Cum va incheia Dragnea razboiul

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 19:34
12435 citiri
Cum va incheia Dragnea razboiul

Liviu Dragnea a declarat dupa ce a fost anuntat la DNA ca i-a mai fost deschis un dosar, in care este acuzat de procurori de abuz in serviciu, de constituire a unui grup infractional organizat si de folosire de documente false pentru obtinerea de fonduri europene, ca acuzatiile nu sunt adevarate, faptele au mai fost anchetate si uitate, totul fiind un atac violent a carui miza este preluarea PSD.

Mai tarziu, sentimentul paranoic a capatat la seful PSD proportii biblice, provocandu-i lui Liviu Dragnea ganduri dintre cele mai negre. Asa a ajuns liderul social democrat sa sustina ca, in timp ce incearca destabilizarea PSD, sistemul cauta si pregateste un om nou pentru conducerea partidului din Kisselef.

Mai mult, Dragnea ne asigura ca de fapt toata conducerea PSD are dosare si ca astfel se incearca fragilizarea partidului pentru a-l neutraliza si scoate de la guvernare. E clar ca cine face astfel de declaratii si lanseaza acuzatii atat de grave asupra statului de drept si democratiei din Romania nu are nici cel mai mic gand de a face un pas in spate si de a-si da demisia din fruntea partidului.

La fel de evident pare si faptul ca, spre deosebire de Ponta de pe vremea cand era premier si sef PSD si toata lumea ii cerea demisia, Dragnea nu se arata deloc tentat sa se retraga, ba dimpotriva. A promis ca va lupta pana la capat pentru ca mesajele de sustinere il conving ca are dreptate si trebuie sa mearga mai departe.

Spre deosebire de cazul lui Victor Ponta, unde fiecare dosar penal aparut pe vremea cand era sef al PSD exercita o presiune uriasa pe premierul Ponta, noul dosar prin care procurorii DNA adulmeca urmele ascunse ale banilor din spatele firmei Tel Drum nu are acelasi efect asupra lui Liviu Dragnea.

Dosarul in care Dragnea este acuzat de DNA de cinci presupuse fapte de coruptie nu este, in realitate, nicio surpriza pentru nimeni. Ba unii il asteptau de destul de multa vreme, macar pentru ca citisera dezvaluirile din presa de-a lungul anilor despre afacerile lui Dragnea.

Dar tocmai aceasta aparenta imunitate a liderului PSD in fata investigatiilor procurorilor vis-a-vis de afacerile din jurul sau, fara a lua in calcul marturiile tot mai multe despre prietenia dintre Liviu Dragnea si "sistemul" pe care acum il acuza de cele mai sadice experimente, ar putea sa dea o idee despre cum va evolua razboiul dintre seful PSD si restul lumii.

Liviu Dragnea ameninta mai mult sau mai putin explicit ca va fi un razboi de "care pe care". O confruntare in care Dragnea pare dispus sa atraga nu doar propriul partid, atata timp cat acesta se va uni strans in jurul sefului, dar si majoritatea parlamentara, coalitia de guvernare si chiar Guvernul.

Liderul PSD isi fragilizeaza singur pozitia impingand pe campul de lupta o intreaga armata careia nu i-a spus pentru ce si impotriva cui se razboieste. Iar intre timp ceea ce mai ramane in picioare din guvernarea PSD se transforma intr-o busculada economico-sociala careia nici macar alegerile anticipate nu i-ar putea pune capat prea repede.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liviu Dragnea urmarit penal, #Liviu Dragnea demisie , #PSD