Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > presedinte PSD
A   A   A

Plecarea scrasnind din dinti a lui Liviu Dragnea in concediu

Plecarea scrasnind din dinti a lui Liviu Dragnea in concediu
Fara indoiala, amatorii de curiozitati s-au distrat, afland stilul secretos in care si-a facut dl Dragnea plecarea in concediu, cu un avion privat, de la un terminal putin cunoscut publicului, cu destinatie neclara si fara alai. Langa dansul, doar tanara viitoare sotie si inca o persoana, ramasa in anonimat.

Presa a punctat toate aceste detalii, dar le consider putin importante. As zice chiar ca sunt amanunte de cancan. Concediul este un drept al tuturor, oricine poate calatori cu avioane private si de pe terminale necunoscute, daca il tin curelele. Iar pe dl Dragnea se pare ca il tin. Vorba zicalei: are balta peste!

Aspectul care imi atrage insa atentia este altul: de ce tocmai acum?

Domnul Dragnea nu ne-a cam obisnuit sa plece in lungi concedii cu prilejul vacantelor parlamentare. Dimpotriva, cand altii plecau spre destinatii de vis, domnia sa era mai prezent la datorie decat oricand.
Intr-o vara memorabila, cand mai toti demnitarii erau in concediu, ne-am pomenit ca-si da demisia liderul Victor Ponta de la sefia partidului si, cat ai zice peste, Dragnea s-a aratat pregatit si cu arma la picior, ca sa-i ia locul.

In acea perioada, imi aduc aminte ca isi permitea mici escapade estivale in Brazilia, dar, observand ce se intampla, a lasat deoparte escapada, logodnica, Brazilia, totul pentru a lupta pana la capat si a-si matrasi bunul prieten, impingandu-l pe scari in jos si insfacandu-i fotoliul. Cum spune si inteleptul proverb: fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc eu si singur!

Cu atat mai mult, ceva mai tarziu, in anul alegerilor, Liviu Dragnea a ramas toata vara neclintit si "scrofulos la datorie", ca Pristanda. Iar acum, intr-un an de asemenea electoral, mult mai critic pentru PSD decat atunci, mult mai nebulos pentru Dragnea insusi, incununat si cu momentul festiv cand Romania preia presedintia ConsEU, liderul partidului a gasit ca este momentul sa-si plimbe iubita pe nu se stie unde.
Adica, ce-l impiedica pe Liviu Dragnea sa stea neclintit la punctul de comanda, ca un lider ce se respecta, sa onoreze momentul solemn european de la Bucuresti cu prezenta sa si sa-si vada altadata de concediu, eventual prin martie sau pe la Paste? Avea nevoie de aprobare pentru asta si nu i se dadea?

In opinia mea, exista un singur motiv major pentru care jupanul partidului majoritar a ales sa dea bir cu fugitii tocmai cand evenimentele sunt in toi: venirea oficialilor europeni la Bucuresti loveste ca un trasnet in nemasuratul sau orgoliu si in netarmurita sa vanitate.

Il inteleg pe omul care se da atat de mare in fata noastra, dar imi dau seama si de faptul ca, in fata altora, este atat de mic incat nu suporta propria sa micime.
Cum ar fi ca el, marele Dragnea, sa apara in fata europenilor ca simplu sef al unei Camere, egalul lui Tariceanu, in timp ce Viorica Dancila subordonata sa de facto, cea care ar pleaca spulberata daca ar misca el un deget, troneaza la prezidiu?

Unde mai pui si amanuntul ca nu sunt decat cateva luni de la data cand cei doi lideri ai Parlamentului le scriau mai marilor europeni ca nu le pasa de ei si ca noi suntem prea suverani si prea independenti ca sa ne dea altii sfaturi.

In opinia mea, domnul Dragnea n-a plecat in vacanta, a fugit in concediu. A sters-o englezeste, contand pe zicala romaneasca in conformitate cu care fuga este rusinoasa, dar sanatoasa.

A ramas pe pozitie doamna Dancila sa faca pe gazda, sa se descurce in conversatii cu cei sositi, sa iasa cat mai in fata, ca sa-l umbreasca atat cat poate pe presedintele tarii si sa-si dea importanta, ascultand o simfonie de Beethoven si o balada de Ciprian Porumbescu, despre care poate ca pana acuma nici nu stia ca exista.
S-ar putea ca aici s-o umbreasca insa dl Iohannis pe dumneaei, daca se incing cumva conversatii pe teme de cultura cu europenii. Nu sunt prea sigur, dar am senzatia ca la Videle Beethoven era ceva necunoscut, in timp ce la Sibiu pe primarul Iohannis il preocupau mult problemele culturale, il interesa viata muzicala si chiar a sustinut finalizarea lucrarilor de reabilitare a salii de concerte Thalia, unde Orchestra Filarmonica isi sustine concertele.

Pentru cine nu cunoaste, imi permit sa rememorez ca sala Thalia este cea mai veche de acest gen din tara, datand din anul 1787, respectiv fiind mai batrana cu o suta de ani decat Ateneul Roman din Bucuresti, iar Orchestra Filarmonica este una dintre cele mai apreciate din Romania.
S-ar putea ca nostalgia anilor de la Sibiu sa-i sugereze presedintelui teme de conversatie cu oficialii europeni, multi dintre ei proveniti de asemenea din orase cu vechi si solide traditii culturale si un impresionant patrimoniu cultural propriu.

Nu exclud nici gandul ca domnului Dragnea, auzind programul de la Ateneul Roman, i-ar fi displacut ideea de a duce conversatii legate de balada si de simfonie, cand in vocabularul dansului sunt mai frecventi sobolanii, tradatorii, sorosistii si asasinii platiti - de cine credeti? De cei veniti la inaugurarea de la noi!

Poate am exagerat, poate am pus in gandirea domnului Dragnea mai mult decat este in stare dansul sa gandeasca, dar, chiar si cu aceasta rezerva, nu exclud nici varianta ca "daddy" sa fi evitat intalnirea fata in fata cu liderii europeni.
Pe de o parte, nu-i sunt deloc pe plac ei lui. Pe de alta parte, ma indoiesc ca ar fi cat de putin el pe placul lor.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 15:40
 Colaborator:Victor Pitigoi

 Articol citit de 25071 ori

Citeste si: