Dragnea vrea o decizie mai rapida in Senat, unde treneaza de luni intregi urmarirea penala ceruta de DNA pentru Tariceanu

Luni, 11 Martie 2019, ora 15:00
6002 citiri
Dragnea vrea o decizie mai rapida in Senat, unde treneaza de luni intregi urmarirea penala ceruta de DNA pentru Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca pana la sfarsitul lunii martie ar trebui sa aiba loc votul in Senat pe cererea DNA care priveste urmarirea penala a presedintelui Senatului, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu.

"Eu cred ca pana la sfarsitul lunii martie ar trebui sa se voteze si o sa vorbesc si cu colegii mei", a raspuns Dragnea, intrebat fiind despre faptul ca in Biroul Permanent al Senatului a fost prelungit, din nou, termenul privind cererea de urmarire penala pe numele lui Tariceanu, la propunerea a 4 senatori PSD.

Aducandu-i-se la cunostinta faptul ca termenul a fost prelungit pana in luna aprilie, Dragnea a reiterat: "Nu stiu, poate pana la sfarsitul lui martie ar trebui sa se voteze. O sa le spun colegilor mei si parerea mea", a replicat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat daca va avea o recomandare pentru senatorii PSD in ce priveste votul, el a raspuns: "Sunt suficient de maturi ca sa voteze singuri".

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA.

"Au fost doua puncte pe ordinea de zi. La unul dintre ele era o solicitare a unor colegi (senatorii PSD Viorel Salan, Ovidiu Marciu - n.red.) de a studia dosarul care il priveste pe domnul presedinte Tariceanu si alti colegi (senatorii PSD Aurel Soporan, Liviu Mazilu si Liviu Pop - n.red.) care solicitau o prelungire a termenului (de consultare a documentelor - n.red.) si o solicitare a grupului USR de a dezbate si a avea un raport in sapte zile. Am propus colegilor ca termenul final din partea Comisiei juridice sa fie data de 2 aprilie. Au fost toti colegii de acord", a declarat luni vicepresedintele Senatului, Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Dosarul lui Tariceanu, studiat de luni de zile

Biroul Permanent al Senatului a discutat, in 12 noiembrie, cererea DNA de ridicare a imunitatii presedintelui Senatului. Cererea a fost trimisa la Comisia Juridica, iar in urmatoarele 14 zile trebuia sa fie studiat dosarul, care are peste 70 de volume si cuprinde peste 17.000 de pagini. Insa acest termen s-a tot amanat.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, "foloase materiale" de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru incheierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie.

Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore.

Citeste si Tariceanu acuza, previzibil, un dosar politic

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Dragnea urmarire penala Tariceanu, #vot Senat urmarire penala Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu