Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > stiri Liviu Dragnea
A   A   A

Exclusiv Miscare disperata in dosarul Tel Drum: Liviu Dragnea da in judecata Comisia Europeana

Exclusiv Miscare disperata in dosarul Tel Drum: Liviu Dragnea da in judecata Comisia Europeana
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro
Liviu Dragnea se ia la tranta cu Comisia Europeana la Tribunalul UE de la Luxemburg. Presedintele PSD vrea astfel sa ajunga, pe o cale colaterala, la anularea raportului OLAF care constata frauda cu fonduri europene in dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de catre DNA.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.


Surse de la Luxemburg au explicat pentru Ziare.com ca Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF, pentru ca iesise demult din termen. Asa ca a ales o cale indirecta, adica ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta Raportului OLAF.
Intr-o actiune de 40 de pagini, Liviu Drangea acuza faptul ca OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumtia de nevinovatie cu ocazia realizarii raportului, care ar fi fost intocmit cu incalcarea regulilor de buna administrare a justitiei.

Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel. Juristi consultati de Ziare.com afirma ca actiunea lui Liviu Dragnea impotriva CE este evident inadmisibila si reflecta o mare disperare: "Dragnea crede ca la Tribunalul UE este ca la CCR".

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.
In dosarul Tel Drum Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 06 Ianuarie 2019, ora 18:45
 Autor:Ioana Ene Dogioiu

 Articol citit de 94807 ori

Citeste si: