Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > justitie
A   A   A

Pe urmele lui Dragnea: Controversatul colonel SRI Dragomir da in judecata Comisia Europeana

Pe urmele lui Dragnea: Controversatul colonel SRI Dragomir da in judecata Comisia Europeana
Foto: Facebook/Daniel Dragomir
Fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, judecat pentru fapte de coruptie, a dat in judecata Comisia Europeana, pe motiv ca nu a asigurat respectarea de catre Romania a regulilor statului de drept, a independentei instantelor de judecata si a drepturilor fundamentale ale persoanelor aflate sub jurisdictia sa.

Este al doilea proces pe care un roman il deschide Comisiei Europene la Curtea de Justitie a UE (CJUE) . Pionerul acestor actiuni judiciare este fostul lider PSD, Liviu Dragnea, aflat acum la inchisoare.

Politicianul acuza Comisia Europeana ca nu i-ar fi acordat dreptul la aparare si nu i-ar fi respectat prezumtia de nevinovatie in cazul in care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovata societatea Tel Drum.
Citeste si: Dragnea a dat in judecata Comisia Europeana - iata ce solicita la Tribunalul UE si cu ce argumente (Document)

Solicitarea fostului colonel

Daniel Dragomir cere Comisiei Europene daune morale de 2 euro, potrivit portalului Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Fostul colonel SRI sustine ca oficialii Comisiei Europene nu si-ar fi indeplinit obligatiile legate de independenta justitiei cuprinse in hotararea de instituire a Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), in tratate si in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

"Comisia Europeana a omis cu intentie sa-si indeplineasca obligatiile ce tin de protectia statului de drept, a independentei justitiei din Romania, in fata asaltului Serviciului Roman de Informatii asupra sa si a dreptului reclamantului la un proces echitabil", se plange Dragomir.
Al doilea motiv al cererii de chemare in judecata ar fi omisiunea Comisiei Europene de a-si fi indeplinit obligatiile privind protectia datelor cu caracter personal.

"Comisia Europeana fie nu si-a indeplinit, fie si-a indeplinit de o maniera pur formala obligatia de a verifica modul de respectare a directivelor si regulamentelor europene in materie de protectie a datelor cu caracter personal", sustine Dragomir.

Cine este Daniel Dragomir

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ- Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.
La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

Procurorii DNA au contestat decizia, iar cazul este pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Urmatorul termen de judecata este pe 13 septembrie, potrivit portalului instantelor.

In dosar mai este trimisa in judecata si sotia acestuia, plutonier major (r) in SRI, Marinela Zoica Dragomir. Femeia a fost condamnata in faza de fond la un an de inchisoare cu suspendare.

Citeste si: Audieri maraton in cazul de coruptie al fostului colonel SRI Daniel Dragomir. Comisie rogatorie in cazul "Regelui Puilor"
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 August 2019, ora 12:04
 Autor:Ionel Stoica

 Articol citit de 19283 ori

Citeste si: