Dragnea e ironic la adresa lui Macron, care l-a laudat pe Iohannis: Deci sunt doi presedinti importanti in lume

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 15:17
5838 citiri
Dragnea e ironic la adresa lui Macron, care l-a laudat pe Iohannis: Deci sunt doi presedinti importanti in lume
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, luni, declaratiile presedintelui francez Emmanuel Macron despre faptul ca sunt unii in Romania care se opun independentei Justitiei, spunand ca de la cei care vor sa ne dea lectii de suveranitate actuala putere de la Bucuresti contabilizeaza declaratiile, dar nu se lasa influentata.

"In Romania, cam noi am castigat alegerile", a afirmat Liviu Dragnea, care a vorbit si despre "o intalnire secreta" a ministrului francez de Externe cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Citesc cu atentie tot ce spune presedintele Macron, mai ales ca am inteles ca are o relatie speciala cu domnul presedinte Iohannis, deci sunt doi presedinti importanti in lume si acum a spus: in Romania sunt unii care se opun independentei Justitiei sau care vor sa afecteze independenta Justitiei.

Neavand fir direct cu domnul presedinte Macron si nici nu am participat la intalnirea secreta dintre ministrul de Externe (francez - n.red.) si procurorul sef DNA, ceea ce banuiesc ca este uzual din punct de vedere diplomatic sa aiba loc astfel de intalniri intre un ministru de Externe strain si un procuror din Romania, nu am de unde sa stiu la ce s-a referit.

Poate s-a referit la institutii cand a zis unii, poate unele institutii vor sa afecteze independenta Justitiei, deci neavand informatia completa nu am cum sa comentez", a declarat cu ironie liderul PSD.

El a spus ca, de altfel, partidul va contabiliza aceste declaratii.

"In acelasi timp, am vazut tot in acea declaratie - pe care noi am si stabilit sa le contabilizam, vom face o carte de indrumare si de teze importante - acolo se mai spune un lucru important, care un pic contrazice ce spune mai sus, si anume ca crede in democratiile puternice, in sensul ca cei care au castigat alegerile trebuie sa-si asume si sa decida.

In Romania cam noi am castigat alegerile, dar n-avem de gand sa decidem brutal, noi decidem tot timpul prin consultari si tinand cont foarte mult de ceea ce vine ca sfaturi, ca propuneri, ca idei, dar din zonele de buna credinta.

De la cei care vor sa ne dea lectii de suveranitate si de cum sa facem noi asa cum nu fac ei le contabilizam, dar nu ne lasam foarte mult influentati", a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a sustinut ca pe social-democrati ii intereseaza sa faca lucruri bune pentru romani, nu lucruri care sa dea bine la unii si la altii.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a vorbit, intr-un interviu la BFMTV, despre amplificarea tendintelor populiste in Europa, precum si despre ascensiunea asa-numitelor democratii iliberale, care afecteaza independenta justitiei, el apreciind in acest context "munca presedintelui roman, care nu isi lasa tara din mana".

Emmanuel Macron a fost intrebat cum poate reforma Europa cand are loc ascensiunea unor lideri populisti, precum premierul ungar Viktor Orban.

"In Europa se ridica asa-numitele democratii iliberale. Eu vad in Europa democratii in care oamenii au obosit. Li se spune ca nu pot exista reforme, raman atasati de lucruri. Democratii care se obisnuiesc cu slabiciunea, cu nedreptatea si inegalitatile, cu furia. Acestea fac sa creasca populismul care le denunta moral, dar care nu ataca cauzele. Si de celalalta parte sunt democratiile iliberale, care spun: 'Oamenii aceia sunt slabi, hai sa nu mai respectam democratia, sa scapam de independenta magistratilor.' Polonia, Ungaria, unii in Romania - si salut acum munca presedintelui roman care nu isi lasa tara din mana... Aceste tendinte sunt in urcare peste tot in Europa", a afirmat presedintele Frantei.

Citeste si Emmanuel Macron il lauda pe Klaus Iohannis: E un presedinte care nu isi lasa tara din maini

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Dragnea ironic Macron Iohannis, #Macron laudat Iohannis, #Dragnea Macron Iohannis justitie , #presedinte PSD