Intalnire Dragnea-Tariceanu, dupa ce Iohannis a refuzat sa o revoce din functie pe Kovesi

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 18:50
6099 citiri
Intalnire Dragnea-Tariceanu, dupa ce Iohannis a refuzat sa o revoce din functie pe Kovesi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, discuta la ora transmiterii acestei stiri, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, ca nu o revoca din functia de procuror sef al DNA pe Laura Codruta Kovesi.

La scurt timp dupa ce presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu o revoca din functie pe Laura Codruta Kovesi, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, insotit de secretarul general al partidului, Daniel Chitoiu, au sosit la biroul de la Camera Deputatilor al lui Liviu Dragnea.

Calin Popescu Tariceanu nu a facut declaratii de presa, sustinand ca nu a analizat documentele la care a facut referire Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a refuzat, luni, sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa il convinga.

"La jumatatea lunii februarie, ministrul Justitiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului sef al DNA, impreuna cu raportul activitatii manageriale a DNA. Dupa cum probabil va amintiti, dupa ceva timp, la mijlocul lunii martie, mi-a fost inaintat si avizul CSM, care a ajuns la cu totul alta concluzie decat a domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. El nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, aditional, chiar daca avizul nu obliga, el in niciun caz nu poate fi ignorat. Costat deci ca, in analiza acelorasi actiuni sau inactiuni si in aplicarea acelorasi texte legale, doua autoritati ale statului, respectiv ministrul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii, ajung la concluzii diametral opuse", a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a precizat ca, odata ce a fost sesizat cu propunerea de revocare si dupa ce a primit avizul CSM, a cerut departamentelor de specialitate din Administratia Prezidentiala o analiza si cateva propuneri.

"Analizand motivele minstrului Justitiei, am constatat ca autorul raportului considera ca acesta este, citez, o luare de pozitie fata de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce clar induce perceptia ca evaluarea ministrul Justitiei poate fi subiectiva. Aceasta perceptie e intarita si de prezenta in raport a unor aspecte referitoare la cariera profesionala a ministrului Justitiei. De asemenea, unele motive care fundamenteaza propunerea de revocare nu sunt pertinente. Motivele ministrului Justitiei nu au fost de natura sa ma convinga, in mare parte nici nu corespund prevederilor legale propunerii de revocare a doamnei Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.In concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi din functia de procuror-sef al DNA", a mai spus Klaus Iohannis.

Imediat dupa anuntul presedintelui, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala.

Ministrul Justitiei a precizat ca presedintele nu are nicio competenta in evaluarea activitatii profesionale a procurorului-sef al DNA.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#intalnire Dragnea Tariceanu, #Iohannis decizie revocare Kovesi, #Iohannis refuz revocare Kovesi, #cerere revocare Kovesi respinsa , #stiri Liviu Dragnea