Cine-l opreste pe Liviu Dragnea? PSD pare incapabil s-o faca

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 21:07
13624 citiri
Cine-l opreste pe Liviu Dragnea? PSD pare incapabil s-o faca

Presedintele PSD a imbatranit in acest an cat altii in zece. Nu i-a priit deloc castigarea alegerilor. Si-a aruncat partidul in mijlocul unei furtuni din care nimeni nu stie daca si cum o sa mai iasa.

La simulacrul de congres TSD (Tineretul Social Democrat), alegeri democratice cu un singur candidat pentru sefia organizatiei, Liviu Dragnea a tinut un discurs in care s-a victimizat si a victimizat si partidul.

Intreaga lume e impotriva social-democratilor, niste politicieni care doresc binele poporului, dar nu se pot opri din furat, cum arata numarul mare de condamnati pentru coruptie ce provin din randurile partidului.

In PSD s-a incetatenit aceasta traditie toxica in urma careia politicienii acestui partid se afla sau vor sa se afle deasupra legii. Un astfel de privilegiu nu-l mai clameaza niciun alt partid din Romania, in plus, social-democratii au preluat si lupta impotriva sistemului de Justitie din Romania, o lupta desenata in urma cu un deceniu de influentii moguli de atunci, Vantu, Patriciu si Dan Voiculescu.

Atunci, sume mari de bani au fost transferate in politica si in mass-media pentru a fi stopata lupta impotriva coruptiei si pentru a fi pastrata imunitatea impotriva anchetelor procurorilor pentru cei cu averi foarte mari si influenta in societate.

De alianta mogulilor s-a ales praful, doi dintre ei au ajuns la inchisoare, e vorba de Vantu si de Dan Voiculescu, iar Dinu Patriciu s-a imbolnavit si nu a supravietuit. Dar lupta impotriva reformarii sistemului de Justitie a continuat, fiind preluata si dusa mai departe de Sebastian Ghita, ultimul mogul media. In aceasta perioada, reprezentantii PSD au ramas inamici declarati ai DNA, cu exceptia catorva momente in care si-au schimbat radical discursul, e vorba de perioada imediat ce a urmat pierderii alegerilor prezidentiale din 2014, schimbare facuta de frica manifestatiilor populare.

Atacul asupra Justitiei, unica doctrina a social-democratilor

Liviu Dragnea, cel care a preluat conducerea PSD in anul 2016 printr-un congres comic cu un singur candidat, se instituie ca lider maxim si continua programul ascuns al partidului, acela de a incerca sa instituie controlul politic asupra Justitiei.

Dar lucrurile au mers din rau in mai rau atat pentru Liviu Dragnea cat si pentru PSD. Desi a castigat alegerile, fructificand degringolada din PNL, un partid zdruncinat puternic de alianta cu social-democratii, nu a reusit sa controleze Justitia, dar nici nu s-a oprit. In opinia mea, atacul asupra Justitiei este unica doctrina a PSD in acest moment, restul e propaganda.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru infractiuni de coruptie, a mers mai departe, propunand societatii un pachet de legi noi prin care politicienii nu mai pot fi acuzati de infractiunea de abuz in serviciu, iar controlul procurorilor se va face printr-o "institutie asa-zis independenta", e vorba de Inspectia Judiciara, aflata in acest moment in subordinea CSM.

Liviu Dragnea, aparat de colegii de partid, in timp ce DNA a inceput urmarirea sa penala intr-un nou dosar de coruptie. Foto Hepta.ro

E aproape un an de cand o parte a societatii civile protesteaza fata de incercarile PSD de a schimba cursul reformelor institutionale din Romania, iar problemele penale ale domnului Liviu Dragnea nu au facut decat sa accentueze conflictul.

Premierul Tudose a pierdut orice sustinere in PSD

In opinia mea, social-democratii par incapabili sa scape din tesatura de interese pe care Liviu Dragnea a aruncat-o asupra partidului ca o plasa, criza interna fiind cea mai mare din 1990 si pana acum. Aceasta criza e agravata si de faptul ca niciodata liderul PSD nu a fost un condamnat penal definitiv ca in situatia actuala.

In opinia mea, nimeni nu-si asuma crearea unei alternative la Liviu Dragnea, iar Mihai Tudose, dupa victoria obtinuta impotriva liderului PSD in ce priveste debarcarea lui Sevil Shhaideh, pare ca a pierdut orice sustinere in interiorul partidului si nu are resurse strategice sa mearga mai departe.

Asistam la o deteriorare accentuata a coalitiei de guvernare, una care cred ca ne duce, mai degraba, spre alegeri anticipate decat spre o schimbare in interiorul partidelor din arcul puterii.

In acest sens, motiunea de cenzura depusa de PNL va fi primul test politic la care se va putea observa solidaritatea din interiorul PSD si in ce masura mai functioneaza alianta cu ALDE.

Desi sunt sanse mici ca motiunea sa treaca, exista multe sanse sa vedem un alt tip de distributie a puterii politice in Parlament.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dragnea PSD justitie, #Dragnea PSD criza, #Dragnea Guvern Tudose , #DNA