Contraatac din Penalistan via Antena3. Dovada ca regimului ii e frica

Miercuri, 08 August 2018, ora 16:32
23175 citiri
Contraatac din Penalistan via Antena3. Dovada ca regimului ii e frica
Foto: Arhiva Hepta.ro

In timp ce multi romani se pregatesc sa manifesteze impotriva republicii infractorilor edificate in Romania prin schimbarea Codurilor Penale si a Legilor Justitiei, regimul Dragnea a lansat o ampla contraofensiva.

Agresiunea propagandistica impotriva protestatarilor antiPSD declansata la exact un veac de la ultima ofensiva antigermana din Primul Razboi Mondial s-a inaugurat printr-o intensa campanie de calomniere a romanilor din strainatate. E menita sa-i divizeze pe ei insisi, precum si sa-i desparta pe expati de compatriotii lor anticleptocrati din tara.

Cand gustul libertatii devine tradare

Simultan, tot cu bataie spre protestul de la 10 august, s-a reluat si agitpropul menit sa discrediteze Vestul. Pe scurt, regimul dragniot actioneaza pe canale multiple, stiind bine lectia comunista. Si stalinista. Sub NKVD, simpla existenta, timp de ore sau de zile, in Vestul liber te osandea, ca rus si ca sovietic, la statutul de "tradator". Erai automat arestat si expediat in Gulag fara sa fi facut nimic. Fiindca a gusta din libertate era, in sine, cotat ca un pacat impardonabil.

Liviu Cangeopol, "disident real intr-o tara cu atati disidenti inchipuiti", dupa cum nota Vladimir Tismaneanu, ii amintea recent celui din urma, ca "exilul a fost si ramane tinta principala a agresiunilor securiste". A caror eficienta creste, daca sunt lansate de insi cu un oarecare pedigree moral si intelectual.

Iata ce explica parte din revolta justificata, iscata de sulfurosul si agramatul text despre "Lumpendiaspora si 'muiePSD'" al Alinei Mungiu Pippidi.

Manipularea marca Antena3

Contraatacul impotriva #rezistentilor antiPSD inglobeaza cele mai variate manevre. De pilda, zvonistica unor anunturi descreierate de la romani de nicaieri, pretinzand a fi de "pretudineni", care se "dezic" de un protest al diasporei cu care, ca PSD-isti, nu par sa fi avut din capul locului nici in clin, nici in maneca.

Ideea ar fi ca potentialii protestatari sa se creada reprezentati realmente de niste neaveniti, sa se simta, odata cu imaginara lor demisie, abandonati si dezabuzati, sa nu stie daca exista autorizatie de manifestatie (in fapt existenta) si sa renunte, prin urmare, la decizia de a iesi in strada.

Alte manevre si manipulari includ recursul la teorii ale conspiratiei, in genere anti-americane si amenintari cu violente, menite sa-i descurajeze pe romani sa participe la protestele pasnice programate sa aiba loc la 10 august.

Mobilul principal al tentativelor de defaimare si timorare, tipice pentru regimuri nedemocratice confruntandu-se cu riscul unor proteste populare de amploare, e disuasiunea participarii la demonstratii. Se urmareste, pe termen scurt, decredibilizarea si descurajarea cat mai puternica a protestelor, in vederea reducerii dimensiunii lor.

In acest scop, regimul dragniot a trimis la inaintare cozile sale de topor politice si mediatice.

Inceputa cu denigrarea expatilor ca "hoti, curve si cersetoare", de care, chipurile, s-ar "goli Europa" fiindca protesteaza in Romania, campania de intoxicare a continuat cu bezmetice previziuni de puci ale unui fost extremist de dreapta, care a reusit sa preia carcasa defunctului PNTCD.

In fine, ofensiva antiprotest a poposit acasa, la Antena3. Spre a-i speria pe cetateni, Felix-TV a reprodus declaratiile smintite ale unui presupus protestatar si organizator, care a prezis imaginare "flacari, fum si sange pe strazi".

Or, sugestia unor altercatii violente e in raspar cu protestele ultimilor ani, derulate, fara exceptie, pasnic, gratie unor protestatari romani comportandu-se exemplar.

Substratul unor asemenea predictii demente e lesne de inteles. Rolul lor e sa semene confuzie si sa delegitimeze manifestatiile, infatisandu-le, fals, ca posibila sursa de violente.

Concomitent, doresc sa-i intimideze pe protestatarii destul de naivi sau dezinformati sa se inspaimante si sa renunte la demonstratii. Last but not least, vor sa livreze pretexte de mobilizare in postura martiala a jandarmilor.

Dovada ca regimului ii e frica

Asemenea tentative, extrase din manualele ("care este") ale dezinformatorului si propagandistului de serviciu, nu sunt noi defel. Dimpotriva, s-au pus in aplicare, cu variabil succes, in orice "Absurdistan", in speta in toate democratiile incipiente sau defecte, demontate de regimuri autoritare, dictatoriale sau totalitare, din Venezuela pana in Nicaragua si din Zimbabwe pana la Teheran, Ankara, Moscova sau Bucuresti.

In "Penalistan", cum i-au spus niste protestatari inventivi, o mare problema a regimului rezida in faptul ca partida modernizatoare, pro-democratica, populand tabara antiPSD-ista, e doldora de competente informationale.

E net mai stapana pe digitalizare si mai initiata in manuirea competenta a surselor de informare si a retelelor de socializare decat ar conveni agitpropului mafiei si dictaturii.

In consecinta, protestatarii se lasa net mai greu mintiti cu televizorul decat mare parte din poporul roman dupa prabusirea regimului comunisto-securist al lui Nicolae Ceausescu.

Ce-i in joc? Oprirea, printr-o revolutie pasnica, a abuzului in forma continua comis asupra natiunii de un regim de hoti analfabeti, care chiar si numai prin incompetenta sa notorie isi supune poporul, sistematic, unor excese si silnicii.

Deloc intamplator, regimului ii e frica.

Fiindca popularitatea incredibila a unei lozinci aparent licentioase i-a pus capac. Exasperarea ei antiautoritara si tentativa ei, efectiv revolutionara, de rasturnare, prin proferare, a unei autoritati ilegitime si impunerea concisa a alteia, fictive, glumet injurioase, care sa puna cleptocratia "in genunchi", i-au demonstrat persuasiv regimului in ce stare precara se zbate. A devenit clar ca nu mai are nici tara, nici talpa ei de partea sa.

In reactie, tentativa delegitimarii, prin incriminare asidua, a "injuraturii care ne uneste", dupa cum, just, a calificat-o Gabriel Liiceanu fusese menita sa sparga unitatea anticleptocratica a romanilor.

E una egalata doar de ura care i-a unit, in decembrie '89, pe romani, impotriva liberticidului regim Ceausescu. Intrucat a esuat si aceasta manevra, zilele regimului Dragnea par numarate.

Ramane doar sa fie organizata debarcarea si succesiunea lui. Ambele vor fi misiuni herculeene, similare reconstructiei de dupa Primul Razboi Mondial.

Petre M.Iancu

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dragnea protest diaspora Antena3 , #PSD