LPF, in conflict cu televiziunile: Sefii Ligii cer respect pentru suporteri

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 14:48
4150 citiri
LPF, in conflict cu televiziunile: Sefii Ligii cer respect pentru suporteri
Foto: LPF

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat in conflict cu televiziunile care detin drepturile pentru meciurile din Liga 1 din cauza programarii partidelor la ore imposibile pentru suporteri.

Secretarul general al LPF, Justin Stefan, le-a transmis celor responsabili din cadrul retelelor TV sa se gandeasca si la spectatori atunci cand programeaza partidele din intrecerea interna.

"Stabilirea programului meciurilor din Liga 1 trebui sa se faca tinand cont, in primul rand, de suporterii care infrunta vremea rea si vin la stadion. Nu este normal sa se dispute lunea meciuri din Liga 1. De asemenea, nu este normal ca meciurile programate in acest anotimp in zilele de vineri, sambata si duminica sa inceapa atat de tarziu, adica la ora 21:00 sau la 20:30. Inainte de a fi un produs comercial si de televiziune, fotbalul trebuie sa ramana al suporterilor care isi sustin echipa favorita din tribunele stadioanelor. Fac un apel public fata de televiziunile detinatoare de drepturi sa tina cont si de dorinta cluburilor si a suporterilor fotbalului romanesc atunci cand propun programul etapelor din Liga 1", a scris Stefan pe un site de socializare.

Opinia lui a fost sustinuta de Robert Pongratz, vicepresedintele Ligii.

"In totalitate de acord cu Justin Stefan: Detinatorii/ titularii de drepturi, care in mod normal colaboreaza cu institutiile fotbalistice, trebuie sa isi asculte consumatorii, care in cazul fotbalului sunt aceia care au nevoie de toate oportunitatile posibile de a participa la meciurile de la stadion. Un stadion gol nu reprezinta o solutie pentru meciurile televizate. Ligile si detinatorii/ titularii de drepturi trebuie sa colaboreze si sa inteleaga ca, inainte de a fi un produs tv, fiecare meci de fotbal este un eveniment local. Este mult de lucru in fata noastra pentru a crea cele mai bune conditii pentru oamenii care participa la meciuri, si un element important este acela cand meciul este programat.

Conflictele cu privire la dezacordul dintre orele de start si fani s-au putut observa si in Bundesliga. Mai jos o poza din Bundesliga cu o intrebare pe care le-o adresez televiziunilor implicate in acest subiect: "Asta vreti?" Fotbalul este un un joc inainte de a fi un produs, un sport inainte de a fi o piata, un spectacol inainte de a fi o afacere", a transmis si Pongratz.

In momentul de fata, meciurile din Liga 1 se desfasoara, etapa de etapa, pe parcursul a patru zile, de vineri pana luni.

Orele de start sunt, de regula, inaccesibile pentru spectatori, partidele importante incepand dupa ora 20:30.

M.D.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#televizare meciuri Liga 1, #Liga 1 televizare meciuri, #LPF televiziuni meciuri , #meciuri