Ce spune Dragnea despre ordonanta de amnistie de care se tot vorbeste

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 16:32
9758 citiri
Ce spune Dragnea despre ordonanta de amnistie de care se tot vorbeste
Foto: Arhiva PSD

Liviu Dragnea sustine, la fel ca premierul Viorica Dancila, ca nici el nu are nicio ordonanta pe masa care sa vizeze o amnistie sau gratiere, insa ceva trebuie facut pentru "a incerca sa se repare toate nedreptatile care in ultimii doi ani ies la iveala in Romania".

Liderul PSD a fost chestionat miercuri la Parlament despre mult zvonita OUG care ar prevede o amnistie si pe care PSD ar avea de gand sa o adopte pana la Craciun.

"Nici eu nu am pe masa nicio ordonanta", a replicat Dragnea, cu referire la declaratia similara a premierului Dancila.

Dancila sustine in continuare ca amnistia si gratierea nu sunt pe masa Guvernului: Vom avea Sarbatori linistite

"E a mia oara cand imi puneti intrebarea asta", le-a reprosat Liviu Dragnea ziaristilor cand acestia au insistat pe subiectul amnistiei.

Totusi, Dragnea a precizat ca opinia sa este cunoscuta pentru ca "a spus-o de atata ori":

"Am cerut public si daca i-am cerut public inseamna ca i-am cerut si dumnealui (lui Tudorel Toader - n.red.) sa se gaseasca o solutie pentru a se incerca sa se repare toate nedreptatile din ultimii ani din Romania care tot ies la iveala".

De asemenea, presedintele social-democrat a anuntat ca PSD va organiza un Consiliu National la jumatatea lunii decembrie.

"Cred ca vom mai avea o sedinta de Consiliu National la mijlocul acestei luni. O sa trimita Mihai Fifor si Codrin Stefanescu astazi si la colegii din Consiliul National aceasta invitatie in care vom constitui Consiliul National si departamentele, dar nu altceva", a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, joi, ca o eventuala ordonanta de urgenta a Guvernului privind amnistia si gratierea ar declansa "o criza politica fara precedent" si a facut apel la politicienii din PSD ca sa impiedice adoptarea unui astfel de demers.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dragnea ordonanta amnistie , #presedinte PSD