Messi investeste in tenis

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 16:56
4837 citiri
Messi investeste in tenis
Foto: Facebook/ Leo Messi

Lionel Messi, starul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, se numara printre investitorii in noul format al Cupei Davis, al carui turneu final este programat la Madrid (18-24 noiembrie), sustine coechipierul sau Gerard Pique, fondator al companiei Kosmos care organizeaza competitia in urmatorii 25 de ani.

Kosmos va investi 3 miliarde dolari in urmatorii 25 de ani in organizarea competitiei alaturi de Federatia internationala de tenis (ITF), relateaza Reuters.

Turneul final reuneste 18 echipe si inlocuieste formatul cu Grupa Mondiala ce cuprindea 16 echipe pana in acest an.

Inaintea tragerii la sorti de joi, Pique a confirmat ca Messi, un fan al sportului alb, s-a implicat in acest proiect si detine un pachet de actiuni la Kosmos.

"Leo stie mai mult decat oricine despre acest proiect pentru ca este implicat in Kosmos, a spus Pique pentru presa britanica. El este un partener, face parte din familia Kosmos si ii place tenisul. Avem o relatie de 18 ani, de cand a sosit la club, si mereu am incercat sa-i impartasesc lucrurile la care ma gandesc. Ii place sa fie implicat si vrea sa fie parte a proiectului."

Jucatori precum Roger Federer si Lleyton Hewitt au criticat insa noua competitie. Elvetianul a sugerat ca acest eveniment este in pericol de a deveni 'Cupa Pique'.

"Urasc asta, pentru ca nu e vorba de mine si nu vreau sa dau numele meu competitiei. Istoria Cupei Davis este prea mare. Sper ca vom reusi sa schimbam aceasta opinie. Dupa cativa ani, sper ca ei vor reveni si vor spune 'Am gresit, Cupa Davis este mai vie ca oricand'. Respect opinia lui Lleyton, care a fost un jucator mare. Pot intelege ca atunci cand un fotbalist intra in lumea tenisului poate pare putin neobisnuit sau ciudat, dar in final eu nu am de gand sa schimb regulile tenisului", subliniaza Pique.

Pique, 32 ani, a adaugat ca este prea ocupat sa ajute Barcelona pentru a castiga titlul si Liga Campionilor, in loc sa faca lobby pentru noua competitie: "Nu vreau sa fiu distras pentru ca mai am un job, care este fotbalul. Ma ajuta sa ma concentrez si sa nu fac greseli pe teren, pentru ca altfel stiu ca vor aparea critici."

Turneul final al Cupei Davis, dotat cu premii generoase, va fi gazduit la Madrid pentru doi ani, inainte de a se muta in alte locatii precum Indian Wells, turneul detinut de un alt actionar al Kosmos, Larry Ellison.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Messi investeste tenis, #Messi tenis Cupa Davis, #Messi Pique tenis Cupa Davis , #stiri Lionel Messi