Dragnea a vandut PSD? Arma letala a Vioricai Dancila

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 12:31
49573 citiri
Dragnea a vandut PSD? Arma letala a Vioricai Dancila

Nu trebuie sa fii geniu al dreptului sau al politicii ca sa intelegi ca Liviu Dragnea e pe cale sa scape de puscarie fie, cel mai probabil, cu ajutorul CCR, care sa-i trimita dosarul "Bombonica" la punctul zero al fondului, prin admiterea sesizarii privind completurile nespecializate, fie cu ajutorul amanarilor din apel, care l-ar putea arunca fara verdict peste pragul zilei de 1 iunie, cand unul dintre judecatorie se pensioneaza, ceea ce ar impinge macar apelul de la capat.

In partid se vorbeste deschis ca Liviu Dragnea a aranjat sa o intinda asa pana la prezidentiale, pe care sa le castige si sa intre astfel sub umbrela imunitatii vreme de cel putin 5 ani, in care sa mai fie si la butoane (va imaginati cumva ca si-ar rezerva rolul de spectator al actualului presedinte?).

Si ca sa castige alegerile are nevoie de doua lucruri: in primul rand, de o mobilizare perfecta a partidului si de multa frauda electorala.

In opinia mea, daca Dragnea va candida si libertatea lui va depinde de victorie, ne putem astepta la cele mai monstruoase fraude electorale din istoria Romaniei, comparabile probabil doar cu alegerile din '46.

Partidul vede insa ca numai Dragnea scapa. Ba vede si altele. Vede de exemplu ca, surpriza emisiunii!, amanarea decisa la ceea ar fi trebuit sa fie ultimul termen al apelului, deci care ii da nu un balon, ci un container de oxigen, a venit ca urmare a unor exceptii invocate de procurorul DNA, exceptii la care toti magistratii cu care am vorbit se uita siderati.

Ce a facut DNA in procesul lui Dragnea? Blat sau eroare monumentala? Ce spun specialistii

Poate ca nu intelege lumea subtilitatile dosarului si miscarea e atat de geniala incat numai geniile o pot intelege. Poate ca e vorba de o eroare monumentala. Poate de un calcul gresit al procurorului, in conditiile degringoladei din DNA.

Dar daca e vorba de un blat? Daca Dragnea a picat la pace cu sefii DNA?, se poate intreba orice pesedist. Ca doar imediat ce Dragnea a luat amanare, sefa procurorilor de sedinta din DNA a primit propunere de titularizare.

Sefii carui DNA? Ai celui care numai ce l-a agatat pe Mircea Draghici, de exemplu. Daca parte a eventualei intelegeri este si vanzarea unor pesedisti cu care DNA sa infirme suspiciunile de blat?, se poate intreba orice om de partid, mai ales avand in vedere lunga istorie de vanzari si tradari ale lui Liviu Dragnea.

Cine lupta cu "statul paralel" al carui gard il sarea agatandu-se cu unghiile si dintii de iedera ca sa poata baga si el capul in poza cu Coldea si Maior? Cati dintre cei care asteapta azi izbavirea care nu vine decat pentru Dragnea or fi fost livrati intre pozele acestea si pentru pozele acestea?

Si daca e asa, daca a picat la pace cu sefii DNA, pe cine va mai vinde Dragnea, cine-i urmatorul?

De ce n-ar crede pesedistii asta, cat timp vad cum jocurile se fac si la CCR, si in Parlament, numai pentru Dragnea?

Suspiciunea aceasta este motivul pentru care Dragnea are acum nevoie de un paratrasnet. De cineva care sa preia furia esecurilor si sa plece cu ea. Am vazut ca operatiunea a inceput deja prin invinovatirea directa a lui Tudorel Toader si mai subtila a Vioricai Dancila pentru faptul ca ordonantele izbavitoare nu au fost date.

E drept ca doamna Dancila nu mai raspunde la comenzi ca inainte. Dupa vizite la Bruxelles si Washington, unde a incasat numai suturi, mai ales pentru OUG 114, s-o fi prins ca Dragnea si Valcov decid si ea trage ponoasele.

Dar dna Dancila nu e dispensabila. Nu inca. Dragnea nu poate risca acum sa rastoarne al treilea premier pesedist, in prag de alegeri si cu Ponta in ceafa. In plus, nu are cu cine sa o inlocuiasca.

Cu siguranta, dna Dancila va fi inlocuita si sacrificata total, dar atunci cand Dragnea va fi in pozitia sa numeasca el premierul sau sa fie el premierul. Pana atunci, prefera sa o sufoce cu puterea CEx-ului, care e la degetul lui mic. Inca.

Tudorel Toader este insa dispensabil si poate fi paratrasnetul perfect. Va urma o batalie cu Klaus Iohannis, insa CCR a stabilit deja ca propunerea de remaniere trebuie semnata imediat de presedinte, deci batalia nu poate dura mai mult de 45 de zile, perioada de interimat.

Rezistenta dnei Dancila la inlocuirea lui trebuie infranta prin CEx, de la care trebuie sa inteleaga ca este inconjurata, izolata si trebuie doar sa execute ordinele.

Si adevarul e ca, daca dna Dancila accepta sa renunte la Tudorel Toader si primeste un ministru de tip Iordache in loc, va fi complet descoperita, cat timp ministrul Justitiei este principalul pazitor al premierului.

Dna Dancila are, teoretic, o arma nucleara - amenintarea cu demisia: Vreti sa plece Toader? Plec cu el! Nu cred ca CEx-ul ar fi dispus sa riste guvernarea.

De pierdut, Viorica Dancila nu are mare lucru, dimpotriva. Liviu Dragnea oricum o va sacrifica, dar dupa ce noul ministru al Justitiei ii va livra spre semnatura toate nenorocirile pe care sa le asume si sa le duca in spinare.

Cine stie in ce probleme penale o va baga, pentru ca fara un ministru fidel ei poate fi pacalita cu orice. Si apoi, oare nu va veni DNA sa o ia ca pe Mircea Draghici sub ochii lui Dragnea?

In schimb, din momentul in care l-ar infrunta pe Dragnea pentru a-si pastra ministrul in care are incredere, dna Dancila s-ar aseza explicit la controlul situatiei, dintr-o pozitie deocamdata sigilata. Ce sa-i faca?

Da, este adevarat ca dna Dancila e om de partid si un om de partid nu face asa ceva. Dar PSD nu mai este un partid obisnuit, a devenit feuda personala a unui singur om. De-abia asa dna Dancila ar actiona in interesul partidului, nu impotriva lui, ca Dragnea.

Dar pentru o asemenea miscare, dna Dancila are nevoie de mult curaj, cu mult mai mult decat a aratat pana acum. Sau de multa disperare. A omului care intelege ca e folosit pentru a plati decontul final cel putin politic, daca nu si penal. Iar daca dna Dancila poate nu intelege chiar totul, eu am banuiala ca domnul Dancila intelege foarte bine.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dragnea Dancila remaniere Toader , #Viorica Dancila