Dragnea contrazice DNA: Nu am facut niciun text de la OUG 13 si nimeni de la mine de la Cabinet

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 16:18
5208 citiri
Dragnea contrazice DNA: Nu am facut niciun text de la OUG 13 si nimeni de la mine de la Cabinet
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, luni, la Parlament, ca nu este autorul textului din celebra Ordonanta de Urgenta 13, adoptata la inceputul anului 2017.

Intrebarea a venit in contextul in care ancheta DNA a dezvaluit ca draftul ordonantei de urgenta a fost redactat la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor si apoi dat lui Florin Iordache, ministrul Justitiei de la vremea respectiva.

"Informatia spune ca eu am facut acele texte? Eu nu am facut niciun text la acea ordonanta si nimeni de la mine de la Cabinet nu a facut nimic", a fost replica lui Dragnea.

Potrivit concluziilor din Ordonanta DNA prin care au fost clasate acuzatiile in dosarul OUG 13/2017, proiectele de ordonanta de urgenta care au stat la baza emiterii OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale au fost redactate pe 15 ianuarie 2017 in cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Asta in contextul in care aceste proiecte trebuiau sa fie discutate in Guvern trei zile mai tarziu, pe 18 ianuarie.

Persoanele care au redactat documentul sau pe calculatoarele carora au fost redactate documentele sunt Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor, si Elena Isabella Trufasu, consilier parlamentar la Secretariatul General al Camerei Deputatilor.

Acest document redactat pe 15 ianuarie a ajuns imediat in posesia ministrului Florin Iordache, iar pe 16 ianuarie acesta deja a inceput redactarea ordonantelor de urgenta.

Pe 16 ianuarie, ministrul a spus ca va initia in baza acestui document doua ordonante de urgenta, una pentru modificarea Codurilor Penale si una pentru gratiere, si a precizat explicit ca proiectele de ordonanta de urgenta trebuie sa fie adoptate pe data de 18 ianuarie.

Secretarul de stat Gabriela Scutea si directoarea Dean s-au opus demersului. Ca urmare a discutiilor in contradictoriu, se renunta la dezincriminarea integrala a abuzului in serviciu si se propune un prag valoric de 200.000 de lei.

Procurorii remarca faptul ca propunerea pragului a venit fie de la ministru, fie de la secretarul de stat Oana Schmidt-Haineala, nefiind informatii certe in acest sens.

Vezi si Iordache a sesizat CCR pentru a-l favoriza pe Dragnea? Plangere penala dupa delegarea la sefia Camerei Deputatilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Liviu Dragnea OUG 13, #Liviu Dragnea DNA , #DNA