Comisia Europeana ii raspunde lui Dragnea

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 18:00
26543 citiri
Comisia Europeana ii raspunde lui Dragnea
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Comisia Europeana a anuntat ca a fost notificata cu privire la actiunea in instanta a liderului PSD Liviu Dragnea.

Institutia europeana a precizat, intr-un raspuns pentru Mediafax, ca va depune observatiile intr-un timp adecvat. Totodata, CE a adaugat ca respecta independenta OLAF si a instantelor.

"Am fost instiintati de catre Curte asupra acestei actiuni legale [cazul T738/2018] si acum o vom analiza. Respectam atat independenta OLAF, cat si a instantelor europene. Ca intotdeauna in astfel de proceduri, Comisia va depune observatiile intr-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii in acest caz, pentru a respecta independenta instantelor europene", precizeaza Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a dat in judecata Comisia Europeana, asa cum Ziare.com a anuntat in exclusivitate, in incercarea de a obtine anularea raportului Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), institutie care a constatat fraude cu fonduri europene in dosarul Tel Drum.

Surse de la Luxemburg au explicat pentru Ziare.com ca Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF, pentru ca iesise demult din termen. Asa ca a ales o cale indirecta, adica ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta Raportului OLAF.

Intr-o actiune de 40 de pagini, Liviu Drangea acuza faptul ca OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumtia de nevinovatie cu ocazia realizarii raportului, care ar fi fost intocmit cu incalcarea regulilor de buna administrare a justitiei.

Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel. Juristi consultati de Ziare.com afirma ca actiunea lui Liviu Dragnea impotriva CE este evident inadmisibila si reflecta o mare disperare: "Dragnea crede ca la Tribunalul UE este ca la CCR".

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Dragnea Comisia Europeana proces OLAF , #PSD