Tratamentul tulburarilor psihice din Romania primeste recunoastere internationala

Comunicat de presa
Marti, 22 Mai 2018, ora 10:15
25709 citiri
Tratamentul tulburarilor psihice din Romania primeste recunoastere internationala

Prevalenta tulburarilor psihice la nivelul intregii populatii a trecut de 33%, adica 1 persoana din 3 va avea nevoie de psihiatru/psiholog pe parcursul vietii iar ultima analiza a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca bolile psihice sunt principala sursa de ani pierduti prin dizabilitate la nivel mondial.

Astfel, aceasta categorie de afectiuni a devenit cea mai frecventa si severa patologie medicala iar tratarea lor cu succes este o prioritate.

In acest context, Clinica Hope si-a propus sa ofere pacientilor cu tulburari psihice programe de tratament conform celor mai inalte standarde stiintifice, pentru a maximiza sansele succesului acestora.

Avand o echipa completa de psihiatrii si psihologi, clinica implementeaza, in ultimii 2 ani, acele tipuri de interventii psihologice recomandate de ghidurile internationale, dar care lipseau in Romania.

Eforturile de a construi programe complete de tratament au adus recent clinicii o neasteptata dar binemeritata apreciere internationala.

Pentru programele lor inovative, Clinica Hope devine prima clinica de sanatate mintala si singura clinica din Romania care a primit, in 17 mai 2018, prestigiosul premiu Rose of Paracelsus, decernat de Asociatia Medicala Europeana pentru "Cele mai bune practice medicale"- Best Medical Practice.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc in Oxford Academic Lounge, sediul de evenimente al Asociatiei Medicale Europene (EMA), premiul fiind inmanat chiar de Dr. Vincenzo Costigliola, Presedintele EMA.

"Am lansat pana in prezent 3 programe de tratament inovatoare pentru adulti si unul pentru adolescenti. Avem programul 'Navigand intre poli' pentru tulburarea bipolara care este unic ca si complexitate la nivel international. De asemenea suntem singura clinica romaneasca care implementeaza DBT- standardul de aur in tratamentul tulburarii borderline, prin programul 'Gaseste-ti echilibrul'. Programul 'Conexiuni' dedicat pacientilor cu schizofrenie si programul INSPIR-A dedicat adolescentilor cu tulburari severe de comportament sunt si ele singurele oferte complete de tratament in domeniul lor.

Fiecare din aceste programe este o poveste de succes si o incununare a eforturilor intregii noastre echipe. Ele ofera sansa unor tratamente corecte, eficienta metodelor fiind dovedita prin sute de studii in alte tari. Deja vedem aceleasi rezultate incurajatoare si la pacientii din Romania", a declarat Dr. Gabriella Bondoc, fondator Clinica Hope.

Recent intoarsa din Oxford, fondatoarea Clinicii Hope, Dr Gabriella Bondoc declara:

"Am fost deosebit de incantati ca am primit acest premiu si odata cu el si acreditarea de Best Medical Practice, deoarece reprezinta recunoasterea implicarii noastre in dezvoltarea serviciilor medicale din Romania. Este prima data cand o clinica de profil din Romania primeste acest premiu si speram ca am reprezentat-o cu succes. Este o dovada ca si in Romania avem servicii de sanatate psihica la standardele stiintifice internationale."

In acest domeniu atat de important, este esential sa alegem metodele recomandate stiintific pentru fiecare tulburare psihica pentru a ne asigura succesul maxim in regasirea echilibrului.

Primirea acestui premiu de catre Clinica Hope este o recunoastere a eforturilor specialistilor de sanatate mintala din Romania de a oferi cele mai bune forme de tratament pacientilor lor.

Rose de Paracelsus este un premiu acordat anual de EMA (European Medical Association) si EBA (European Buissness Awards) acelor clinici din afara Europei de Vest care au excelat in domeniul sanatatii publice, in organizarea, implementarea si modernizarea serviciilor de ingrijire si de sanatate in general.

In fiecare an, in ultimii 25 de ani, analizeaza informatiile relevante din anul precedent si selecteaza furnizorii de asistenta medicala proeminenti regional.

Cercetarile lor se bazeaza pe datele colectate de la organismele nationale si internationale de certificare, asociatii regionale si nationale, congrese, forumuri, expozitii, industrie si mass-media regionale.

Cele mai bune institutii medicale regionale si liderii lor sunt selectati sa participe la programul Best Medical Practice.

Best Medical Practice reprezinta o certificare a calitatii serviciilor oferite si a respectarii nivelului de excelenta in domeniul medical pentru clinici dinafara spatiului vestic, incurajand apoi pacientii din Europa de Vest sa apeleze la serviciile acestora.

Puteti afla mai multe despre noi pe www.clinica-hope.ro si despre EMA pe https://emanet.org/.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Clinica Hope, #tratament tulburari psihice, #clinica premiata EMA , #psihologi