Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > presedinte PSD
A   A   A

Dragnea afla azi daca va fi chemat in Comisia de Aparare din Senat, dupa acuzatiile la adresa SPP

Dragnea afla azi daca va fi chemat in Comisia de Aparare din Senat, dupa acuzatiile la adresa SPP
Foto: Arhiva PSD
Propunerea audierii presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in Comisia de Aparare a Senatului pe tema declaratiilor legate de activitatea Serviciului de Protectie si Paza va fi analizata marti de aceasta comisie.

Luni, liderul social-democrat a afirmat ca este nevoie de o ancheta parlamentara atat in cazul activitatii SPP, cat si in privinta unor sefi din diverse institutii, "care se pare ca actioneaza ilegal".

Totodata, Dragnea a precizat ca aceasta comisie va fi infiintata la urmatorul plen reunit al Parlamentului. Referindu-se la o eventuala modificare a Legii privind organizarea si functionarea SPP, Dragnea a spus: "Sub nicio forma nu vrem sa luam SPP de la presedinte".

Saptamana trecuta, Dragnea a spus ca va merge la Comisia de Aparare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.
Pe 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existentei unui scenariu vehiculat de presa si analisti, conform caruia Sorin Grindeanu si Mihai Tudose ar fi avut "relatii stranse cu persoane din zona serviciilor secrete". Mai mult, el sustinea ca vicepremierul Paul Stanescu este cel care a denuntat o propunere venita din partea lui Lucian Pahontu, sef al SPP.

"Seful SPP-ului n-are de ce sa interactioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stanescu - probabil ca de aia are si probleme acum sau poate ca este o simpla coincidenta. El a spus in mai multe intalniri publice in tara, la intalniri ale CExN, ca un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahontu, care a spus ca nu vorbeste in numele dumnealui - eu cred ca vorbea doar in numele dumnealui - si a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si ca dumnealui sa stea deoparte ca o sa fie protejat si chiar o sa ajunga presedintele partidului. Daca acelasi tip de discutie l-a avut si cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem incepe sa avem explicatii. Mi se pare un lucru foarte grav", spunea presedintele PSD.
Vicepremierul Paul Stanescu a confirmat ulterior aceste informatii.

Pe 31 ianuarie, el a afirmat ca Lucian Pahontu i-a transmis printr-un "prieten" ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi "executat" si ca el ar putea prelua "si partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui inalt functionar al statului roman, am inteles ca Pahontu il cheama, si mi-a spus urmatorul lucru: sa-mi transmita la doua saptamani dupa ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltarii, ca e foarte bine sa colaborez, pentru ca o sa am protectie, pentru ca Liviu Dragnea va fi executat pana in martie cel tarziu si ca eventual eu as putea sa preiau si partidul chiar", a povestit Stanescu la Parlament.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Februarie 2018, ora 09:15

 Articol citit de 949 ori

Citeste si: