamnare cu executare, dupa ce intr-o alta condamnare anterioara scapase la mustata numai cu suspendarea!

Parca nu-mi aduc aminte sa-si fi luat concediu in acea vara cruciala, cand ii facea campanie prietenului Ponta ca sa devina presedinte, si nici in vara urmatoare, cand punea umarul la debarcarea aceluiasi bun prieten Ponta. Pe scurt, nu-i Dragnea omul care sa plece creanga in concediu, cand stie ca acasa oala da in foc.

Sa ma tai si n-am sa cred ca, in asemenea moment crucial precum cel actual, liderului suprem al partidului ii umbla mintea numai la concediu si la odihna, cu atat mai mult cu cat chiar si persoanele de incredere se balbaie rau cand incearca sa explice unde a disparut jupanul si de ce.
Cea mai putin plauzibila mi se pare varianta lansata de vicepresedintele Camerei, dl Florin Iordache, cunoscut mai bine sub pseudonimul "Alta Intrebare". Joia trecuta declara despre seful sau direct ca "a trebuit sa plece in concediu, deoarece avea bilete de odihna".

Mai, sa fie! "Bilete de odihna" primesc de la sindicat simplii palmasi sau pensionarii, de la casa de pensii. Cine a mai vazut un inalt demnitar cu salariul cat roata carului sa plece cu bilet de odihna, de obicei subventionat?

Astazi, cine pleaca in vacanta isi cumpara serviciile cu all inclusive sau fara, de la o agentie de turism. Agentiile au uneori si variante cu renuntare pentru persoanele foarte importante si cu program incarcat.
Cred ca ori dl Iordache a ramas ancorat in niste vremuri care nu mai exista, ori a ajuns sa vorbeasca gura fara el. Sau, a treia varianta, ca nu stie ce sa mai spuna, intrucat dl Dragnea se ascunde de ochii lumii in chestia asta, cu concediul.

Dar observ ca mana dreapta a dlui Dragnea la Camera Deputatilor este in contradictie cu cealalta mana dreapta a aceluiasi Dragnea, dar la partid. Codrin Stefanescu. Nu va mirati, este normal ca un om important, cu mai multe functii, mai multe demnitati si fara indoiala mai multe indemnizatii, sa aiba si mai multe maini drepte.

Iata ce declaratie soc facea dl Codrin Stefanescu, la putin timp dupa cea a vicepresedintelui Camerei: "Pentru toata lumea, Dragnea e in concediu. Dar nu e in concediu. Nu pot sa va spun unde e".
Simplu de tot: va spun ca nu pot sa va spun. Chiar ma intreb: de ce nu poate? E secret de stat? Este document clasificat? I-o fi interzis seful? Curat tabu.

In plus, ca sa ne lase de tot cu ochii in soare, dl Stefanescu ne mai ofera si o vorba fantasmogorica, servita cam a la Pythia: "Sabia lui Dragnea e sabie de laser. O sa vedeti luna asta ce se va intampla".

Mi se pare ca suna a amenintare. Adica, Dragnea e inca tare. Nu-i incoltit asa cum cred unii, nu i-au slabit incheieturile asa cum isi inchipuie altii, nu-i alarmat, panicat sau disperat. Dimpotriva, este pe cai mari, mai solid decat oricand, iar noua ni se pare slab, pentru ca nu l-am vazut inca scotand din teaca sabia de laser. Dar, pazea, ca o vom vedea cat de curand!
Cam acesta pare mesajul, dar semnificatia ar putea sa fie si alta. Asa cum spuneam la inceput, nu-mi vine sa cred ca dlui Dragnea ii arde de concediu, cand oala da in foc. Asta, cu sabia, cred ca-i mai mult o metafora, decat o amenintare.

Dar, simtindu-se in al doisprezecelea ceas vrea sa profite ca sa rezolve ceva daravele personale, nu stiu unde, nu stiu cum, nu stiu care. Poate cu Brazilia, cu TelDrum, cu porcinile beizadelei, poate multe, multe altele.

Sunt insa prea delicate si nu ni le poate explica nici Iordace de la Camera Deputatilor nici Codrin de la partid si nici chiar Dragnea personal care, observand intr-un interviu recent ca nu poate ocoli problemele personale, a atins domeniul intr-un punct neasteptat, declarand: "Ma iubesc cu o fata care-i blonda".
Recunosc, n-am ce comenta decat cel mult ca exprimare. Dar si asta merge, cand "te iubesti".
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 13 August 2017, ora 11:41
 Colaborator:Victor Pitigoi

 Articol citit de 6610 ori

Citeste si: