Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Guvernul sau Parlamentul? PSD inca nu a stabilit cine isi asuma Legile Justitiei

Guvernul sau Parlamentul? PSD inca nu a stabilit cine isi asuma Legile Justitiei
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea
Proiectul de modificare a Legilor Justitiei este inca in aer. Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute ministrul Tudorel Toader anunta ca zilele acestea va prezenta varianta finala, linistea s-a asternut pe acest subiect, social-democratii si Guvernul fiind concentrati pe criza din interiorul partidului.

Insa luni Tudose a emis ipoteza ca proiectul sa fie asumat ca initiativa parlamentara. Problema a fost ridicata si in timpul celor doua CEx-uri de zilele acestea, aparand informatii pe surse ca premierul ar fi reusit sa isi impuna dorinta.

Intrebat insa de acest lucru, Liviu Dragnea a spus ca luni coalitia va lua o decizie cu privire la mai multe legi, intre care si legile justitiei.

"Ne vom intalni in coalitie luni si vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, in care sa decidem daca le vom initia in Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentala: legile justitiei, parteneriatul public-privat, fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea aceasta decizie", a spus Dragnea, la finalul sedintei Comitetului Executiv National.
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, ca pachetul de legi ale justitiei ar trebui trimis la Parlament astfel incat acesta sa decida, in urma dezbaterilor, care va fi forma lor finala.

"Eu cred, ca sa nu ne mai chinuim, ca ar trebui duse direct la Parlament care sa faca consultari, comisii, cele doua Camere...", a spus premierul Tudose raspunzand unei intrebari privind traseul legislativ al legilor.

Seful Guvernului a precizat insa ca este nevoie si de o decizie politica a conducerii coalitiei de guvernamant.

"Teoretic, legile sunt inca la Ministerul Justitiei si mai asteapta niste avize, inclusiv de la Comisia de la Venetia", a spus Tudose mentionand, insa, ca viitoarea intrunire a Comisiei va avea loc in luna decembrie.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 16:47
 Autor:Alexandra Sandru

 Articol citit de 879 ori

Citeste si: