Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

Ce ai face daca te-ai trezi fata in fata cu o broasca de 3,5 kg?

Ce ai face daca te-ai trezi fata in fata cu o broasca de 3,5 kg?
Foto: Marvin Schafe/Journal of Natural History
Pentru multi oameni, broastele nu sunt niste vietuitoare dragute. Insa sunt mici, si asta mai calmeaza din temeri. Ce te-ai face insa daca te-ai trezi fata in fata cu o broasca de aproape 3,5 kilograme?

Pentru ca asa este o specie de broasca din Camerun si Guineea Ecuatoriala. Aceasta poate creste pana la 34 de centimetri in lungime si cantareste de obicei 3,3 kilograme. Chiar daca este atat de neobisnuita, foarte putine lucruri se stiu despre ea.

Interesant e, la aceasta specie, si ca isi construieste un "cuib". Si tocmai asta e posibil sa o fi ajutat sa ajunga la dimensiunile actuale. Isi face practic o mica piscina, in care vor sta in siguranta puii, mutand pietre grele si de 2 kilograme.

Acest efort i-a dezvoltat o musculatura care o face sa fie "cea mai cea" dintre amfibieni, arata Science Alert.
Cuiburile sunt facute la marginea raurilor si protejeaza puii de ploile torentiale, dar si de pradatori. Oamenii de stiinta nu au nicio indoiala ca acestea au fost facute intentionat.

In unele dintre acestea, au fost gasite si 3.000 de oua, se arata intr-un raport recent, publicat de Journal of Natural History.

In plus, se pare ca broastele refolosesc aceste "cuiburi".

Partea rea e ca, oricat de rezistente ar parea, aceste broaste sunt in pericol de disparitie, 50% din populatie disparand in ultimii 10 ani. Taierea padurilor, dar si vanarea lor ori capturarea, pentru a fi transformate in animale de companie, a decimat populatia de broaste.

Citeste si O broasca a inghitit un licurici si ceva incredibil s-a intamplat (Video)
A.P.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 11 August 2019, ora 08:34

 Articol citit de 3132 ori

Citeste si: