Dragnea: Legea off-shore se modifica, toate pensiile vor fi recalculate, posibil candidat comun PSD-ALDE la presedintie. Acuzatii la adresa sefei ICCJ si marea revelatie

Duminica, 22 Iulie 2018, ora 22:25
21492 citiri
Dragnea: Legea off-shore se modifica, toate pensiile vor fi recalculate, posibil candidat comun PSD-ALDE la presedintie. Acuzatii la adresa sefei ICCJ si marea revelatie
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Legea off-shore va fi modificata, toate pensiile vor fi recalculate dupa o noua formula, PSD-ALDE ar putea avea un singur candidat la presedintie in 2019, a declarat, duminica seara, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a mai afirmat ca presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, pune presiune pe judecatori sa scoata mai repede motivarea in dosarul in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. Motivul: apelul ar trebui sa se judece mai repede.

Politicianul a dat de inteles ca "se cauta trei judecatori" care sa intre sa solutioneze procesul sau. Apelul in cazul lui Dragnea este judecat de Completul de 5 judecatori al ICCJ.

Potrivit lui Dragnea, beneficiarul direct ar fi Klaus Iohannis, care ar urmari cel de-al doilea mandat de presedinte. Liviu Dragnea a sustinut ca este nevinovat. El a contestat si decizia definitiva din Dosarul Referendumul, doi ani de inchisoare cu suspendare, despre care a spus ca a fost data pentru ceva pentru care nu ar fi fost trimis in judecata, deci ar fi fost lipsit de dreptul la aparare.

Liviu Dragnea si-a expus, intr-o emisiune la Romania TV, si o revelatie avuta recent: "Eu cred ca am inteles de ce astia nu ne mai vor - cand pensionarii or sa aiba o pensie decenta, cand salariatii or sa aiba salarii mari, romanii vor fi mai fericiti si vor fi un popor mai greu de manipulat".

Principalele declaratii facute de presedintele PSD:

Despre Legea off-shore

"Se fac discutii acum pentru o posibila ordonanta de guvern in ceea ce priveste legea off-shore. Eu am spus, dupa adoptarea legii in Comisia de specialitate din Camera Deputatilor, s-au facut modificari pana in ultimele minute, au fost discutii si dezbateri. Ceea ce am pus in textul legii nu este foarte bine definit in anexa in care se stabilesc formulele de calcul. Ma intereseaza ca ceea ce s-a decis politic ca si principii sa fie puse foarte clar si riguros in formule si in texte, pentru ca este o lege de importanta uriasa pentru Romania si e bine sa nu existe dubii, pentru ca orice dubiu poate fi exploatat oricand de cineva cu rea credinta, dintr-o parte sau alta.

Vorbim de resursele Romaniei, vorbim de peste 400 de miliarde de metri cubi de gaze cel putin, vorbim de zeci de miliarde pe care trebuie sa le castige statul roman si vorbim de castigarea pentru prima data a independentei energetice", a sustinut liderul PSD.

Despre Fondul Suveran de Investitii

"Dupa decizia CCR privind Fondul Suveran de Investitii, asteptam motivarea cu foarte mare atentie si noi nu o sa o citim o luna, o sa o citim cat de repede se poate pentru a vedea ce ne spune CCR sa facem, sa vedem care este calea de urmat. Trebuie sa citim cu atentie", a afirmat liderul PSD.

Despre o posibila remaniere

"Va spun foarte sincer ca nu am nicio discutie nici cu doamna prim-ministru, nici cu domnul Tariceanu despre remaniere, nici toti trei la un loc. Nu stiu daca va avea loc o discutie despre remaniere. Vom avea o evaluare a modului in care este aplicat programul de guvernare, nu pe cazuri concrete", a spus Liviu Dragnea.

Despre noua lege a pensiilor

- S-au spus mii de minciuni, fara jena, fara sa le crape obrazul. Sunt cateva reglementari care se introduc in aceasta lege.

- Este o lege a justitiei sociale. Nicio pensie nu scade. Toate pensiile vor creste.

- Recompenseaza mai bine munca. A fost un sistem alandala care a fost completat. Mareste ritmul de crestere a pensiilor si vor creste in continuare.

- Introducem principiul contributivitatii, cat contribui la pensie, asa o sa ai si pensia. Pentru cei care lucreaza la companii, care nu le platesc asigurarile sociale, vor avea probleme. In fiecare an vor fi anuntati. Sunt companii care nu platesc contributiile sociale.

- Trebuie sa fie o lege corecta si justa. Erau 2 milioane de romani pentru care nu se plateau contributiile, acum li se platesc.

Dragnea prezinta mai multe date potrivit carora valoarea punctului de pensie din 2016 o sa fie dublata pana in 2020. Politicianul arata ca, in 2019, pensia minima o sa fie de 709 lei. Dragnea a venit cu hartii si tabele gata scrise, pe care le prezinta realizatorului TV.

Astfel:

Formula de calcul a pensiei: Pensia = Nr puncte x valoarea punctului de referinta (VPR)

VPR = 1875/25 (nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevazute pana acum)

- In 2017 l-am dus la 1.000 lei punctul de pensie, in 2018 la 1.100 de lei, in 2019, asa cum am spus in programul de guvernare, 1.265 de lei punctul de pensie.

- La punctul de pensie, sa luam 1.500 lei pensie bruta. Cineva care avea atat in 2016 net lua 1.399 lei, scadem 5,5% contributia sociala si 16% diferenta care era peste 1.100 lei. Noi am eliminat sub 2.000 lei pensie, astfel ca a crescut (pensia - n.red.) in 2017, ca urmare a cresterii punctului de pensie, dar a crescut si netul pentru ca am eliminat contributia la Sanatate. Deci am egalat brutul cu netul.

- In 2020 este mai mult decat dublu fata de netul din 2016. (...) Cu formula din noua lege, in 2021 va fi 4.507 lei brut si pensia neta avem mai mult decat o triplare a pensiei, 4.256 lei net.

- Care va fi noua formula de calcul? Pensia va fi numarul de puncte inmultit cu valoarea de referinta. Valoarea punctului de referinta este raportul dintre punctul de pensie din 2020, 1.175 lei marit cu 5%, care inseamna rata inflatiei si jumatate din cresterea salariului.

- Aceste lucruri vor intra in vigoare din 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor, este imposibil la ce infrastructura avem acum. Trebuie recalculate toate pensiile. Sunt 5,2 milioane de pensionari. Vor mai fi prevederi din lege care vor intra in vigoare mai devreme.

- O sa avem toata vara la dispoztie sa discutam despre lege. Este important pentru toti, si pentru cei care lucreaza. Ajungi, cum-necum, la pensie.

Cum va creste pensia minima:

2016 - 400 lei

2017 - 520 lei

2018 - 640 lei

2019 - 704 lei

2020 - 775 lei

Despre salarii si investitii

- Liderul PSD a prezentat si o evolutie a salariilor minim net si mediu care sunt in crestere. "Asta inseamna mai multi bani in buzunarele romanilor", a spus Dragnea.

- Politicianul arata ca somajul a scazut, deoarece s-au creat mai multe locuri de munca: "discutam pe cifre, doamna."

- Investitiile din anul acesta vor fi mai mari decat in 2016. Nu stiu daca am acum datele la mine. Haideti sa ne uitam la salariu, deci romanii vor avea bani mai multi. Vorbim de net, bani in mana. La pensionari sunt cresteri spectaculaose. Nimeni nu a avut curaj sa faca asa ceva in nicio tara. Sa nu uitam de unde am plecat. Cat s-au chinuit. Oamenii astia s-au chinuit mult.

Motivul pentru care se vrea indepartarea PSD de la putere

- Cand ma pregateam de emisiune mi-am dat seama. Acum am inteles de ce vor astia sa nu mai fim noi (la putere - n.red.) . Incepand cu 2021, cand pensionarii vor avea o pensie decenta si sanatoasa, cand salariatii vor avea salarii mari, cand firmele o vor duce bine, cand fermele se vor dezvolta. Atunci romanii vor fi fericiti, vor avea bani, vor fi mai greu de manipulat. Este greu de insamantat atunci samantele urii. De asta mi se intampla mie ce mi se intampla. Atunci, mi-am dat seama de ce mi se intampla mie. Ei nu vor ca oamenii sa traiasca bine. Asta nu este magie, este economie pura.

Din nou despre pensii

La reluarea emisiunii, dupa publicitate, Liviu Dragnea reia prevederile noii legi a pensiilor, pe care le-a prezentat si in prima parte a emisiunii.

- La pensii se vor lua in calcul si doctoratul si masteratul. Are prevederi si pentru mame, la trei copii se scad 6 ani. Legea este groasa, dar nu intra in vigoare maine.

Aceasta lege nu se aplica la pensiile speciale. Ele nu fac obiectul acestei legi.

Pensia minima va creste in fiecare an.

Despre inlaturarea de la putere a PSD si procesele lui Liviu Dragnea

- De ce doreste ca PSD-ul sa nu mai fie la guvernare? Din partea cui?

- Atacurile sunt din partea celor pe care-i vedeti ca sunt impotriva noastra. Mai toti colegii ne-am framantat, ce genereaza acest lucru? Ei au o abordare mafiota, dar cinica, foarte bine calculata. Ne-am tot gandit. Dar ce motiv ar avea? De ce atata determinare? A mai fost la fel impotriva domnului Nastase.

In general, cine a fost presedinte PSD a avut de suferit si a fost luat tinta. De cate ori PSD a fost la guvernare, romanii au inceput sa traiasca mai bine, comparativ cu perioada anterioara. Cand societatea era divizata si se raspandea mai multa ura. Motivul acesta este (Arata la plansele cu calculul pensiilor - n.red.).

- Un popor care are venituri mai mari, care nu se gandeste la ziua de maine, la grijile zilei de maine, daca oamenii au bani in buzunar, atunci, incet-incet, "riscam" sa fim un popor care o duce bine, pe masura resurelor pe care le are aceasta tara.

Este greu sa arunci o samanta de ura impotriva altora. Ei mereu au castigat pe ura: in 1996, in 2004, Basescu in 2009, Iohannis tot pe ura impotriva lui Ponta si a PSD-ului. Ei nu au zis ca votati-ne pe noi sa o duceti mai bine! Nu. Doar pe ura. Doar Basescu a mai mintit sa-l voteze ca o sa o duca bine.

- Procesul meu are legatura cu tot ce v-am spus mai devreme si tot ceea ce s-a intamplat. Daca dvs sunteti introdusa in dosar pe baza declaratiilor mele si ale altora, si in fata instantei spuneti ca este adevarat ce am spus acolo, in fata judecatorior, nu ce am spus la DNA. Toti mi-au spus: "Nu ai cum sa nu fii achitat!", dupa scaun, cum spun ei. Au fost condamnati 9 oameni, plus condamnarea mea. Plus toate zvonurile cand se tot vorbea, ca la un judecator, ca incearca sa convinga inca unul. Pana la urma, le-a iesit.

- La Referendum am fost condamnat ca am chemat lumea la vot. Am fost condamnat pentru ceva ce nu am fost acuzat. Eu nu am putut sa ma apar. Eu cand ma mai apar? Ca ar fi putut militantii PSD sa studieze listele cu datele personale, care sunt publice.

- Nici nu mai pot sa nu spun. Am vazut-o pe doamana Tarcea, presedinta ICCJ, pentru mine a fost socant, mai mult decat socant, sa citesc ce a spus. Este presiune clara asupra judecatorilor. Am auzit-o sa se faca presiune, sa se motiveze mai repede, sa se gaseasca 3 judcatori din cinci judcatori.

- Statul subteran, statul paralel. Beneficiar este Klaus Iohannis. Si cei din jurul lui: procurori, ofiteri de informatii. Nu-l intereseaza altceva decat cel de-al doilea mandat. Daca-l interesa Romania, ar fi raspuns la apelurile mele publice si nepublice. Si eu si domnul prim-ministru, toti. Domnul Tariceanu. In trei discutam. Nimic. Ce am vazut? Premierul sa-si dea demisia, plangere penala impotriva premierului, eu ca m-am vazut cu niste evrei. De 21 de luni de zile nu avem ambasador in Isarel! Nu este normal.

- Vrea al doilea mandat ca sa se perpetueze acest stat subteran, aceasta structura. Asta este tinta lor. (Dragnea pune un x mare peste file pe care a scris despre noua lege a pensiilor - n.red) . Astea sunt rezultatele guvernarii. Romanii traiesc mai bine. Si cei care ne-au injurat. Judecatorii au salarii mai mari. Si procurorii. Se traieste mai bine, doamna. Resursele Romaniei vor fi folosite si in folosul Romaniei. Vom avea un boom economic, cand gazele vor fi consumate aici.

- Vom ajunge la o crestere a PIB-ului mai mult decat am pronuntat in campania electorala.

- Eu sunt presedintele PSD-ului. Iohannis ii ataca pe toti contracandidatii la presedintie

Despre candidatul PSD la presedintie

- Candidatul va fi desemnat dupa o analiza foarte serioasa si riguroasa. Nu pe orgolii, ci pe ratiune. Este deschisa posibilitatea unui candidat unic, PSD-ALDE. Am vorbit cu Tariceanu. O sa o gandim foarte bine. O sa vorbim care este varianta cu cele mai multe sanse de reusita. Nu o sa fie pe orgolii, pe mandrii gaunoase, ci pe dorinta de a castiga. Noi vrem ca presedintele Romaniei sa sprijine acesta dezvoltare.

- Acest sistem a dezvaluit ca presedintele poate face foarte mult rau in acest sistem.

Pentru noi este mai important ca alianta PSD-ALDE sa castige aceste prezidentiale. Ori o sa avem doi candidati unici, sau un singur candidat, care poate fi de la PSD sau ALDE. Pentru ca in 2020 sa putem castiga si alegerile parlamentare, sa putem duce mai departe acest program de guvernare.

- Aceasta analiza a inceput. Sunt analize complexe care se fac, o sa o terminam in toamna, spre sfarsitul anului. Nu asta este principala noastra preocupare. Romanul este pe primul loc. Functiile sunt importante doar sa faci acest lucru, altfel este politichie, nu mai este politica. Analiza urmeaza sa fie facuta si pentru alegerile europarlamentare, liste comune sau nu PSD-ALDE.

- Nimeni nu ma poate convinge ca judecata mea a fost dreapta. O spun mereu: in domeniul economic si social se intampla aceste lucruri si rezultatele sunt bune, iar in celalalt domeniu, este important ca un numar mare de romani sa inceapa sa aiba incredere in justitie. Nu ca acum, cand peste 54% cred ca pot ajunge in puscarie nevinovati. Sa nu mai existe posibilitatea de amenintare si santaj asupra judecatorilor. Sa nu mai existe asa ceva. Trebuie scoase aceste motive.

- Aceste abuzuri au iesit la iveala, nu mai pot fi combatute.

Despre dosarul Vioricai Dancila

- Imi este foarte greu sa cred ca un procuror va da crezare acelei enormitati. Imi este greu sa cred ca se va intampla ceva. Doamna Dancila nu este speriata.

Despre intalnirea Dancila-Iohannis

Se pare ca a fost chemata la solicitarea Bruxelles-ului.

Despre cazul ANAF-Iohannis

- A fost un folos necuvenit pentru familia Iohannis. Nu asta asteapta romanii, ca ministrul de Finante sa-l incunostiinteze pe seful ANAF. O sa avem o discutie saptamana asta. Eu nu stiu cine trebuie sa ceara inscrierea in Cartea Funciara. Reprezentantul statului in cartea funciara nu este ANAF, este Ministerul Finantelor. Oamenii asteapta sa vada care este solutia. Sau sa spuna: uite, Iohannis se ascunde in spatele unor chichite avocatesti, sa nu dea banii. Astea trebuie spuse foarte clar. Clestar! Eu astept ca presedintele partidului, presedintele Camerei Deputatilor si ca cetatean roman. Discutam de cateva sute de mii de euro care trebuiau sa ajunga la statul roman. De la cine? De la cineva care da lectii de morala?

Intalnirea coalitiei?

- O sa avem o intalnire. Tariceanu este plecat. Cand se intoarce, o sa ne vedem. Eu vreau ca in august aceasta lege sa se dezbata public. Vreau cand o sa ajunga la Parlament sa fie modificata doar in bine. Asta este o lege istorica (despre legea off-shore - n.red.).

Despre amnistie si gratiere

- Sunt informatii iesite de la securistii din presa. Eu nu vreau sa comentez. Incitarile lui Klaus Iohannis la proteste sunt dincolo de Constitutie si sunt si ilegale. Nu ma intereseaza incitarile lui si altii din presa. Este un non-subiect. Nu avem ce discuta.

Despre noua Lege off-shore

- Romania va castiga dublu fata de cat castiga acum. 50% din cantitate va fi vanduta in Romania. Asta este de importanta strategica.

Despre protestul din 20 august al diasporei

- Nu va fi un miting de un milion, dar nu cred ca m-ati auzit pe mine vreodata sa incerc sa opresc pe cineva sa faca un miting sau sa protesteze. Am citit ca cel care organizeaza mitingul este un fost vicepresedinte PSD Diaspora si vrea sa-si promoveze miscarea lui. Eu nu-i opresc, PSD nu-i opreste.

- Daca vom mai face noi un miting? Daca vom considera ca este necesar, vom face mitinguri mari, serioase.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Liviu Dragnea offshore, #Liviu Dragnea Ordonanta de urgenta , #PSD