Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > copii
A   A   A

Studiu: care sunt efectele benefice pe care echitatia le are asupra copilului tau?

Studiu: care sunt efectele benefice pe care echitatia le are asupra copilului tau?
Daca iti doresti o activitate care ii poate aduce celui mic beneficii pe toate planurile, il poti indruma catre echitatie, inca de la o varsta frageda. Aceasta disciplina sportiva, dupa cum s-a dovedit recent, nu este ideala doar pentru sanatatea fizica, ci si cea psihica.

Legatura dintre echitatie si inteligenta copilului

Un grup de cercetatori de la Universitatea de Agricultura din Tokyo a condus un studiu la care au participat mai multi copiii, carora le-au fost facute teste inainte si dupa ce au calarit.

Echipa a fost interesata sa afle in ce masura se poate schimba abilitatea celor mici de a reactiona si de a se comporta in anumite situatii dupa o sesiune de echitatie (prin actiuni sau prin autocontrol), dar si daca exista imbunatatiri in rezolvarea problemelor aritmetice sau nu.
Cu alte cuvinte, specialistii au dorit sa testeze legatura dintre capacitatile cognitive ale celor mici, performanta mentala si echitatie.

Rezultatele au fost foarte interesante: dupa calarie, au putut fi observate foarte clar imbunatatiri in abilitatile de a efectua sarcini comportamentale si, desi intr-o masura mai mica, imbunatatiri si in rezolvarea exercitiilor de matematica.

Asadar, aceasta activitate are efecte pozitive pe plan cognitiv, sprijinind si perfectionand memoria, invatarea si rezolvarea problemelor.

Motivul? Vibratiile tridimensionale produse in urma miscarii cailor stimuleaza sistemul nervos simpatic, ceea ce duce la o dezvoltare armonioasa a abilitatilor cognitive.

Asadar, pentru ca tot a venit primavara, achizitioneaza echipamente de echitatie pentru copilul sau copii tai si ofera-le sansa de a se distra si de a invata lucruri noi alaturi de cele mai nobile animale!
Terapia prin echitatie

Aceasta disciplina poate fi si o forma de terapie pentru cei mici, care poate ajuta la rezolvarea unor probleme fizice, psihice ori cognitive.

De cativa ani, calitatile curative ale cailor sunt folosite in fizioterapie si psihoterapie, reprezentand o alternativa excelenta de tratament in cazul numeroaselor afectiuni ale copiilor (autism, dificultati de limbaj, tulburari de comportament, psihoze, angoase, depresii).

Cu un click aici poti achizitiona cele necesare pentru a-l pregati pe cel mic pentru sesiunile de echitatie.

Utilizand instrumente pedagogice, sociale si emotionale, care presupun interactiunea, adaptarea, stabilirea unui contact, asumarea responsabilitatii, reactia, mobilitatea si increderea in sine, pot fi observate chiar si efecte imediate, dupa o scurta perioada de calarie.
Printre beneficiile terapiei ecvestre se numara: cresterea increderii de sine, obtinerea unui echilibru psihic, relaxarea si reducerea stresului, dezvoltarea abilitatilor de concentrare, dezvoltarea personala.

Exista trei tipuri de terapie, fiecare avand rolul in beneficiul celor mici. Psihoterapia este ideala pentru depasirea dificultatilor cognitive, recreatia ii ajuta pe copii sa scape de sentimentele negative, de stres, de anxietate si chiar de depresie, iar hipoterapia are un efect pozitiv in rezolvarea problemelor psihomotorii sau locomotorii.

Asadar, o disciplina sportiva precum echitatia nu trebuie considerata doar o modalitate de a face miscare fizica, desi este foarte buna si pe acest plan, ci o activitate ce contribuie la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa chiar si la nivel psihic si emotional!
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Martie 2019, ora 13:30
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 319 ori

Citeste si: