Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > stiri Liviu Dragnea
A   A   A

#TeleormanLeaks: Autoritatile statului ameninta RISE Project cu o amenda uriasa UPDATE Prima data a facut-o Dragnea

#TeleormanLeaks: Autoritatile statului ameninta RISE Project cu o amenda uriasa UPDATE Prima data a facut-o Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) solicita RISE Project sa isi divulge sursele in cazul #TeleormanLeaks si cere si informatii despre toate datele pe care le detin jurnalistii. In caz contrar, risca "penalitati de 20 milioane de euro".

Jurnalistii acuza ca "gruparea Dragnea" incearca astfel sa ii intimideze, potrivit unei postari pe pagina de Facebook RISE Project.

"Gruparea 'Dragnea' incearca sa intimideze RISE Project invocand legislatia europeana, dupa ce ei insisi au fost acuzati ca ar fi furat bani europeni.

Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem.
ANSPCD mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice", se arata pe pagina de Facebook RISE Project.

Jurnalistii de la RISE atrag atentia ca institutia este condusa de Ancuta Opre, urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu.

"Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in servicu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru.

Presdinta Ancuta Opre, om cu vechime in PSD, a fost colega la ANRP cu George Balaiti, cel care semneaza solicitarea catre RISE. Balaiti a lucrat inainte la serviciul de comunicare al PSD si e acum sef serviciu control operatori in cadrul ANSPCP.
RISE este un centru independent de investigatii de presa, afiliat organizatiilor internationale de profil, iar demersurile noastre sunt intreprinse exclusiv in interes public.

Continuam", se mai arata in postare.Joi seara, dupa aparitia acestei informatii, Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca stie si ce parere are despre amenintarile la adresa Rise Project.

"Sunteti implicat in aceasta presiune facuta asupra Rise Project?", l-a intrebat o jurnalista. "Ce-mi place aceasta intrebare", a raspuns Dragnea, zambind ironic. "Eu le-am spus celor de la Rise Project, m-au intrebat cand imi place de ei. Mie imi place de ei si atunci cand sunt penibili. Nu lucrez la Autoritate (ANSPCP -n.r.), habar n-am de demersul pe care l-a facut aceasta institutie, deci nu am ce sa comentez", a spus Dragnea, devenind tot mai nervos pe masura ce rostea cuvintele.
Dragnea s-a enervat cand a fost intrebat daca face presiuni la Rise Project. Ce spune de vila de la Mamaia

Cu toate acestea, jurnalistii de la Rise Project au facut, ulterior, publica o discutie in scris cu Liviu Dragnea, in care ii cer, in iulie 2017, un punct de vedere asupra unei investigatii care il privea. Inca de atunci, Liviu Dragnea ii avertizeaza pe jurnalisti ca incalca legea privind prelucrarea datelor personale si directiva UE privind datele cu caracter personal si ca ii va da in judecata pentru anchetele publicate. "Liviu Dragnea ne-a amenintat cu GDPR inca din iulie 2017", noteaza jurnalistii Rise Project.Jurnalistii de la Rise Project au publicat, luni, primele informatii detaliate din cadrul anchetei Teleorman Leaks.
Citeste aici principalele informatii din Teleorman Leaks

Amintim ca jurnalistii au anuntat de sambata ca un localnic din Teleorman a gasit pe proprietatea sa o valiza cu documente in format electronic sau fizic, fotografii si numeroase informatii financiare ce ii vizau pe Liviu Dragnea, fiul sau Valentin, firma Tel Drum si alti membri din anturajul liderului PSD.

Citeste si:
Dragnea cere ca DNA sa investigheze Teleorman Leaks: Daca nu cumva au plecat din DNA sa ajunga la Rise ProjectPrima reactie a lui Dragnea la Teleorman Leaks: A venit cu doua valize la Parlament (Foto)Director din Tel Drum, dupa aparitia valizei: Daca datele sunt adevarate, atunci e cineva din interiorLider PSD, despre valiza din Teleorman: Daca programul face bine, partidul are de castigat, indiferent de soarta liderului
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 20:24

 Articol citit de 13130 ori

Citeste si: