Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Dragnea, cifre incredibile pentru Guvernul Grindeanu si glume cu ferma de porci

Dragnea, cifre incredibile pentru Guvernul Grindeanu si glume cu ferma de porci
Foto: Antena 3
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a facut bilantul Guvernului Grindeanu, dupa 100 de zile de guvernare si afirma ca suntem pe plus.
"In ianuarie 2017, veniturile totale au fost de minus 5,7% fata de anul trecut, in februarie de plus 4,5%, iar in martie, de plus 22,1%. Astfel, pe primul trimestru, media veniturilor totale este de plus 7,2%", a spus el, joi seara, intr-o emisiune de doua ore la Antena 3.

La fonduri europene stam chiar excelent, din spusele sale. Pe trimestrul I al anului 2017, am avut 2.977 milioane de lei, comparativ cu 298 milioane de lei, in aceeasi perioada din 2016. "Ceea ce inseamna o crestere cu 899%. Este cea mai mare crestere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intrati in Romania. Plus 899% in 2017", a spus Liviu Dragnea, care a tinut sa mentioneze ca "principalul merit e al agriculturii".

Intrebat fiind daca si ferma sa de porci va primi subventii, Dragnea a replicat ca nu e ferma sa. Ba chiar a facut si o gluma legat de ferma detinuta de fiul sau si eventualele subventii: "Am fost pana la Comisia Europeana ca sa cer cea mai mare subventie pentru ferma. Sa ne intelegem!".

La capitolul plusuri, Dragnea a mentionat si investitiile straine, care, potrivit lui, au crescut cu 45%, si demararea programului 1.500 de locuinte pentru tineri. In plus, a specificat ca numarul locurilor de munca a crescut cu 97.000, din care "62.000 de locuri de munca sunt cu carte de munca, pe perioada nedeterminata", restul fiind pe perioada determinata.

Seful PSD a spus ca pana acum programul de guvernare este respectat, pensia minima garantata a crescut la 520 lei, iar TVA a scazut la 19%.

In plus, "e cea mai mica rata a somajului dupa criza, dupa 2009", a subliniat Dragnea, care a dat asigurari ca e vorba despre cifre oficiale. De altfel, va posta pe Facebook, dupa emisiune, toate aceste date.

Legat de Legea salarizarii, Dragnea a reiterat faptul ca aceasta nu va fi amanata si va fi depusa in Parlament luni. "Nu amanam legea salarizarii unitare. Pana la ora asta, avem 20 sau 30 de amendamente", a adaugat liderul PSD, mentionand insa ca acestea nu aduc modificari majore.

Potrivit lui Dragnea, salariile bugetarilor nu au cum sa scada in urma aplicarii legii. "O sa aiba fiecare ocazia sa-si faca calculul pentru salariu in urmatoarele doua-trei saptamani si va vedea ca are de castigat", a declarat Dragnea.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 20 Aprilie 2017, ora 22:49
 Autor:Anca Serghescu

 Articol citit de 7743 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor