Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > psihologi
A   A   A

Serviciile de psihoterapie - cum te ajuta si cum se desfasoara sedintele?

Serviciile de psihoterapie - cum te ajuta si cum se desfasoara sedintele?
De-a lungul timpului s-au format numeroase conceptii eronate cu privire la serviciile de psihoterapie, iar acest lucru nu a facut decat sa priveze numeroase persoane in nevoie de solutia pentru o viata mai buna.

Pe cat suna de dramatic, pe atat este de adevarat, pentru ca sedintele specifice acestora contribuie in mod insemnat la descoperirea sinelui, la identificarea cauzelor problemelor si gasirea unor solutii corespunzatoare.

Specialistii Centrului Psihologic PsihArt din capitala ofera mai departe cateva lamuriri cu privire la serviicile oferite de un psiholog Bucuresti, in ideea de a-i incuraja pe cei care trec prin perioade dificile sa gaseasca un sprijin si implicit rezolvarea in cadrul unui astfel de cabinet.
Contrar conceptiilor gresite cu privire la aceasta ramura de activitate, psihoterapia este un serviciu de asistare psihologica, insa totodata o relatie umana de ajutorare in calatoria spre crestere, autocunoastere, vindecare emotionala si psihica, dar totodata si in depasirea limitelor si blocajelor proprii.

Prin astfel de sedinte, se au in vedere abordari diverse ale situatiilor, pentru ca in final persoana in cauza sa inteleaga si sa accepte ce nu este in regula legat de viata sa, respectiv care sunt schimbarile ce trebuie sa se produca in felul de a gandi, de a simti si actiona.

Foarte important este de asemenea de inteles ca psihoterapia nu reprezinta nicidecum o modalitate rapida si simpla de a depasi probleme si stari, ci constituie un proces laborios, ce necesita implicare mai ales din partea celui aflat in dificultate.
De cat de stransa este colaborarea dintre cele doua parti - persoana in cauza si terapeut, depind si rezultatele.

In orice caz, intentia este de a contribui la dezvoltarea unei stari generale de bine, a unei sanatati mentale de neclintit, de schimbare personala in bine.

Cunostintele si experienta profesionala a terapeutului reprezinta desigur modalitatea de a constientiza toate celelalte si de a produce schimbarea necesara.

Cine poate fi beneficiar al serviciilor de psihoterapie?

Nimeni nu ar trebui sa se priveze de dreptul de a beneficia de ajutor specializat pentru a depasi diversele perioade grele prin care trece in viata.

Prin solicitarea de servicii ale unui psiholog Bucuresti, cei in cauza nu isi arata decat preocuparea pentru sanatatea mentala, denota responsabilitate fata de propria persoana, de evolutia si cresterea pe toate planurile.
In randurile de mai jos mentioneaza specialistii de la PsihArt cateva dintre situatiile in care ajutorul unui psiholog Bucuresti este esential si constituie o cale de a rezolva eficient problemele.

Iata deci care sunt cazurile in care gasesc acestia sprijin si in cadrul centrului mentionat: starile de anxietate, de depresie, de stres, socul post-traumatic, tulburarile (de personalitate, obsesiv compulsive, psihosomatice, alimentare), doliul psihologic, dificultatile in relatii, dificultatile de adaptare, dar si probleme precum o stima de sine prea scazuta sau un nivel de incredere in propria persoana asemenea, momentele care presupun o transformare majora etc.

Ideea de ansamblu este ca exista o categorie de servicii pentru toti, indiferent de situatiile prin care trec. Unii tind sa spuna ca ceea ce experimenteaza ei nu are cum sa gaseasca rezolvare prin discutiile purtate cu un terapeut.
Ceea ce nu stiu insa este ca intocmai in acest mod pot reusi, deci se priveaza singuri de solutionare.

In functie de categoria de persoane, specialistii aplica nu doar sedinte bazate pe conversatie, ci si diverse tehnici si metode de lucru, fise, teme de lucru, exercitii, art-terapie, tehnici corporale, tehnici de vizualizare, sugestii hipnotice, etc. Variantele difera asadar si sunt stabilite de catre profesionist, de orientarea terapeutica a acestuia, dar si de nevoile celor in cauza.

Importanta unei relatii terapeutice stranse

Intr-o foarte mare masura conteaza sa existe o relatie deschisa si bazata pe sinceritate intre cele doua parti - persoana in cauza si acel psiholog Bucuresti ales.
Totul pleaca de la increderea pe care acestia si-o acorda unul altuia. La schimbarea in mai bine contribuie buna alianta terapeutica dintre acestia.

Cu atat mai folositoare este aceasta decat diversele tehnici adoptate in cadrul sedintelor. Inainte de o buna pregatire a terapeutului, acesta trebuie sa se arate de incredere fata de cei care ii solicita ajutorul.

In orice caz, specialistul trebuie sa asigure confidentialitatea deplina cand presteaza astfel de servicii, iar la PsihArt acesta este un principiu de baza.

Iata deci de ce este necesar a solicita ajutorul unui profesionist atunci cand apar probleme de naturi diverse, piedici in dezvoltarea personala etc.

Pe www.PsihArt.ro gasesc cei interesati atat servicii, cat si informatii complete cu privire la psihoterapie si importanta acesteia.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 15:44
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 309 ori

Citeste si: