Dragnea, despre protestul din 10 august: O tentativa de lovitura de stat esuata

Marti, 21 August 2018, ora 21:52
10267 citiri
Dragnea, despre protestul din 10 august: O tentativa de lovitura de stat esuata
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti seara, ca evenimentele din 10 august, din Piata Victoriei, au fost o tentativa de lovitura de stat esuata.

Totodata, liderul social democrat a afirmat ca atitudinea presedintelui Iohannis in legatura cu acele evenimente este iresposabila.

"Am vazut o tentativa de lovitura de stat esuata. Asta se voia, asta se vorbea pe retelele de socializare. Si s-a vazut. Ceea ce a facut Iohannis cu acel mesaj, postare pe Facebook, iresponsabila, sa descurajezi jandarmii care au actionat conform legii si tu sa inciti in continuare la violente, in minutele in care acea fata jandarm era aproape linsata de acele brute, de acele animale.

Aceia erau oameni, aceia erau pasnici. Tot ce a inceput Orban, Gorghiu, si alti pe la TV, nu au zis nimic ca au dat foc, dadeau cu bucati din caldaram. Erau organizati, sa nu mai stea in primul rand. Sa stea in spate cu 4, 5 randuri, sa ii incite si pe cei din fata. Deci era organizare paramilitara foarte bine pusa la punct. Eu asta am vazut. O incercare de lovitura de stat", a declarat Dragnea la Antena3.

Intrebat daca oamenii au fost adunati de cineva, liderul PSD a spus: "Da. Asta cu diaspora a fost o pacaleala".

Dragnea a mai declarat ca, in noaptea protestelor a vorbit cu Viorica Dancila si cu Calin Popescu Tariceanu. Pe Carmen Dan nu a vrut sa o sune, afirma el, pentru ca "nu am vrut sa interferez".

"Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu si cu minsitrului de Interne. Doamna ministru era plecata, constitutional cred, si sigur ca am discutat despre ce se intampla, urmarea pe tableta, Antena 3 am inteles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru ca avea niste atributii si nu am vrut sa interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. Cred ca am vorbit la telefon cu domnul Tariceanu in seara aceea. Cred ca era, cred ca venise acolo (la mare - n.red.) . Am mai vorbit cu cativa colegi", a afirmat presedintele PSD.

In ceea ce priveste actiunea jandarmilor, Liviu Dragnea a declarat ca este convins ca a actionat legal.

"Nu pot fi de acord cu violentele, cu exceptia lui Iohannis care a spus ca jandarmii trebuie sa ii lase pe oaameni sa protesteze. Jandarmii erau loviti si Iohannis le zicea, lasati-va loviti, sa intre in Guvern. Lui si PNL-ului, lor le place violenta. Stiu exact ca daca acest guvern merge pana in 2020, ei stiu ca vor avea un scor de prabusire si la locale, prezidentiale si parlamentare.

Ei pot intra in cosul de gunoi al istoriei. (...) Nu am de unde sa stiu cum au gandit cei din dispozitivul Jandarmeriei, dar probabil tocmai din aceste motive. Erau aceste focare de violenta care se tot regrupau, tot dadeau foc. Cred ca din cauza asta. Dar sunt absolut convins ca Jandarmeria actionat legal si nu am vazut nicio disproportie", a mai spus liderul PSD.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#protest diaspora Dragnea, #Dragnea protest lovitura stat , #presedinte PSD