Razboiul de-abia incepe. Dragnea vs. Romania

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 06:46
32686 citiri
Razboiul de-abia incepe. Dragnea vs. Romania

Liviu Dragnea moare politic, dar in mod evident nu se preda si nu o va face chiar daca pretul va fi distrugerea PSD si scoaterea Romaniei din UE. Urmeaza, ma tem, un razboi pe viata si pe moarte, care depaseste deja granitele tarii, avand in vedere ca doua dintre acuzatii vizeaza frauda cu fonduri europene, sesizata autoritatilor romane de catre OLAF.

Oricine citeste comunicatul DNA se poate lamuri cat de grave sunt acuzatiile la adresa lui Liviu Dragnea. Ne aflam in fata unei autentice mafii, pentru ca asta inseamna grup infractional organizat (GIO), unul care, potrivit procurorilor, este activ din 2001 pana in ziua de astazi si prin care a fost ros pana la os un judet cazut in sclavie. Iar modelul a fost preluat odata cu ascensiunea lui Dragnea pentru a roade la os intreaga Romanie.

Dar dincolo de ceea ce scrie in comunicat, exista si alte semne ale gravitatii faptelor. Dl Dragnea a fost citat in calitate de suspect, nu de martor, scopul citarii fiind exact sa-i fie aduse la cunostinta aceasta noua situatie juridica. De aceea au fost citate si restul partilor din dosar.

Nu s-a dus la DNA cu liga mica si zgomotoasa, dna avocat Vasii, ci a trecut la liga mare, dl avocat Nazat. Voios la intrare, dupa jumatate de ora dl Dragnea iesea negru, incapabil sa articuleze vreo vorba, aparat de jandarmii dnei Carmen Dan, transformati in firma privata de paza pe model teleormanean. Pana si dl Nazat s-a strecurat pe langa ziduri fara sa mai stea langa client.

Blocajul dlui Dragnea, evident lovit in plin, a anticipat ce aveam sa citim in comunicat, ceea ce probabil nici nu reprezinta tot ce au procurorii. Surse judiciare spun ca dosarul este absolut beton si este posibil ca dl Dragnea sa nici nu fi vazut ce e mai rau, avand in vedere ca de-abia se va apuca sa studieze dosarul si probele.

Dar lovitura de gratie pentru dl Dragnea avea sa vina cateva ore mai tarziu din comunicatul OLAF, care confirma acuzatiile, se refera direct la persoana dlui Dragnea, fapt fara precedent, si vorbeste despre colaborarea excelenta cu autoritatile de la Bucuresti, incepand cu sesizarea din 2016 de la care a plecat ancheta DNA. OLAF nu spune povesti, ci invoca probe, inclusiv falsuri care ar putea fi in materialitatea lor la dosar.

GIO Dragnea, din care face parte, se pare, si Dragnea jr., nu mai este doar o problema nationala, a devenit una europeana, ba chiar si una euroatlantica, daca ma gandesc la repetatele intalniri cu ambasadorul Klemm, ultima chiar in ziua declansarii urmaririi penale, si la pozitiile publice ale reprezentantului SUA la Bucuresti.

Realizati ca al treilea om in ierahia de la Bucuresti, primul in ierarhia reala a guvernarii, deja condamnat si inculpat in alte doua dosare, este acuzat ca a constituit o mafie pentru a planta oameni in functii cheie (si pe Carmen Dan, ministru de Interne sau pe dna Shhaideh cu Belina?) si pentru a fura bani romanesti si europeni? 21 de milioane de euro!

Cat timp OLAF vorbeste de aceasta frauda, cu numele lui Dragnea inclus, si Dragnea isi pastreaza functia suntem leprosi pentru lumea civilizata.

Dupa un moment de deruta, dl Dragnea a trecut la contraatac: este vorba despre o tentativa de preluare a PSD. De catre OLAF? OLAF face parte din "statul paralel"?

In acelasi timp, masinaria de propaganda toaca despre un dosar identic clasat in 2013. Povestea dosarelor Dragnea-Tel Drum este intr-adevar una spinoasa si cred ca merita o discutie separata. DNA-Morar a inchis cel putin 4 dosare Tel Drum.

Dar in discutie fiind cel din 2013, din informatiile mele, el a fost clasat la cateva luni dupa instalarea dnei Kovesi la DNA, dupa o ancheta de cativa ani, se refera la fapte si incadrari complet diferite de cele din dosarul deschis acum, intre care unele erau deja prescrise, altele referitoare la niste suspiciuni de abuz in serviciu pentru niste preturi a caror supraevaluare nu a fost dovedita. Deci nicio legatura cu faptele si incadrarile de acum, care vizeaza fonduri europene si constituire de GIO.

Seara, la o televiziune de casa, dl Dragnea a lansat niste atacuri furibunde la adresa dnei Kovesi care "va pleca cu tot cu functia", ceea ce ar putea insemna, pe analiza gramaticala, chiar desfiintarea DNA.

Dragnea l-a atacat pe presedinte, pe seful SPP, a amenintat ca va scoate lumea in strada, a anuntat ca Legile Justitiei vor trece cu orice pret, dupa ce Florin Iordache spusese deja ca infractiunea de abuz in serviciu va fi modificata saptamana aceasta sau cel tarziu cea viitoare.

Despre OLAF insa, despre ancheta europeana, n-a suflat o vorba.

In spatele scenei pe care evolueaza disperat Liviu Dragnea are loc un razboi surd in PSD. Exista tabara celor care, dupa model Bivolaru 1997 sau Nicolescu 2001, s-au dus grup de presiune la DNA intr-o incercare penibila acum de a intimida DNA, dar care daca inving ar putea deveni reteta cotidiana de infrangere a justitiei. Penalii si sustinatorii lor s-au grupat in spatele lui Liviu Dragnea in pregatirea loviturii decisive. Pentru ei iesirea Romaniei din UE este o optiune perfect valabila, daca e calea scaparii.

Dar mai exista si pesedisti, din informatiile mele tot mai multi, care se intreaba de ce trebuie sa plateasca ei politic pretul cel mare pentru hotiile unui singur om. Si lor le-a dat glas consilierul premierului, dl Gheorghe Piperea:

"Oare cat timp o sa mai polueze agenda publica problemele personale ale unui singur om, haituit acum de sistemul care pana acum l-a protejat si i-a fost partener? De ce nu demisioneaza dl Dragnea, pentru a putea sa-si 'probeze nevinovatia' si, in plus, sa demonstreze cu glorie ca prezumtia de nevinovatie merita salvata chiar isi in cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca intr-o colivie. Cam de mult timp. (...) Chiar avem si altceva de facut decat sa urmarim epopeea judiciara interminabila a dlui Dragnea". Peste cateva ore demisiona, dar necontrazis de premier si fara sa ii fi fost ceruta public aceasta demisie.

Daca PSD vrea sa se salveze, a devenit imperios necesar sa scape de Dragnea, nu de dragul justitiei, ci pentru a nu deveni partidul care scoate Romania din UE pentru un singur om acuzat ca a furat inclusiv bani europeni.

Ma astept asadar la momente teribile, la confruntari pe toate planurile, la asalturi salbatice asupra institutiilor justitiei si a presedintelui Iohannis. Este o lupta de care depinde viitorul Romaniei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea dosar DNA OLAF TelDrum, #Dragnea grup infractional organizat, #Dragnea bani europeni , #DNA