Dragnea a iesit cu Dancila de la sedinta BP a PSD, dar n-a lasat-o sa vorbeasca: Am decis sa transmitem un mesaj de sustinere pentru Jandarmerie

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 14:32
20332 citiri
Dragnea a iesit cu Dancila de la sedinta BP a PSD, dar n-a lasat-o sa vorbeasca: Am decis sa transmitem un mesaj de sustinere pentru Jandarmerie
Foto: Digi24 TV

Biroul Permanent National al PSD s-a reunit, luni, de la ora 11:30, la Parlament, in prima sedinta dupa ce in CEx a fost dat un nou vot de incredere pentru Liviu Dragnea.

La finalul sedintei, Liviu Dragnea a anuntat ca s-a discutat despre referendum, constituirea unui grup de gestionare a resursei umane si monitorizare a implementarii programului de guvernare, precum si despre transmiterea unui mesaj de sustinere a Jandarmeriei, ai carei sefi au fost pusi sub acuzare zilele trecute de procurori in dosarul deschis dupa mitingul din 10 august.

Cu toate ca a fost adusa de Dragnea la declaratii, Viorica Dancila nu a fost lasata sa vorbeasca cu jurnalistii.

La randul lor, contestatarii liderului PSD au venit impreuna la sedinta, dar au plecat separat. In ceea ce priveste declaratiile facute de acestia, Gabriela Firea s-a aratat convinsa ca nu va fi exclusa din partid si a dezmintit categoric orice legatura cu Klaus Iohannis, in timp ce Adrian Tutuianu a cerut procurorului general sa investigheze sursele de finantare si acuzatiile de consum de droguri aduse in spatiul public unor membri ai comunitatii #Rezist.

Ziare:com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

14:30 - Fostul ministru social-democrat al Educatiei Remus Pricopie subliniaza intr-o postare pe Facebook importanta framantarilor care au loc acum in PSD.

"Daca a fost nevoie de 8 ore pentru a discuta o chestiune care se putea transa foarte rapid (demisia sau nu a liderului partidului) inseamna ca exista dileme serioase privind viitorul leadershipului PSD.

Scorul acestei sedinte (CEx - n.red.) a fost prezentat ca un succes zdrobitor, insa o privire rece, de ansamblu, arata altceva. Acum trei saptamani, la Neptun, existau doar doua voci care contestau liderul. Vineri, au fost 10-12 plus - foarte important - aproximativ 20 de membri CEx care au evitat sa-si arate in mod explicit sprijinul fata de actuala conducere PSD.

La urmatoarea sedinta am putea asista la o confirmare a faptului ca resursele de credibilitate politica ale domnului Liviu DRAGNEA s-au epuizat si in interiorul partidului, nu numai in exterior - unde este cotat cu sub 4% incredere", a scris Remus Pricopie.

14:10 - Vicepremierul Paul Stanescu a spus la iesirea de la sedinta ca deputatii PSD nu vor vota inlaturarea lui Liviu Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor, demers propus de PNL si sustinut si de partidul lui Victor Ponta (Pro Romania).

"Foarte rau fac (...) Opozitia poate sa faca ce vrea. Cum sa sustina (parlamentarii PSD - n.red.) acest demers? Nu, categoric nu", a declarat Stanescu, citat de Mediafax.

13:56 - Jurnalistii au vrut sa ii puna intrebari si Vioricai Dancila, insa Liviu Dragnea a luat-o de mana si a indemnat-o sa plece impreuna cu el. "Haideti!", a spus el ferm.

Pana acum, Viorica Dancila nu a dat deloc declaratii despre scandalul din PSD, cu toate ca anterior sedintei CEx de vineri le-a promis jurnalistilor ca la finalul ei isi va exprima propriile opinii.

13:55 - Liviu Dragnea si Viorica Dancila au iesit impreuna la declaratii, dar de vorbit a vorbit doar presedintele PSD.

El a anuntat ca deciziile luate astazi s-au referit la "informarea populatiei cu privire la referendum", la sustinerea Jandarmeriei in dosarul deschis de procurori dupa mitingul din 10 august, precum si la evaluarea ministrilor.

"PSD e convins ca institutiile statului au actionat corect si legal la mitingul neautorizat din 10 august. Am decis sa transmitem un mesaj de sustinere pentru Jandarmerie si celelalte institutii implicate", a subliniat Liviu Dragnea.

De asemenea, a fost infiintat un "grup de lucru pentru gestionarea resursei umane", in timp ce de evaluarea ministrilor se va ocupa chiar premierul Dancila, a subliniat Liviu Dragnea.

Din grupul nou infiintat vor face parte: Doina Pana, Dragos Benea, Marian Oprisan, Neculaie Badalau, Constantin Radulescu, Laurentiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea, si Codrin Stefanescu, a enumerat liderul PSD.

13:17 - Adrian Tutuianu a plecat de la sedinta conducerii PSD pentru a se duce la sedinta Biroului Permanent al Senatului, pe care o va conduce in lipsa presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am dorit sa aduc in sedinta BPN problema conflictului meu cu dl Catalin Radulescu, astazi e nevoie mai mult ca oricand de putin calm. Am discutat despre referendum, despre politica de resurse umane. O sa va raspunda la intrebari dl Dragnea, cand iese", le-a spus Tutuianu jurnalistilor care l-au luat cu asalt.

Intrebat de ce a parasit primul sedinta conducerii PSD, Adrian Tutuianu a explicat ca "nu are cine conduce sedinta Biroului Permanent" de la Senat, care incepe la 13:30.

"Domnul Tariceanu (ALDE) nu este, dl Manda (PSD) nu este. Suntem doamna Fedorovici (PSD) si eu", a explicat Adrian Tutuianu, evitand sa raspunda si la alte intrebari.

11:35 - Liviu Dragnea a venit la sedinta insotit de Viorica Dancila, Carmen Dan, Codrin Stefanescu, Marian Oprisan si Mircea Draghici. El le-a spus jurnalistilor ca nu se pune problema vreunei demiteri sau revocari.

"Ce am avut de spus am spus in CEx si nu ma schimb", a subliniat liderul PSD.

11:34 - Liderii contestatarilor au venit impreuna la sedinta. De data aceasta cel care a luat cuvantul a fost vicepresedintele Senatului, Adrian Tutuianu, care a preferat sa dea declaratii despre faptul ca presedintele Curtii Constitutionale a fost luat cu asalt pe strada de cativa protestatari.

Tutuianu a cerut procurorului general sa deschida o ancheta in acest sens si, mai mult,

sa afle care sunt "sursele de finantare ale miscarii Rezist, pentru ca au aparut pe piata foarte multe informatii".

"Parchetul General si DIICOT sa analizeze in ce masura liderii ei se fac vinovati de consum de droguri si trafic de droguri. Sunt teme care trebuie sa ne procupe", a mai spus Tutuianu.

Intrebat de ce s-au strans 25 de semnaturi pentru scrisoarea anti-Dragnea, dar in CEx au fost doar 9 semnaturi, Adrian Tutuianu a raspuns iritat: "CEx a avut loc saptamana trecuta, v-am spus punctul nostru de vedere; alte comentarii sunt de prisos".

11:20 - Liderii celor doua tabere din PSD s-au intalnit separat, in birouri de la Camera Deputatilor, inainte de sedinta oficiala. Din tabara contestatarilor lui Liviu Dragnea au fost prezenti primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stanescu, vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu, presedintele PSD Buzau, Marcel Ciolacu si presedintele organizatiei de tineret a PSD, Gabriel Petrea, informeaza Mediafax.

In paralel, Liviu Dragnea i-a primit in biroul sau de presedinte al Camerei Deputatilor pe vicepresedintele PSD Marian Oprisan, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, si liderul PSD din Camera Deputatilor, Vasile Suciu, informeaza Mediafax.

11:00 - Gabriela Firea a fost prima care a dat declaratii in fata jurnalistilor care asteptau sa inceapa sedinta conducerii PSD. Primarul general a spus ca "nu se pune problema" excluderii ei din partid si a subliniat apasat ca este de acord cu "aceasta lupta extrem de corecta impotriva abuzurilor si imixtiunii in actul de justitie" din ultimii ani.

Intrebata de ce au ramas atat de putini in tabara contestatarilor, Gabriela Firea a raspuns: "Au fost 25 de semnaturi pe declaratia comuna, la intalnirea de dimineata au fost 17, in sedinta au ramas 11, pentru ca a fost si o abtinere. Trebuie sa ii intrebati pe dumnealor, eu cred ca inainte de orice trebuie sa fim demni (...) Normal ca am fost surprinsa, dar asa e viata politica".

Gabriela Firea a dezmintit categoric ca demersul contestatarilor ar fi avut legatura cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum a insinuat Liviu Dragnea.

"Nu am discutat niciodata cu Klaus Iohannis, sub nicio forma. Nici cu dumnealui, nici cu consilieri sau apropiati", a adaugat Firea.

Cele doua tabere, fata in fata

La BPN al PSD sunt asteptati premierul Viorica Dancila, presedintele executiv al partidului, si vicepresedintii, inclusiv multi dintre contestatarii liderului social-democrat. Printre acestia se numara cei trei semnatari ai scrisorii deschise, Gabriela Firea, Paul Stanescu si Adrian Tutuianu. Acestora li se adauga secretarul general al PSD, Marian Neacsu si primarul sectorului 3, Robert Negoita.

Conform unor surse, subiectul dezbaterii in sedinta BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constitutiei care se va desfasura pe 6 si 7 octombrie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, la finalul sedintei CEx de vineri seara, ca discutiile si actiunile legate de o remaniere guvernamentala a ministrilor din Cabinetului Dancila vor fi amanate dupa data de 7 octombrie.

Citeste si Dragnea anunta remaniere: Nu va mai fi membru al Guvernului cine nu va mai sti sa comunice. Unii ministri fug de semnatura

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#BPN PSD luni, #BPN PSD referendum familie , #presedinte PSD