Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > condamnat
A   A   A

Dragnea spune ca cei 108.612 de lei furati de la Protectia Copilului Teleorman au fost sume "derizorii"

Dragnea spune ca cei 108.612 de lei furati de la Protectia Copilului Teleorman au fost sume "derizorii"
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro
Liviu Dragnea a sustinut joi o conferinta de presa, in care a reluat acuzatiile pe care el i le aduce presedintelui Klaus Iohannis, comparandu-le cu cele pentru care el a fost condamnat sau este inca judecat.

Astfel, despre acuzatiile din Dosarul Referendumului, unde a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, Dragnea a spus ca sunt inventate. Si in dosarul in care este acuzat ca a angajat fictiv la Protectia Copilului Teleorman doua secretare ale PSD Dragnea vede "inventii cu doua angajari de la Teleorman pe salarii derizori".

Nici in Dosarul Belina nu vede vreun temei, seful PSD, considerand "aberanta" acuzatia ca "e ilegal transferul unei proprietati de la stat la stat".
"Iohannis e tonomatul statului paralel", a conchis Dragnea, anuntand ca luni va prezenta o noua "valiza" cu dosare facute de el presedintelui Romaniei.

Legea tacerii in Teleormanul lui Dragnea: "Stati in banca voastra!"; "Sa nu spuneti nimic!"Sapte ore de audieri in procesul Dragnea - angajari fictive: Rasturnari de situatie, confruntare in premiera si o declaratie de final: M-am saturat eu de mine!A fost publicata motivarea condamnarii lui Dragnea la inchisoare: A comis faptele cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute
108.612 de lei luati de copiii din Teleorman

Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.
Procurorii l-au acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

Si judecatorii au stabilit, dupa lungi audieri si prezentari de probe, ca seful PSD se face vinovat de instigare la abuz in serviciu, stabilind o sentinta de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.
Dragnea a facut insa apel. Cand acesta a inceput sa se judece, intai a cerut amanare sustinand ca nu a avut timp sa-si angajeze avocat, doar ca la termenul urmator sa vina in instanta cu acelasi aparator ca in faza de fond.

Totodata, premierul Viorica Dancila a sesizat Curtea Constitutionala pe motiv ca Inalta Curte nu a respectat legea cand a alcatuit completurile de 5 judecatori. CCR i-a dat miercuri dreptate lui Dancila, astfel ca, acum, apelul lui Dragnea va fi reluat de la zero. Ramane de vazut ce va scrie si in motivarea deciziei Curtii si daca va fi afectat si Dosarul Referendului.

Intrebat joi daca va cere revizuirea sentintei, Dragnea a spus ca nu va face comentarii pana cand nu va vedea motivarea.
Citeste si:

CCR ii da dreptate lui Dragnea si accepta sesizarea lui Dancila: ICCJ trebuie sa schimbe completurile de 5 judecatoriEfectele deciziei CCR: Apelurile din dosarele lui Dragnea, Grebla si Ghita vor fi reluate de la zeroDe ce a sesizat Dancila CCR tocmai acum in cazul completurilor de 5 judecatori? Cristina Tarcea: Pare putin ciudatPlanul din spatele deciziei CCR. Inalta Curte trebuie blocata!
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 20:00
 Autor:Alexandra Sandru

 Articol citit de 16041 ori

Citeste si: