Opozitia cere comisie de ancheta si sesiune extraordinara. Dragnea si-a delegat atributiile si solicitarea a fost respinsa

Luni, 20 August 2018, ora 15:16
5343 citiri
Opozitia cere comisie de ancheta si sesiune extraordinara. Dragnea si-a delegat atributiile si solicitarea a fost respinsa
Foto: Arhiva PSD

Partidele din Opozitie au strans semnaturi si au cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor dupa evenimentele din 10 august, insa presedintele Liviu Dragnea si-a delegat atributiile doar pentru ziua de azi unui vicepresedinte, iar Biroul Permanent a respins cererea, invocand mai multe motive.

Deputatul PNL Dan Vilceanu a sustinut, luni, ca Liviu Dragnea "a calcat in picioare Regulamentul Camerei Deputatilor".

"Conform Regulamentului, sesiunile extraordinare se convoaca la solicitarea Biroului Permanent, a unei treimi din numarul deputatilor sau la solicitarea Presedintelui Romaniei. PNL a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare, solicitarea a fost semnata de 114 deputati.

Dl presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, avea obligatia sa convoace o sesiune extraordinara, conform prevederilor Regulamentului.

Nu a facut-o, ba mai mult, astazi isi deleaga atributiile de presedinte dnei Mihalcescu si suntem anuntati ca se face o sedinta de Birou Permanent. Noi credem ca PSD si dl Dragnea incearca sa impiedice convocarea unei sedinte extraordinare a Camerei Deputatilor.

Repet, obligatia convocarii revine presedintelui Camerei Deputatilor. Dl Dragnea a calcat in picioare Regulamentul Camerei Deputatilor, se comporta asa cum ne-a obisnuit pana acum, ca pe mosia PSD-ului", a declarat, luni, la Parlament, deputatul PNL Dan Vilceanu, citat de Mediafax.

Decizia prin care Liviu Dragnea si-a delegat atributiile doar pentru ziua de azi, 20 august, vicepresedintelui Carmen Mihalcescu a fost publicata in numarul 716 al Monitorului Oficial.

Conform articolului 34 din Regulamentul Camerei Deputatilor, "vicepresedintii conduc activitatea Biroului Permanent si a plenului Camerei Deputatilor, la solicitarea presedintelui sau, in absenta acestuia, prin decizie a presedintelui Camerei Deputatilor".

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca Dragnea a facut astfel "un gest suprem de lasitate si de lipsa de responsabilitate", dezvaluind totodata ca vicepresedintele Carmen Mihalcescu, care a primit insarcinarea de a conduce pentru o zi Camera Deputatilor, este sotia lui Horia Mihalcescu, consilierul lui Liviu Dragnea.

PNL, PMP si USR au depus pe 14 august la Camera Deputatilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare in perioada 20-24 august. Partidele din Opozitie au strans semnaturile prevazute de regulament si si-au dorit sa poata initia o comisie de ancheta si depune o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Problema cu semnaturile

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a discutat cererea Opozitiei astazi, la ora 13:00, si a respins-o.

Carmen Mihalcescu (PSD) a explicat, la finalul sedintei BP, ca solicitarea a fost analizata si "in momentul de fata nu intruneste toate prevederile legale si regulamentare".

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a sustinut ca solicitarea trebuia insotita si de un proiect de hotarare in care sa se specifice obiectivele comisiei de ancheta.

"In plus, s-a constatat ca unele semnaturi sunt diferite", a sustinut ea, dandu-l ca exemplu pe Claudiu Nasui (USR).

"Noi nu avem competenta necesara sa facem expertiza grafologica, dar toate la un loc inseamna ca regulamentul nu a fost respectat si aceasta sesiune nu poate fi convocata", a mai adaugat ea.

Carmen Mihalcescu a precizat ca le-a solicitat colegilor din Opozitie "sa isi retraga aceasta solicitare" si sa o depuna din nou.

"Nu pot sa risc si sa imi insusesc un lucru care din punctul meu de vedere, al meu si al partidului, nu este legal si regulamentar", a mai argumentat Carmen Mihalcescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sesiune extraordinara ancheta jandarmi , #presedinte PSD