Dragnea sustine ca PSD nu este inca "la putere". Si spune guvernului si institutiilor de control ce ar trebui sa faca

Sambata, 16 Martie 2019, ora 14:45
7767 citiri
Dragnea sustine ca PSD nu este inca "la putere". Si spune guvernului si institutiilor de control ce ar trebui sa faca
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta

"De doi ani si ceva de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Asta este situatia", a declarat astazi Liviu Dragnea in fata membrilor PSD din Ilfov.

In context, Dragnea a spus ca trebuie ajutat capitalul romanesc si a cerut sefilor institutiilor statului sa nu mai controleze asa dur companiile. "Poate cineva asculta, ca nu am de gand sa vorbesc degeaba niciodata", conchide acesta.

Blocat pe "lenesul de la Cotroceni"

Liderul PSD a tinut sambata un discurs "patriotic" in fata celor 506 membri ai PSD din Ilfov, in cadrul conferintei extraordinare a acestei formatiuni. Liderul PSD i-a criticat dur pe liderii Opozitiei si a vorbit din nou despre Klaus Iohannis ca fiind "lenesul de la Cotroceni", o exprimare pe care o repeta obsesiv in ultima perioada.

"Incepand de ieri, de cand acest lenes (presedintele Klaus Iohannis- n.red.) a semnat bugetul, este disponibil fondul de dezvoltare si investitii accesibil pentru autoritatile locale in valoare de 10 miliarde de euro. Banii sunt! Vointa politica este, dar trebuie sa spunem si lucrurile care nu functioneaza cum trebuie. Puteti depune proiecte prezentand autorizatie de constructie", a declarat Dragnea.

Ordinele catre Guvern

El a aratat ca este nemultumit de modul in care se intarzie in anumite institutii semnarea unor acte si a facut trimitere la Ministerul Dezvoltarii sau la Compania Nationala de Investitii.

"In continuare, in ministere si agentii sunt oameni care au o singura preocupare. Cum sa scrie de ce nu se poate, daca nu gasesc motive legale, ca nu se poate, este motivul general ca se incalca Constitutia. Toti functionarii din Romania se pricep la Constitutie", a spus ironic Dragnea.

Liderul PSD a trasat directiile Guvernului pentru a adopta prin ordonante de urgenta Codul Administrativ, iar cei de la Ministerul Muncii sa lucreze la noua Lege a Dialogului Social.

"De doi ani si ceva de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Asta este situatia", declara Dragnea.

Mesajul catre sefii institutiilor de control

Liderul PSD a mai spus ca s-a adoptat Legea preventiei, scopul adoptarii acestui act normativ fiind acela ca institutiile statului sa nu mai mearga peste firmele romanesti si sa dea amenzi sau sa inchida "pravalia".

"Nu vor sa tina cont de ea. Daca sefii de institutii, nu stiu, ANAF, Antifrauda, Protectia Consumatorului, ANSVSA, sau altii, nu inteleg ca sunt sefi a unor institutii ale statului roman, care se bazeaza pe capitalul romanesc si care sprijina capitalul romanesc, si care vrea sa ajute capitalul romanesc, inseamna ca nu au ce sa caute in aceste functii. Capitalul romanesc trebuie protejat.

Daca o firma greseste trebuie sa se spuna ca a gresit, sa remedieze si sa fie ajutata sa functioneze in continuare.

Unde suntem astazi? Mii de firme romanesti au fost inchise, ba de DNA, ba de Antifrauda, ba de nu stiu cine. Ati vazut vreo firma straina din Romania inchisa? Nici nu doresc asta. Dar de ce sa se concentreze toti pe firmele romanesti? Poate cineva asculta, ca nu am de gand sa vorbesc degeaba niciodata".

"Obiective patriotice 100%"

Liderul PSD a atacat investitorii straini in Romania, privind modul in care ii trateaza pe muncitorii romani: "romanii trebuie protejati in tara lor" si a spus ca cei care merg la Bruxelles sa ne reprezinte trebuie sa aiba obiective 100% patriotice.

"Cei care merg la Bruxelles din partea noastra trebuie sa aiba niste obiective patriotice 100%. Am ales sa vorbesc despre patriotism pentru ca stiu bine ca deranjeaza. Ni s-a spus sa nu mai vorbim despre patrotism. De ce? Nicio tara din lume, din Europa, cei care conduc nu se gandesc la altii, ci se gandesc la tara lor", spune Dragnea.

In continuare, Dragnea a laudat programul de guvernare care ar aduce rezultate in "tara noastra, micul nostru colt de lume."

"Otrava" din legume

El a criticat si marile lanturi de magazine, care nu i-ar lasa pe fermierii romani sa-si vanda marfa.

"De ce producatori romani si fermierii romani nu ar avea dreptul ca produsele lor sa fie gasite in galantare si sa mancam si noi produse romanesti. Nu avem dreptul asta, nu? In schimb avem dreptul sa mancam mere, pere, prune si alte legume, rosii, pline de otrava.

Sa o spunem deschis, este otrava. Toate chimicalele inseamna otrava, numai eu stiu in Ilfov cateva localitati care fac rosii aproape la fel de bune ca cele din Teleorman. Au sansa sa ajunga la marile lanturi de magazine? Nici vorba!", declara Dragnea.

Guvernul sa rascumpere actiuni

Dragnea a mai cerut Guvernului sa inceapa discutii cu Fondul Proprietatea ca sa rascumpere actiunile pe care Fondul le detine la companii din Romania.

"Poate sunt interesati sa vanda. In alte tari statul a rascumparat aceste actiuni", sustine Dragnea.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Dragnea putere, #Dragnea ANAF, #Dragnea PSD , #presedinte PSD