Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Vrei sa vorbesti cu un elefant in limba sa? Acum poti

Vrei sa vorbesti cu un elefant in limba sa? Acum poti
Foto: Arhiva Ziare.com
Multi oameni si-ar dori sa poata vorbi cu animalele, dar cum Doctor Dolittle este doar un film trebuie sa ne folosim de tehnologie pentru a reusi acest lucru.

Din dorinta unor oameni care si-au dorit sa comunice cu elefantii a fost creat un site care traduce limbajul uman in cel al acestor animale, potrivit National Geographic.

Cu ajutorul site-ului www.helloinelephant.com, dezvoltat de David Sheldrick Wildlife Trust and ElephantVoices, sunt traduse cuvinte si emotii in limba elefantiilor. Emotiile sunt transmise cu ajutorul unor emoji.

Pe site-ul respectiv trebuie sa notezi o fraza sau un emoji si apoi, dupa "traducere", o sa apara un clip cu un elefant care reda in limba semenilor sai ceea ce tu ai vrut sa transmiti.
Prin acest mijloc, specialistii vor sa atraga atentia asupra situatiei elefantilor care sunt in pericol din cauza braconajului si a pierderii habitatelor.

La inceputul secolului XX existau peste 10 milioane de elefanti africani, iar acum sunt mai putin de 400.000. In aceste conditii se estimeaza ca pana in 2025 vor mai fi doar 190.000 de astfel de exemplare.

Joyce Poole, cofondator al ElephantVoices, sustine ca numarul in crestere al oamenilor reprezinta un pericol pentru elefanti. Acesta precizeaza ca numarul elefantilor a crescut putin recent, dar ca sunt in continuare in pericol.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 13 August 2017, ora 16:41
 Autor:Andreea Ghinea

 Articol citit de 1828 ori

Citeste si: