Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Liviu Dragnea > Klaus Iohannis
A   A   A

Dragnea confirma ca saptamana viitoare sigur se depune sesizare la CCR daca Iohannis nu le numeste noii ministri

Dragnea confirma ca saptamana viitoare sigur se depune sesizare la CCR daca Iohannis nu le numeste noii ministri
Foto: Arhiva Ziare.com
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat ca saptamana viitoare "sigur" se va depune o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) referitoare la refuzul presedintelui in ce priveste remanierea guvernamentala.

"Nu putem sta asa cu un guvern schiop ca vrea presedintele. Sigur saptamana viitoare depunem sesizare la CCR", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.

El a mai spus ca va avea o discutie in acest sens cu Viorica Dancila si Tudorel Toader.

"Asteptam sa se intoarca Guvernul, sa avem o discutie si eu si domnul Tariceanu cu domnul Toader si cu doamna Dancila si in functie de discutia asta. Maine sigur va avea loc aceasta discutie, dar o actiune trebuie facuta pentru ca e clar ca asta vrea Iohannis", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.
Intrebat daca decizia finala se va lua in Comitetul Executiv al PSD, Dragnea a raspuns: "Noi am discutat in structurile de partid despre aceasta posibilitate, domnul Toader a facut draftul, deci va fi o decizie a primului ministru, avand sustinerea coalitiei".

In plus, liderul social democratilor a fost intrebat despre desemnarea lui Draghici la Transporturi si un posibil refuz al presedintelui Iohannis in acest sens. Replica lui Dragnea a venit imediat: "De ce sa nu-l desemneze? Pentru ca s-au fabricat repede niste dosare pentru el si pentru Olguta Vasilescu? Iar ne fac procurorii Guvernul?".

De altfel, si premierul Viorica Dancila a spus, marti, ca ii mai da putin ragaz presedintelui Klaus Iohannis, sa accepte noile propuneri de ministri, dar ca, daca aceasta nu se conformeaza, se va adresa Curtii Constitionale.
"Klaus Iohannis nu a justificat respingerile de ministri. Mai asteptam cateva zile si daca nu se intampla nimic, vom merge la CCR, pentru a gasi acolo un rezultat", a declarat Viorica Dancila, la Romania TV.

Prim-ministrul a mai spus ca nu ia in calcul alte propuneri pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii, singura solutie B fiind Curtea Constitutionala.

In 20 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis anunta ca a aprobat remanierea guvernamentala, prezentand lista ministrilor pentru care a semnat decretul de numire in functie, din care lipseau propunerile de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Transporturilor, in speta Ilan Laufer si Lia Olguta Vasilescu.
Dupa refuzul presedintelui, PSD a stabilit noile propuneri pentru cele doua ministere: Lia Olguta Vasilescu a fost nominalizata pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Insa Klaus Iohannis a precizat dupa aceste noi propuneri ca nu are de gand sa mai accepte vreo schimbare de ministri pana dupa 1 Decembrie. Seful statului este inca asteptat sa ia o decizie in ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala.

Amintim ca Lucian Sova si-a inregistrat demisia din functia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului in 22 noiembrie.

Apoi, pe 26 noiembrie, vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Paul Stanescu a demisionat si el din functiile pe care le avea in Guvernul Dancila.
Iohannis nu a semnat, insa, decretele de revocare din functie a ministrilor Lucian Sova si Paul Stanescu.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 16:46
 Autor:Andreea Diochetanu

 Articol citit de 1574 ori

Citeste si: