Reactii din PSD dupa condamnarea lui Liviu Dragnea: Socati de decizie, acuza judecatorii, strada si fortele oculte

Joi, 21 Iunie 2018, ora 21:16
17752 citiri
Reactii din PSD dupa condamnarea lui Liviu Dragnea: Socati de decizie, acuza judecatorii, strada si fortele oculte

Foarte putini membri PSD s-au pronuntat dupa condamnarea primita de Liviu Dragnea, joi, de 3 ani si sase luni inchisoare cu executare in cazul angajarilor fictive de la Directia de protectie a copilului Teleorman.

Ecaterina Andronescu: E o pedeapsa grea, cres ca dl. Dragnea va lua cea mai buna decizie

"Cred ca noi trebuie sa ne linistim putin. E o pedeapsa grea, nimeni nu vrea nici pentru dusmani o asemena pedeapsa. As face un apel la unitatea partidului si stiu ca dl. Dragnea va lua cea mai buna deizie. Cred ca trebuie sa avem mai intai o decizie in partid si apoi sa iesim public cu decizia pe care o vom lua", a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

Intrebata daca crede ca Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea demisia, avand in vedere ca a primit o a doua condamnare, chiar daca nu este definitiva, Ecaterina Andronescu a spus ca "PSD este partidul cel mai mare si are toata responsabilitatea guvernarii. Sincer va spun, eu cred ca dl Dragnea va lua o decizie asezand in fata tara si PSD-ul"

Codrin Stefanescu: Sunt socat de decizie. E nevoie de o pozitie de solidaritate din partea colegilor

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, ca este socat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizand ca s-a pregatit doar pentru varianta in care liderul social-democratilor ar fi fost achitat.

"Nu am de facut neaparat o declaratie dintr-un motiv foarte simplu - nu am luat in calcul aceasta varianta. Eu personal, probabil si alti colegi, aveam un raspuns pentru varianta in care exista achitare in acest dosar. In conditiile de azi, socat de decizie, nu pot sa spun decat ca trebuie ca eu si toti colegii mei sa avem o pozitie de solidaritate", a declarat pentru Codrin Stefanescu.

Catalin Radulescu (PSD): Ne place sau nu ne place, este un presednte ales, nu putem sa ne hotaram peste noapte ca facem un puci

"Toti colegii vor decide ce va urma, lucrurile care trebuie urmate. Condamnarea lui Liviu Dragnea este una dureroasa, dar este in prima instanta, are cale de atac si sunt sigur ca o va folosi. Sunt doua decizii: una personala a lui Liviu Dragnea si una a Comitetului Executiv, care conduce partidul si care poate fi convocat de presedinte sau de doua treimi din membri. (...) Ce se va face nu pot sa spun la acest moment. Cred ca ar trebui convocat mai mult decat un CEx si trebuie facuta o analiza si o discutie inclusiv cu presedintele. (...) Lucrurile nu stau bine, asta e clar, ca ne place sau nu ne place, este un presednte ales, nu putem sa ne hotaram peste noapte ca facem un puci. (...) Nu vreau sa raspund la intrebarea daca Liviu Deragnea trebuie sa is idea demisia", a declarant Catalin Radulescu la Realitatea Tv.

Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang: Avem in continuare judecatori care nu respecta deciziile CCR

Presedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, pentru Agerpres, ca aceasta condamnare a lui Liviu Dragnea arata ca "avem in continuare judecatori care nu respecta deciziile Curtii Constitutionale".

"Sa vedem la recurs. Speram ca in completul de cinci sa fie judecatori care tin cont de toate prevederile Curtii", a afirmat Ioan Mang. Liderul PSD a adaugat ca si "presiunea strazii" a avut un "efect important" in luarea respectivei decizii.

Senatorul PSD Daniel Breaz: O deczie nedreapta

"Este o decizie nedreapta. Nu e insa o decizie definitiva si cred ca atunci cand va fi o decizie definitiva, toti cei acuzati in acest dosar vor fi achitati. Cat nu vorbim despre o decizie definitiva. Nu putem discuta despre o retragere dintr-o functie", a spus Daniel Breaz, la Digi 24.

Primar PSD: Solicit public demisia de onoare a lui Liviu Dragnea

Primarul PSD din orasul Cavnic, judetul Maramures, Vladimir Petrut, cel care a spus ca alesii locali ai PSD sunt obligati sa mearga la mitingul PSD, cere demisia de onoare a lui Liviu Dragnea, dupa ce acesta a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Vladimir Petrut sustine ca, in calitate de membru PSD, a luat act de hotararea instantei de judecata, care il condamna "pe inculpatul Liviu Dragnea", in prima instanta, la inchisoare cu executare. "In acest context, ii solicit public acestuia demisia de onoare din calitatatile detinute in acest moment, pentru a nu pune in pericol guvernarea si credibilitatea partidului si implicit a coalitiei de guvernare", sustine edilul din Cavnic, citat de Mediafax.

Buzatu: Sa aratam celor care cred ca se poate reedita momentul Ciolos ca nu se va intampla

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, face apel la calm si spune ca "trebuie sa le aratam tuturor celor care cred ca se poate reedita momentul Ciolos, intr-o alta varianta, ca nu se va intampla acest lucru". Dumitru Buzatu a declarat, pentru Mediafax, ca, in opinia sa, credibilitatea PSD este asigurata nu numai de membri de partid, ci si de ceea ce face partidul pentru oameni, iar oamenii au o parere buna despre politica partidului.

"Nu cunosc continutul deciziei care il priveste pe dl. Dragnea, nu am citit-o, am fost doar informat in legatura cu ea. In masura in care decizia despre care am auzit este veridica, e clar lucrurile nu se vor opri, va trebui sa fie recurata hotararea, vom vedea ce probe se vor aduce. Evident, va trebui sa ne mentinem calmul si sa le aratam tuturor celor care cred ca se poate reedita momentul Ciolos, intr-o alta varianta, ca nu se va intampla acest lucru. Credibilitatea PSD este asigurata nu numai de membri, ci si de ceea ce face pentru oameni, iar oamenii au o parere buna despre politica PSD. Asadar, ii indemnam pe toti sa fie calmi si vom vedea ce se va intampla. Va trebui sa asteptam urmatoarea decizie a instantei", a spus Buzatu.

PSD Constanta: Parghii oculte au functionat din nou in defavoarea democratiei

PSD Constanta isi anunta solidaritate cu Dragnea si acuza "parghii oculte" pentru condamnarea de joi.

"Ziua de joi 21 iunie a.c. va ramane in istoria Romaniei moderne ca un moment negru, in care o sentinta juridica nedreapta si aberanta, nefundamentata pe dovezi si fapte a interferat nepermis cu viata politica a tarii. Intr-o vanatoare neobosita impotriva formatiunii politice care a castigat categoric alegerile electorale, Partidul Social Democrat dar si impotriva liderului sau, presedintele Liviu Dragnea, parghii oculte au functionat din nou in defavoarea democratiei si justitiei corecte, realizate doar pe baza de dovezi irefutabile si nu pe denunturi obtinute cu forta.

Milioane de oameni care cred in constructia politica de succes a PSD si care i-au acordat increderea, in Parlament si pentru Guvernul Romaniei au fost sfidati si desconsiderati de o decizie stramba, influentata de protocoalele ilegale si de presiunile strazii sprijinite de interese straine de interesele legitime ale Romaniei", arata PSD Constanta.

Claudiu Manda: Dragnea a fost condamnat inainte de aflarea deciziei

Discursul celor de la PSD este ca Dragnea inca beneficiaza de prezumptia de nevinovatie, si oricine ii cere demisia "incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia". Asta se vede si in mesajul liderului PSD Dolj, Claudiu Manda.

"Liviu Dragnea a fost condamnat inca inainte de aflarea deciziei de astazi a judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dovada sta intreaga punere in scena a acestei piese: amanarile sentintei, pregatirea manifestatiilor pe Facebook, mobilizarea pentru proteste in strada, citirea sentintei la ora de maxima audienta si cresterea tensiunii prin citirea sentintei lui Dragnea la sfarsitul sedintei. Pana la pronuntarea deciziei finale, presedintele PSD beneficiaza de prezumtia de nevinovatie iar partidul il sustine in continuare.

Cei care cer demisia sa, inainte de pronuntarea unei decizii finale, incalca grav Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza, prin prevederile lor, prezumtia de nevinovatie. Pentru a duce la bun sfarsit programul de guvernare si reforma justitiei, cu transpunerea in legislatie a deciziilor CCR, CEDO si Directivele Europene, Liviu Dragnea trebuie sa ramana la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor!", a afirmat senatorul PSD Claudiu Manda, intr-o postare pe Facebook.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD: Mai mult ca oricand, sa ramanem uniti in fata acestor presiuni

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a declarat de asemenea ca Liviu Dragnea trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie pana la o decizie finala.

"Nu vad niciun motiv pentru care Liviu Dragnea sa nu ramana presedintele PSD si al Camerei Deputatilor! Mai mult ca oricand, trebuie sa ramanem uniti in fata acestor presiuni multiple menite sa destabilizeze echilibrul politic in Romania. Respectarea prezumtiei de nevinovatie, asa cum ne cere Comisia Europeana, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicata si in acest caz.

Pana la pronuntarea sentintei definitive, nu avem dreptul sa impartim vinovatii! Inteleg ca ne apropiem cu pasi repezi de campania electorala, dar toti cei care cer acum demisia presedintelui PSD trebuie sa inteleaga ca incalca Constitutia Romaniei, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia", a afirmat joi Dan Nica, intr-un comunicat de presa.

Dragnea, condamnat cu executare

Magistratii instantei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in procesul angajarilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu. Decizia nu e definitiva.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de inchisoare, primita de Liviu Dragnea in dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Liviu Dragnea condamnare inchisoare executare, #reactii condamnare Liviu Dragnea , #presedinte PSD